New Kidds On The Block - MCW lassul, de a többiek is

Michael Carter-Williams a nagyszerű első hét után megsérült, és senki nem lépett a helyére: átlagos és gyenge újoncteljesítményeket láthattunk. A harmadik héten már akadtak komolyabb meccseik az elsőéveseknek, bár a visszatérő MCW még félgőzzel is kiemelkedett az idei felhozatalból. Jó hír az újoncokat figyelőknek, hogy a harmadik helyen draftolt kiscsatár, Otto Porter (Wizards) már edz, a kilencediken elvitt játékmester, Trey Burke (Jazz) pedig be is mutatkozhatott - bennük még bízhatunk, hogy felkavarják az állóvizet és megszorongatják a 76ers irányítóját. Anthony Bennettben egyre kevésbé, sőt, egy másik Cavaliers-újonc se villog, relatíve sok játékideje dacára. 

(A játékosok neveire kattintva érhetőek el a statisztikáik.)

Michael Carter-Williams – Philadelphia 76ers

Kisebb sérülést követően a múlt hét közepén tért vissza a parkettre. Az első két meccs nem úgy sikerült, ahogy megszokhattuk tőle, ám a Bucks ellen már masszív, tripla dupla közeli performanszot szállított. Utoljára pedig legkevésbé rajta múlt, hogy nem sikerült legyőzni a keleti éllovas Indianát: 29 pont, 6 lepattanó, 7 szerzett labda került a zsákjába. Továbbra is ROY várományos.

Victor Oladipo – Orlando Magic

A Magic játékoskerete és a játékosnak szánt szerepkör miatt kevés esély mutatkozik arra, hogy játéka mellé eredményesség is társul. Irányítót szeretne nevelni belőle az orlandói együttes, ám ennek rögös az útja. Két mérkőzést hozott le 8, illetve 9 eladott labdával, s a dobásbeli hatékonysága pedig inkább a 40%-ot üldözi, mint az 50-et. Ellenben ha jól sikerül az Orlando terve, akkor nagy húzás az ő átnevelése.

Nate Wolters – Milwaukee Bucks
 
Amikor a kezdőbe került, nem vallott szégyent, nagy pechjére a Miami, Indiana, Oklahoma trióval meccselt az elmúlt hetekben a Bucks. Ugyan külső dobások nélkül, de stabilan hozta a 9 pont, 4 gólpasszos átlagot. Utolsó három mérkőzéséből csak kettőn kapott komolyabb játékidőt, ám a Bobcats ellen már csak 9 percet tölthetett a parketten, mivel Knight visszatért. Ha Larry Drew úgy gondolja, hogy a Neal-Mayo-Knight trió megoldja a hátvédposztot, akkor aligha jut több idő az újoncnak, mint tíz perc.
 
Kelly Olynyk – Boston Celtics
 
A négyes győzelmi szériát hat vereségből álló sorozat követte a Keltáknál, melyet szombat este szakítottak meg, Olynyk nélkül. A totális kiszámíthatatlanság jellemzi az újonc magasember játékát: amikor már azt hittük, hogy kiharcolta magának a kezdőötösbeli tagságot, akkor azzal a gyorsasággal kikerült. A lepattanószerzésben is hagy kívánnivalót maga után a teljesítménye, a dobások terén pedig nagy javuláson kell átesnie. Az elmúlt két alkalommal ismét kezdőbe jelölte mester, 37 (8 pont, 8 pattanó), valamint 12 percet (2 pont, 2 lepattanó) töltött a parketten: a kevés játékperc oka, hogy kificamította jobb bokáját. Bízzunk benne, hogy minél előbb visszatérhet a parkettre.
 
Vitor Faverani - Boston Celtics
 
A kezdeti jó szereplés után nagyon hamar a kispad végén találta magát, majd onnan újból előhúzták a brazil centert. Igaz, az éppen a hatos sikertelenségi széria közepén esett meg vele, hogy visszatért szezon elején látott teljesítményéhez. A Minnesota ellen 9 pontot, 14 lepattanót, 4 blokkot, 3 szerzett labdát jegyzett. Ezt követően azonban ismét eltűnt három mérkőzésre, talán azért, hogy a Hawks ellen, minimális játékidővel, ám annál hatékonyabban segítse győzelemre csapatát, megszakítva ezzel a rossz szériát. 14 perc alatt 11 pont és 5 lepattanó elég impozáns mérleg. Nagy kérdés, hogy miként folytatja majd.
 
Ben McLemore – Sacramento Kings
 
Teljesítményére nem gyakorolt jótékony hatást, hogy bekerült a kezdőcsapatba. A Phoenix felett aratott győzelem alkalmával jutott először tíz pont fölé kezdőként (19), de dobószázaléka csak egyetlen alkalommal érte el a 40%-os hatékonyságot. A Clippers-szel szemben drámai végjátékban veszítettek, ő azonban csak a faultok és a kihagyott mezőnykísérletek számát szaporította a derbin. Egy nappal később a Lakers ellen szintén elég rosszul dobott (5/14), de legalább már triplákban mutatott valamit (3/6). Kiegyensúlyozott, megbízható, és leginkább sokoldalú játékra (még) nem igazán képes, ezért nem is kell csodálkozni, hogy játékpercei a 15 és 35 közötti, elég széles tartományban mozognak. 
 
Tim Hardaway Jr. – New York Knicks
 
Dobásbeli hatékonyság terén előrelépett az idénykezdethez képest. Kétszer jutott tíz egység fölé, két alkalommal pedig komolyan ostromolta a két számjegyű határt. Kissé érhetetlen, hogy a Nagy Almában miért állították az elmúlt három találkozón parkolópályára az újoncot. Összesen 20 játékpercet kapott, ami azért is érthetetlen, mivel a múlt héten arról szóltak a Knicks felől érkező hírek, hogy azért szeretnék Shumpertet cserélni, mivel ott van nekik J.R. Smith és Hardaway Jr. Legkevésbé az ő hibája, hogy a New York utolsó hat fellépéséből ötöt bukott.

 

A lúzer: 

Matthew Dellavedova – Cleveland Cavaliers

A draftolatlan, de komoly nemzetközi tapasztalattal bíró ausztrál hátvéd az elmúlt két hétben hol több, hol kevesebb lehetőséghez jutott, ám inkább a személyi hibák beütésében jeleskedett, mint a játék többi elemében. A Spurs elleni harminc pontos bukta alkalmával a statisztikáját sikerült kozmetikáznia, de ha ilyen mennyiségű játékidőt (33 és fél perc) kap, akkor a sokkal többre hivatott másodéves, Dion Waiters fenekét lassan feltöri a pad. 

A legviccesebb újoncjelenettel zárunk: Trey Burke első NBA-mérkőzésén futott ki a parkettre. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus