New Kidds On The Block: Sokoldalú colosok

A magasemberek nem csak pontot szerezni, pattanózni és blokkolni képesek - jutott a hétre 9 gólpasszos, valamint 6 labdaszerzéses torony is.

 

10. (-) Cameron Payne - Oklahoma City Thunder

Ismét egy új arc a listán, Stanley Johnson és Payne közül az utóbbit favorizáltam az örökké változó 10. pozícióban. A Thunder játékmestere kezdi bejátszani magát a rotációba, főként Russell Westbrook cseréjeként számít rá Donovan edző, de rövid szakaszokra előfordul, hogy mindketten pályán vannak. Legutóbbi két mérkőzése remekül sikerült: a Dallas ellen 10 pontja mellé 3 lepattanót, 3 gólpasszt, valamint ugyanennyi szerzett labdát is feljegyezhettek a neve mellé, a Minnesota gyűrűjét pedig 14 ponttal terhelte meg, emellé 5 gólpassz és 4 labdaszerzés társult. 


9. (7) Nikola Jokic - Denver Nuggets

Továbbra is a játékidő hiánya a legnagyobb gond Jokic esetében, pedig az látszik, hogy ha megkapja a lehetőséget, érdemi produkciót képes lerakni az asztalra a szerb. A hetet egy Charlotte elleni szoros győzelemmel indította a Denver, ezen a derbin egy centertől (és főleg újonc centertől) szokatlan performanszt láthattuk tőle: 4 pontja és 7 lepattanója mellé 9 gólpasszt osztott ki, a Hornets kommentátorai nem győzték dicsérni passzkészségét. Következő két meccse (6 pont, 7 patti, 3 labdalopás, illetve 9 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz) hasonlóan sokoldalúra sikeredett - remélhetőleg hamarosan kikúrálja nyavajáit (most éppen boka) Jusuf Nurkic, és megnézhetjük a két ex-ABA Ligás játékost teljes pompájában.


8. (10) Trey Lyles - Utah Jazz

Bár Rudy Gobert már visszatért, Derrick Favors háta továbbra sem javul (pedig nem ártana, cseréltem érte fantasy-ben) - Lyles pedig köszöni szépen a lehetőséget, és 17.3 pontot átlagol legutóbbi 3 mérkőzésén. Igaz, előtte még lepottyantott egy apatosaurus-tojást (0 pont), de legalább 9 pattanóval kompenzált - legutóbbi 6 derbijén egyébként 4 alkalommal szerzett legalább 9 lecsorgót. Legkomplettebb meccse eddig a Lakers ellen volt, 17 pontot és 9 pattanót tett be a közösbe - kérdés, Favors visszatérésével mennyi idő jut majd neki, de egyelőre jól sáfárkodik a játékidejével.


7. (6) Larry Nance Jr. - Los Angeles Lakers

Dupla duplával (10 pont, 11 patti) indította a hetet a Lakers energiabombája, majd hozott egy 6 labdaszerzéses meccset is, továbbra is produktív tehát. Tegnap este azonban 3 perc játék után el kellett hagynia a pályát, a jobb térdére panaszkodott, amivel már korábban is volt gondja - távollétében Julius Randle-é a kezdő PF poszt, és ha a tavalyi 7. választott jól teljesít, indulhat újra a versenyfutás a pozícióért.


6. (8) Frank Kaminsky - Charlotte Hornets

Folytatja a hullámvasutazást a Hornets négyese: két hete negyedik volt nálunk, legutóbb nyolcadik, most a kettő közé lőttem be. Bár csapata továbbra is gödörben van (1-9-es mutató legutóbbi 10 meccsükön), a 9. helyen húzott magasbedobó nem futott rossz hetet: 12.5 pontját 45%-kal dobta össze, főleg kintről tüzelt jól (8/17), emellé átlagban 6 pattanót is megkaparintott. Marvin Williams továbbra is produkál, de elég egy gyengébb periódus az egykori 1/2-estől, és érzésem szerint máris Kaminskyé a poszt (illetve ha bedobják a törölközőt idénre, és indul a tank, abból is az újonc jön ki jobban, de erről még korai beszélni).


5. (5) Devin Booker - Phoenix Suns

Kétmeccses hete volt mindössze a Sunsnak, így sokat nem láthattuk a liga legfiatalabb spílerét. Mindkét meccsen zakóztak persze, de ez egyáltalán nem rossz hír Booker számára - a vereségek nincsenek hatással a fiatalok játékidejére, a veteránokat annál inkább sújtja a sikertelenség. A Pacers otthonában gyenge kezdés után csak berámolt 19 pontot, igaz, más egyebet nemigen tett hozzá az összjóhoz. A Boston csarnokában még a pontszerzés sem ment sajnos, 9 egységét ugyanennyi dobásból hozta össze, 5 pattanója nem sokat javított az összképen. Kilátásai így is jók, ha a játékidőt nézzük, talán az egyik legjobb helyzetben lévő újonc (a magas pickeket nem számítva persze).


4. (4) D’Angelo Russell - Los Angeles Lakers

Szerencsére nem bizonyult komolynak Russell bokasérülése, egy meccset kellett csak mulasztania. Két 13 és egy 14 pontos meccse volt a héten, ami nem rossz, de nem is kiemelkedő (11.7 a szezonátlaga), bizakodásra adhat viszont okot Byron Scott azon kijelentése, miszerint a fiatalok játékidejének növelését szeretnék a klubnál. Ha a szoros meccsek végjátékaiban is pályán lenne az 1/2-es, abból sokat profitálhatna - ha nem is napi statok szintjén, de hosszú távon biztosan. 


3. (3) Jahlil Okafor - Philadelphia 76ers

Eheti három meccséből kétszer is 20 pont fölött zárt az 1/3-as, mindjárt jobban megy neki most, hogy csak a játékra koncentrál. Ráadásul a győzelmek is elkezdtek jönni a csapatnál, ami nem gyakori arrafelé - a Portlandet rendesen kitömték a Hetvenhatosok, Okafor ellenszerét nem találta az oregoni gárda (25 pont, 12/16 mezőny, 10 lepattanó). Továbbra is stabilan vezeti az elsőévesek pontversenyét 17.3-as átlagával, pattanózásban pedig harmadik 7.4-gyel - a védekezés, illetve annak hiánya az, amiért nem említhetjük egy szinten az első két helyezettel.


2. (2) Kristaps Porzingis - New York Knicks

Jól teljesített az elmúlt időszakban a lett magasember, zárkózik a gyengébb periódusban lévő Townsra. 17.5-ös átlagot hozott a héten (4 meccs), igaz, pattanóból csak 6.5-öt kaparintott meg - dobószázaléka viszont rendben volt, 46.6%-kal talált mezőnyből, és védekezésben is szép számokat produkált (2.3 blokk, 2 steal). Legutóbbi 20 meccsén azonban csak háromszor lépte túl a 20 pontos határt, scorerként egy kicsit több kell tőle szerintem, ha be akarja előzni az 1/1-est - védekezésben rendben van, a pattanók jönnek-mennek, elöl kellene egy kicsit javulnia érzésem szerint.


1. (1) Karl-Anthony Towns - Minnesota Timberwolves

A hosszú (jelenleg 9 meccset számláló) vereségszéria láthatóan nincs jó hatással a Minny játékosaira, ez alól természetesen nem kivétel ifjú centerük sem. Pályafutása egyik legrosszabb hetét tudhatja maga mögött, bár játéka színvonalát mutatja, hogy így is összehozott két dupla-duplát, sőt 1 pont hiányzott a harmadikhoz. 11.3 pontot és 10.5 pattanót szállított, amit azért sok játékos megirigyelne, de dobásainak alig 41%-át juttatta célba, és legutóbbi 3 derbijén nem regisztrált blokkot - ennél azért lesz jobb, az egyértelmű.


Futottak még:

Stanley Johnson - Detroit Pistons

A “nagyok” közül kipottyant Johnson, de itt azért helyet szorított magának a Memphisben elkövetett 19 pontos (7/14 mezőny) meccsével.

Jerian Grant - New York Knicks

16 pontos karriercsúcsot hintett a Knicks kisembere a Boston legyőzése alkalmával, 8 gólpassza már csak a hab volt a tortán.

Richaun Holmes - Philadelphia 76ers

Múlt heti találós kérdésünk válasza (ezúton is gratulálunk a megfejtőnek, Bajomi-Nagy Attilának!) ezúttal sem állt meg 17 pontig, és ezúttal is nyert a csapata (a fentebb említett Portland volt az áldozat). Új kabala?  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus