New Kidds On The Block - a második Philadelphia-kísérlet

Az újonclista elején a helyzet változatlan, de a Philly két ifjonca Sam Hinkie GM minden erőfeszítése ellenére már a Top5-ben van

10. (-) Zach LaVine - Minnesota Timberwolves

Új érkezőt üdvözölhetünk a listán, a Wolves 19 éves hátvédje eddigi pályfutása legjobb hetét zárta. Bemelegítésnek nem volt rossz a Bucks elleni derbi, ahol abszolút nem vallott szégyent: az idei 1/1-es és 1/2-es csatájaként beharangozott mérkőzésből 12 ponttal, 3 lepattanóval és 4 gólpasszal vette ki a részét, igaz, a győzelem elmaradt. Helyezését azonban nem ennek, hanem a Lakers elleni ütközetnek köszönheti, ahol mindössze 25 és fél perc alatt 28 ponttal (11/14 mezőnyből) és 5 gólpasszal vezette csapatát sikerre. 28 egységénél csak csapattársa, Andrew Wiggins szerzett többet az idei elsőévesek közül (29-et), így tegnap este még egy pont nélküli meccs is belefért neki, hogy elcsípje a tabella legalsó helyét.


9. (8) Kostas Papanikolau - Houston Rockets

Nagyjából azt hozta a héten a görög, amit eddig is - a játék minden eleméből hozzátett egy keveset a Rockets összeteljesítményéhez (23 pont, 16 gólpassz és 14 pattanó jött tőle 4 meccs alatt), és ezúttal a dobásokkal sem állt annyira hadilábon, mint szokott (10/22 a héten, 34.5% a szezonban). Stabilan 23 és 30 perc között játszik, hamar elnyerte tehát McHale mester bizalmát, és a csapat szekere is megy - de ezúttal nem jött tőle akkora egyéni produkció, hogy ne csusszanjon hátrébb egy helyet a listán.


8. (5) Shabazz Napier - Miami Heat

Két meccse volt csak a floridai alakulatnak a héten, és azokon némileg csökkent Napier játékideje, így nem láthattuk sokat. Az első derbin még csaknem 26 perc állt a rendelkezésére (szerzett is 10 pontot), a másodikon azonban 19 perc alatt mindössze egy rádobása volt, így megszakadt 6 meccsen át tartó kétszámjegyű ponttermése. Ezzel együtt stabil tagja a Heat rotációjának, bár Wade visszatérésével Chalmers biztosan nem lesz annyit használva kettesként, így további perc-csökkenésre lehet számítani esetében.


7. (6) Elfrid Payton - Orlando Magic

Papanikolau-hoz hasonlóan Payton sem ezen a héten játszotta be magát az All-Star keretbe, így nem kell félnünk, hogy a Híradó miatt lemaradunk egy-egy passzáról - de összességében produktív volt a Magic egyese. Óvatosan elkezdte emelgetni a triplákat (2/5 a héten, 1/4 az első 3 héten), a Warriors ellen volt egy 13 pontos, 5 gólpasszos, a Phoenix ellen pedig egy 7 pontos, 9 pattanós meccse. A padról érkezve 7 pontot és 4.5 zsugát tett a közösbe az elmúlt 4 mérkőzésen, 18-28 perc közötti játékidővel - nem rossz számok, de nála sem volt olyan kiugró mérkőzés, amivel feljebb kúszhatott volna.


6. (9) Nikola Mirotic - Chicago Bulls

A múlt heti berobbanás után kitart Mirotic jó formája, legutóbi 7 meccséből csak két alkalommal nem érte el a tíz pontot. A Cirkusz-túrán lévő Bulls erőcsatára előbb Salt Lake City-ben hozott egy 10 pont, 5 pattanós estét, majd a denveri magaslati levegő nem annyira feküdt neki (4 pont, 7 pattanó). Ezt követte egy remek bostoni vendégjáték, ahol 13 pontja és 8 lecsorgója mellé 5 blokkot és 2 labdaszerzést is feljegyezhettek neki, a sort pedig a Brooklyn elleni dupla-dupla zárta (12 pont, 12 lepattanó). Remek számai mellé 11/12-es büntetőzés is társult, és egyszer sem játszott 20 perc alatt - Taj Gibson (bokabajok) visszatérésével biztosan kevesebb lehetőség jut majd neki, de a rendelkezésére álló időt remekül használta ki a spanyol.


5. (7) K.J. McDaniels - Philadelphia 76ers

Pazar héten van túl a Sixers második körös steal-je, és csapata továbbra is megállíthatatlanul robog - lefelé a lejtőn. Egy csendes, 6 pont, 4 gólpasszos performansszal nyitott a Portland ellen, majd egymás után kétszer is megdöntötte karriercsúcsát pontokban és lepattanókban is - előbb összehozott egy 18-6-ot a Brooklyn ellen, majd a Dallast látták vendégül, ahol masszív 21 pontos, 13 pattanós (9 támadó!) dupla-duplát szállított. Pontátlaga 10.2-re kúszott fel, és továbbra is 40%-os triplázó - sőt ismét elővette repertoárjából a blokkokat is, 5 sapkát osztott ki a 3 meccs során. Tony Wroten térdsérülése miatt nem kizárt, hogy feljebb is csúszhat a listán a későbbiekben.   


4. (3) Bojan Bogdanovic - Brooklyn Nets

Napier-hez hasonlóan Bogdanovic-ot is csak kétszer láthattuk az elmúlt időszakban, erre egy gyengébb 6 pontos, és egy jobb, 13 pont, 5 pattanós meccs jutott. Továbbra is sok percet kap (26, majd 31.5 a héten), és eddig minden mérkőzésén kezdő volt - nagy ingadozásokra tőle nem kell számítani.


3. (4) Nerlens Noel - Philadelphia 76ers

Az első Philadelphia kísérlet egy hadihajó láthatatlanná tételéről, a második pedig a kosárlabda nézhetetlenné tételéről szólt - hogy Sam Hinkie “kísérletét” végül siker koronázza-e majd, arról csak évek múlva tudunk érdemben értekezni. Addig is láthatjuk (már ha éppen nincs jobb dolgunk) Nerlens Noel fejlődését, aki egyébként nem tesz le rossz játékot az asztalra, sokoldalú, szeret és tud védekezni. Három derbin vett részt a héten csapatával, 12 pont-5 pattanó, 6 pont-5 pattanó, majd 10 pont és 9 patti jött tőle, sőt két alkalommal elcsent 3 labdát is. Mezőnyből minimum 50%-al célzott legutóbbi 6 fellépésén - és nem mind zsákolás volt (lebuktam, volt, hogy belenéztem Sixers meccsbe). A kísérlet folytatódik, jelenleg 0-16 a mutató....


2. (2) Andrew Wiggins - Minnesota Timberwolves

A nagy csinnadrattával beharangozott Wiggins vs. Parker csata első körét statisztikailag ugyan a kanadai nyerte (14 pont, 8 pattanó, 4 assziszt, 2 blokk), de a mérkőzést behúzták Parkerék. Nem csak emiatt maradt azonban a második helyen az 1/1-es választott hátvéd, hanem a hét további részében bemutatott gyengébb produkciója miatt is - a Bucks elleni derbit követően két meccs alatt mindössze 10 egység jött tőle. 

A dobása szétesett (8/28), bár azt hozzá kell tenni, hogy a Portland ellen csak 18 percet játszott betegség miatt - egyelőre azonban nem kell félnie, hogy a mögötte lévők beelőznék, még ha pár találkozót kénytelen is lesz kiülni.


1. (1) Jabari Parker - Milwaukee Bucks

Továbbra is kellemes csalódás a fiatal Bucks játéka, a Parker-Antetokounmpo páros már most is állított védelmeket megoldhatatlan probléma elé - pedig ketten összesen annyi idősek, mint Andre Miller. Az ímént említett Minny elleni összecsapáson Parker 11 pontot és 7 lepattanót tett a közösbe, majd a Detroit ellen némileg csendesebb volt, de így is korrekt számokat hozott (8 pont, 5 patti, 5 gólpassz), legutóbb pedig 19 ponttal (13/14 büntető), 9 pattanóval és 5 zsugával jelentkezett a Rockets ellenében. Visszavette Wigginstől a vezetést dobott pontokban (11.9, Wiggins 11.6), fekszik neki a négyes poszt, atletikusságával sok borsot törhet a komótosabb csatárok orra alá - legutóbbi 14 büntetős estéje is ezt bizonyítja. Egyelőre kiegyensúlyozottabb, mint Wiggins, és csapata is jobban áll - az egymás ellenit is nyerték ugyebár -, így egyelőre nem kérdés, ki marad a trónon. 


Futottak még

Dante Exum - Utah Jazz

Nem sok sót evett meg az elmúlt héten a Jazz hátvédje, egyszer sem érte el játékideje a 20 percet, összesen szerzett 8 pontot 3 meccs alatt, ezért kipottyant a tízes listáról. Védekezése tetszik Snyder edzőnek - egyszerűen idő kell még neki, hogy szokja a légkört.

Tarik Black - Houston Rockets

Továbbra is szorgosan kapkodja a pattanókat a Rockets tartalékcentere, 25-öt szedett le 4 derbi alatt - a Clippers ellen hajszálnyival maradt le pályafutása első dupla-duplájáról, hiszen 11 pontja mellé 9 lecsorgót gyűjtött be - elég egy hullámvölgy valamelyik Top 10-es játékostól, és máris találkozhatunk Black nevével fentebb is.

 

Kipottyant: Joe Harris - Cleveland Cavaliers 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus