NBA-visszatekintő '15: verseny az örökranglistákkal

Nowitzki előzi Shaq-et, Garnett és Pierce: NBA 26K - Rondo botránya - Curry arat az AP-nél - 24/28-nál áll meg a GSW - Gobert sérülése.

December 1. 18 vereség után a Lakers ellen megszerzi első győzelmét a Philadelphia 76ers, amely így nem dönti meg a szezonkezdésre vonatkozó 0-18-as NBA-rekordot.

December 2. MCL-húzódást szenved Rudy Gobert, a liga egyik legjobb palánk alatti védője körülbelül 2 hónap múlva térhet vissza a Jazzbe. Jahlil Okafort sorozatos balhéi miatt két meccsre eltiltotta a Philadelphia.

December 3. Stephen Curry és a szezont régi fényében kezdő Paul George a hónap játékosai. Gregg Popovich emlékezetes interjúja Craig Sagerrel.

December 4. Willie Cauley-Stein ujjtörése, 4-6 hétre esett ki a Kings újonc centere.

December 5. Kobe Bryant ott lenne a riói olimpián, ha az egészségi állapota megengedi. Kevin Garnett elérte a 26 000 pontos határt.

December 6. Jeff Green alley-oop zsákolással nyer meccset Memphisben, Wes Matthews 10 hárompontost dob be.

December 7. Larry Bird: 59. LeBron James giga-szerződést köt a Nike-kal. Jerry Colangelo-t Sam Hinkie GM fölé nevezik ki a 76ersnél.

December 8. Rondae Hollis-Jefferson hosszabb kihagyásra kényszerül, a Nets újonca súlyos bokasérülést szenvedett.

December 9. Al Jeffersont, a Hornets veterán centerét 5 meccsre eltiltja a liga a drogszabályzat megsértése miatt. Matt Barnes félpályán túlról bevágott győztes kosara.

December 10. Elhunyt Dolph Schayes – az egykori center 1951 és 1962 között 12 alkalommal volt All-Star. A Syracuse Nationals/Philadelphia 76ers legendája 87 éves volt.

December 11. Zsinórban 28. győzelmét aratja a Warriors (ez a liga történetének második leghosszabb szériája), a 2015-16-os évadot pedig 24-0-val nyitja, ami új NBA-rekord. Draymond Green különleges, 5x5 statisztikája. A szériák 1 nappal később Milwaukee-ban szakadnak meg.

December 12. Bradley Beal bal sípcsontjában fáradásos törést állapítanak meg, több hétre kidőlt. Brett Brown iránt töretlen a bizalom Philadelphiában, 2019-ig hosszabbítanak vele. Kevin Garnett a liga történetének legjobb védőlepattanózója.

December 13. Rajon Rondo botrányt kavar, meccs közben többször is melegnek nevezi Bill Kennedy játékvezetőt, 1 meccses eltiltást kap. Kennedy egy interjúban elmondja, hogy valóban meleg, de ezt nem akarta a nyilvánosság elé tárni...

December 14. Változnak a Hall of Fame választás szabályai. Russell Westbrook az iskola valaha volt legnagyobb sportolói támogatásával lepi meg alma materét, a UCLA-t.

December 16. Mihail Prokhorov kivásárolja minden tulajdonostársát, 100%-os tulajdonosa a Brooklyn Netsnek. Az egyik legismertebb szakíró, Adrian Wojnarowski új, kosárlabdával foglalkozó honlapot hoz létre a Yahoo! Sports égisze alatt.

December 17. Paul Pierce is eléri a 26 000 pontos határt. DeMar DeRozan félpályás győztes kosarát időkérés miatt annullálják.

December 18. Ty Lawsont sorozatos balhéi miatt két meccsre elmeszeli a liga. Négyszeri hosszabbítás a Chicago-Detroit összecsapáson.

December 19. Arvydas Sabonis és Kevin McHale is születésnapját ünnepli. Paul George-ot 35 ezer dollárra büntetik a játékvezetők kritizálása miatt.

December 20. A nagydöntőben elszenvedett térdtörése után újra pályán Kyrie Irving. Derrick Williamstől 750 ezer dollárnyi ékszert rabolnak el. Egy karrier mélypontja: Anthony Bennett a D-Ligában.

December 21. Jason Kiddnek csípőműtétre van szüksége, határozatlan időre távol lesz a Milwaukee Buckstól. Damian Lillard kihagyja profi pályafutása első meccsét, talpszalag-húzódás miatt. John Wall 19 gólpasszos karriercsúcsa.

December 23. Dirk Nowitzki stílusosan előzi meg Shaquille O’Nealt, már a hatodik a pont-örökranglistán. Markieff Morris megdobja edzőjét, Jeff Hornaceket egy törölközővel.

December 24. Cserél a Pelicans és a 76ers, Ish Smith 2 második körösért visszatér Philadelphiába.

December 25. Markieff Morrist két meccsre eltiltja a Suns. Kijön az első információ az All-Star szavazás állásáról, Kobe Bryant utcahosszal vezet.

December 26. Az AP Press szavazásán Stephen Curry az év férfi sportolója az Egyesült Államokban. Eric Bledsoe újabb súlyos meniszkusz-sérülése, a Suns irányítójának véget ért az idény.

December 28. Kevin Durant és Russell Westbrook a Stockalone nyomdokain, 19 év után fordul elő, hogy két csapattárs eljut 25-25 pontig és 10-10 gólpasszig.

December 30. 31 éves LeBron James. A Knicks játékosát, Cleanthony Early-t lábon lövik egy New York-i szórakozóhely előtt.

December 31. Ez nem Al Jefferson éve volt: meg kell műteni a térdét, másfél hónapot hagy ki. Draymond Green szezonbeli 5. tripla-duplájával búcsúztatja az óévet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus