New Kidds S3E3: Jamal Meri!

Ismét új játékosokat mutatunk be a heti újoncdömpingben, és ezúttal talán trónfosztást is láthatunk... 900 szóval lentebb kiderül!

10. (-) Pascal Siakam - Toronto Raptors

Folytatjuk az elsőévesek lassú bevezetését listánkra, ezúttal is találkozhatunk pár új arccal. Tizedik helyig repítette a Raptors ifjoncát remek védekezése, amely meccsenként 20-23 perc körüli játékidőt garantál számára - a kanadaiak négyes posztja évek óta lyukas, ezt az űrt próbálja betölteni a lelkes kameruni. Túl nagy statisztikákat nem várhatunk tőle a szezon folyamán (11 pont a karriercsúcsa, pattanóból pedig 9 volt a legtöbb, amit leszedett), de helyzeteit 55%-os pontossággal értékesíti, és az évad legelejétől ő a kezdő erőcsatár a csapatnál - mivel playoff-csapatról beszélünk, ez azért nem kis szó.


9. (-) Willy Hernangomez - New York Knicks

Az imént taglalt Siakam-hoz hasonlóan a spanyol center sem fog Embiid-i számokat hozni, viszont eddig remekül száll be, ha Joakim Noah-nak épp nem megy - és ilyen van bőven idén. 10 meccs kellett neki(k), hogy bejátssza magát a rotációba, de legutóbbi 5 találkozóján már 9.5 pontot és 7.8 lepattanót termelt, mezőnyből pedig 60%-kal céloz, nincsenek rossz vállalásai tehát.


8. (-) Marquese Chriss - Phoenix Suns

Vigyázat, nyomokban Amar'e Stoudemire-t tartalmazhat - ilyen hangokat is hallottam már az 1/8-as arizonai erőcsatárról. Bár egyelőre nagyítóval kell keresnünk azokat a nyomokat, de annyi azért látszik, hogy a két 19 éves Suns-draftee, Chriss és Dragan Bender közül előbbi kezdte meg hamarabb a “beszokást” a profik közé - a gárda nyolcadik meccse óta kezdő, triplákat is hajigál (7/24 eddig a szezonban, de akkor is), lehet belőle valami. A Phoenix kerete elég nagy katyvasz, remélhetőleg a cserehatáridőig eltakarítanak pár “törmeléket” a fiatalok elől (Jared Dudley még elmegy mentornak, Tyson Chandler azonban csak a helyet foglalja itt, és P.J. Tuckernek sincs sok haszna), és talán láthatunk egy totális tank-hadműveletet az Ulis-Booker-Warren-Chriss-Len-Bender hatossal - még ha nem is lesz szép a látvány.


7. (-) Rodney McGruder - Atomerő Miami Heat

Bizony, e heti negyedik új arcunk nem más, mint a 2013/14-es szezont Pakson töltő hátvéd. McGruder sokat profitál a sérülésekből az utóbbi időben, hiszen Goran Dragic, Dion Waiters, Tyler Johnson, Justise Winslow és Josh Richardson is több meccset mulasztott már idén - legutóbbi 4 derbijén 30 perc fölött játszott, 11 pontos, 4 pattanós átlagot hozott. Nyilván nem fog 30+ percet átlagolni az évben, de a hazai kötődés miatt most megkapja a hetedik helyet - már küldte is a köszönő e-mailt, hálás sorokkal.


6. (8) Malcolm Brogdon - Milwaukee Bucks 

Következzenek a "régi" arcok, közülük is a Bucks ifjonca, akiben elég jó kis "Rodney Hood potenciált" sejtek - fű alatt remek játékos válhat belőle. Legutóbbi 7 triplakísérletéből hatot bevágott, kell is ez a csapatnak, mint egy falat kenyér - Khris Middleton kiesésével ugye elég nagy űr keletkezett kettes poszton Wisconsinban. Ennek megfelelően idén nem sok konkurenciája lesz, Tony Snellt és Jason Terryt illik leküzdenie az SG-percekért - ha a szezon előrehaladtával nem ő lesz a kezdő dobóhátvéd, csalódott leszek.


5. (4) Domantas Sabonis - Oklahoma City Thunder

Tudjuk, Oklahoma City-ben gőzerővel fut a RussWestWorld vetítése, tripla-dupla átlag, meg miegymás, de azért egyéb játékosok is vannak a keretben, itt van mindjárt Josh Huestis, aki egy rendkívül érdekes prospect. Az ifjabb Sabonis szép csendben teszi a dolgát, kintről-bentről eredményes, ha úgy adódik, és Siakam-hoz hasonlóan ő is a szezon elejétől kezdő a posztján. A Denver ellen kiemelkedett 13 pontos (3/3 tripla), 6 pattanós meccse, nagyjából ez a legtöbb, amit számok terén egyelőre várhatunk tőle - sokadik opció támadásban a csapatban.


4. (2) Dario Saric - Philadelphia 76ers

Bár a legutóbb azt írtam, hogy Ersan Ilyasova érkezésével csak a játékpercei csökkentek Saric-nak, a produkciója nem, de mára ez is bekövetkezett - mióta november közepén a padra kényszerült, a dobása rendesen szétesett (24/69, 34.7%). A 0-7-es idénykezdet óta 4-7-tel áll a Philly, elkaptak tehát egy jobb periódust, de így is meglepő lenne, ha a törökre hosszabb távon számítanának - egyszerűen semmi potenciál nincs benne már, ellentétben a horváttal.


3. (7) Brandon Ingram - Los Angeles Lakers

16 pontos karriercsúcs után 3/18-as mezőnyözés - felemás hetet zárt az 1/2-es, de még így is jobbat, mint a legtöbb újonc. Pályafutása során először futott ki a kezdőkkel a parkettre a Golden State arénájában - biztosan örökre emlékezetes marad ez neki, hiszen 16 pontja ellenére azért kikaptak 43-mal. A következő derbin újfent kezdett, de sajnos megint a GSW jött szembe - itt gurította a 3/18-at, vissza is ült a padra. Nick Young kiesésével (és Luol Deng öregfiúk tornákra való játéka okán) újabb “boostra” számíthat játékpercekben, várjuk az eredményeket.


2. (1) Joel Embiid - Philadelphia 76ers

Aki azt hitte, hogy majd rajt-cél győzelemmel, kikötött cipőfűzőkkel kocog be a New Kidds trónjára a Sixers centere, az téved - a játékával továbbra sincs gond, de sok találkozóról hiányzik (nem sérülés, hanem éppen a sérülések megelőzése végett), és amikor játszik, akkor rengeteg eladott labdával dolgozik. Mondjuk itt nagyjából a végére is értünk a negatívumoknak, a Philly vele NBA csapat benyomását kelti, nélküle viszont rossz nézni őket - kétségtelenül a legjobb idei újonc.


1. (3) Jamal Murray (Denver Nuggets)

Lehet, hogy idén ez az első és egyben utolsó alkalom is, hogy nem Joel Embiid nevével kezdődik a lista, de Murray játékát nem hagyhattam figyelmen kívül. 3 egymást követő meccs legalább 20 ponttal, 42.3%-os triplázás a szezonban (összességében mezőnyből csak 39.9%, de ne legyünk telhetetlenek, lassan lendült bele), újabb remek denveri prospect körvonalazódik tehát. Lesz itt nemulass a periméteren, ha Gary Harris és Mike Miller Will Barton visszatér, és Kanadában is örülhetnek - elég ütős lehet pár éven belül a Murray-Wiggins duó...

 

Futottak még:

Isaiah Whitehead - Brooklyn Nets

Jeremy Lin sérülésével eléggé tessék-lássék opciói vannak irányítóposztra Kenny Atkinsonnak, aki így jobbára Fehérfej Ézsiásnak ad lehetőséget karmesterként. Jó megoldásnak nem nevezném, egyértelműen magas még neki ez a szint, de a sok játéklehetőség, és remek neve miatt bekerült a "futók" közé. 

Malcolm Delaney - Atlanta Hawks

Kétszer is elérte a 10 pontot az elmúlt héten Delaney, viszonylag jó "low budget" megoldás Dennis Schröder mögé - legalábbis az alapszakaszra.

Troy Williams - Memphis Grizzlies

Minden évre marad 1-2 memphisi kosaras, akiről senki sem hallott, csak mikor berobbantak (JaMychal Green, valaki?) - ezúttal is van egy ilyenünk. Williams 18 pontot hintett a Heat vendégeként, úgy, hogy előtte sokszor a keretbe sem fért be - tudnak valamit a Maciknál. 

Kipottyant: Tomas Satoransky - Washington Wizards, Jaylen Brown - Boston Celtics, Buddy Hield - New Orleans Pelicans, Andrew Harrison - Memphis Grizzlies

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus