Off-szezon értékelő 2016: Southeast divízió

Véget ért a szabadügynökpiac érdemi része - nézzük a Southeast divízió csapatait, a Miami Heatet, az Atlanta Hawkst, a Charlotte Hornetset, a Washington Wizardsot és az Orlando Magicet.

A korábbi részek: Northwest, Pacific, Southwest

 

Southeast divízió

Miami Heat

Draft: -

Távozott: Luol Deng (Lakers, 4 év 72 millió), Gerald Green (Celtics, 1 év 1.4 millió), Joe Johnson (Jazz, 2 év 21.5 millió), Amare Stoudemire (Izrael, Hapoel Jeruzsálem), Dwyane Wade (Bulls, 2 év 47 millió)

Érkezett: Wayne Ellington (Nets, 2 év 12.3 millió), Derrick Williams (Knicks, 1 év 4.6 millió), James Johnson (Raptors, 1 év 4 millió), Dion Waiters (Thunder, 2 év 5.9 millió), Luke Babbitt (Pelicans, 1 év 1.2 millió), Willie Reed (Nets, 2 év 2.1 millió), Rodney McGruder (3 év 2.5 millió), Stefan Jankovic (2 év 1.4 millió), Okaro White (2 év 1.4 millió)

Maradt: Chris Bosh, Hassan Whiteside (4 év 98.4 millió), Goran Dragic, Josh McRoberts, Tyler Johnson (4 év 50 millió), Udonis Haslem (1 év 4 millió), Justise Winslow, Josh Richardson

Jelenlegi keret:
Dragic - Richardson - Winslow - Bosh - Whiteside
T.Johnson - Waiters - J.Johnson - Williams - McRoberts
Weber - Ellington - Babbitt - Haslem - Reed
Jankovic - McGruder - White

A Heat nyarát túl pozitívan szerintem nem nagyon lehet értékelni, miután elvesztették Dwyane Wade-et, a helyére pedig gyakorlatilag semmi nem érkezett... Az egyedüli pozitívum Hassan Whiteside megtartása, ami azért egyáltalán nem tűnt egyértelműnek a nyár elején, mégis sikerült aláiratniuk a centert - azt majd meglátjuk, mennyire elégedett meg Whiteside így, hogy 4 évre megvan a biztos nagy pénze, de kérdés nem volt, hogy meg kell tartaniuk, ingyen nem engedhetnek el egy ilyen játékost. Tyler Johnsonnál ugyanígy nem volt választásuk, a hátvéd a Brooklyn Netstől kapott egy 5.5-5.5-19-19-es szerződést - az más kérdés, hogy Johnson vagy fejlődik, vagy életében nem fog 19 millió dollárt érni, úgy pedig még továbbcserélni is nehéz lesz.

Hogy meg se akarták-e tartani Wade-et vagy csak rosszul rendezték a tárgyalásokat, azt úgysem fogjuk megtudni, de a lényeg az, hogy a franchise ikonja lelépett, hátvéd posztokra pedig érkezett Wayne Ellington és Dion Waiters - a rájátszásban látott Wade-del egy még mindig franchise-player szintű játékos távozott, Ellington egy shooter, nem több, Waiters pedig egyetlen használható sorozatot tudott felmutatni eddigi 4 éves karrierje alatt, erős a kontraszt... Talán előny lehet, hogy Tyler Johnsonnak, illetve Josh Richardsonnak több bizonyítási lehetősége lesz, illetve ennél valamivel jobb indoknak tűnik, ha jövő nyáron tudnak egy nagy sztárt igazolni azon a pénzen, amit most nem lőttek el Wade-re. Ha viszont nem sikerül ezt megtenniük, akkor Wade-et úgy engedték el, hogy rövidtávon egyértelműen jobb lett volna vele, mint nélküle, a hosszabbtávú terveket pedig nem zavarta volna.

A Heat a többi poszton sem nagyon lépett előre, hiszen Joe Johnson és Luol Deng távoztak, míg James Johnson, Luke Babbitt és Derrick Williams érkeztek - kis túlzással, vagy talán anélkül kijelenthető, hogy az angol egyedül többet tud hozzátenni egy csapathoz, mint a három érkező együttvéve. Kellenek darabra, mert megint nem tudni, mi lesz Chris Bosh sorsa, Josh McRoberts is folyamatosan sérült, úgyhogy kellene a magasabb emberek, de ennél többet nem nagyon felírni pozitívumként melléjük - talán még azt, hogy egyikük sem kapott hosszú szerződést.

Mindemellett még az is elképzelhető, hogy talán előrelépnek majd játékban, ha Winslow, Richardson és Tyler Johnson fejlődnek, Bosh pedig visszatérhet, de maga a nyaruk szerintem teljes hulladék volt, a javulást csak a már eddig is meglévő embereiktől várhatják.

Off-szezon értékelés: D- (csak Whiteside miatt nem F)

 

Atlanta Hawks

Draft: Taurean Prince (1/12), DeAndre Bembry (1/21), Isaia Cordinier (2/44)

Távozott: Kirk Hinrich, Al Horford (Celtics, 4 év 113 millió), Lamar Patterson (waiver, Kings), Jeff Teague (csere, Jazz)

Érkezett: Dwight Howard (Rockets, 3 év 70.5 millió), Malcolm Delaney (Lokomotiv Kubany, 2 év 5 millió), Jarrett Jack (Nets, 1 év 1.5 millió), Matt Costello (2 év 1.4 millió)

Maradt: Paul Millsap, Kent Bazemore (4 év 70 millió), Tiago Splitter, Kyle Korver, Kris Humphries, Thabo Sefolosha, Mike Scott, Dennis Schröder, Tim Hardaway Jr., Mike Muscala, Walter Tavares

Jelenlegi keret:
Schröder - Korver - Bazemore - Millsap - Howard
Jack - Sefolosha - Prince - Humphries - Splitter
Delaney - Hardaway Jr. - Bembry - Muscala - Tavares
Costello - Scott

A Hawks rendesen bekezdett a nyár elején, amikor Jeff Teague-et az 1/12-re, azaz Taurean Prince-re cserélték. Egyrészt kellett ez a csere, mivel Teague lejáró lesz a most következő idényben, Dennis Schröder már szűkölt, hogy kell neki a kezdő pozíció, így meg kellett oldaniuk ezt a problémát - újonc ugyan, de Prince pont az a 3&D játékos, amiből minél több van egy csapatban, annál jobb, itt tényleg csak a védekezésre és a mások által megteremtett tiszta dobóhelyzetek értékesítésére kell koncentrálnia. Nem mellesleg Teague-et olyan játékosokkal helyettesítette a Hawks, mint Jarrett Jack és Malcolm Delaney - előbbi ha teljesen fel tud épülni ACL-szakadásából, a liga egyik legjobb csereirányítója, Delaney pedig az Euroliga legjobb egyese volt, 2.5 millióért bőven megéri kipróbálni, mit tud az NBA-ben.

Kent Bazemore-t sikerült megtartaniuk (igaz, elég necces pénzért a produkciójához képest, neki is előrébb kell lépnie a továbbiakban, hogy megszolgálja az évi 17.5 millió dolláros fizetését), Prince mellett DeAndre Bembry-t is kihúzták a drafton, úgyhogy a periméteren szerintem teljesen egyértelműen jobbak, mint voltak egy éve, még ha Teague egy szimpatikus és hasznos játékos is - az előző éve mondjuk pont nem volt kiemelkedő.

A magasembereknél volt egy nagyobb váltás - leigazolták Dwight Howardot, Al Horford pedig a Boston Celticshez távozott, de szerintem ezzel is előreléptek. Howard klasszisokkal jobb pattanózó, mint Horford, ez pedig az Atlanta legnagyobb gyengesége volt az utóbbi időben. Motiváltan szerintem sokkal jobb védő is DH, mint a dominikai, az életkoruk között pedig fél év sincs. A nagy kérdés persze az, hogy Howard elviseli-e végre, hogy kevesebb labdája van támadásban (itt Schröder és Millsap lesznek előtte a hierarchia-sorrendben), hogy motiváltan tud-e játszani, illetve természetesen az egészségi állapota. Ha nagyjából kibírja egészségesen az évet és odateszi magát, egyrészt kategóriát ugorhat vele a Hawks, másrészt bőven megéri az évi 23.5 millió dollárját - ha kiül fél évet, vagy bedurcázik azon, hogy megint nem lesz annyi labdája, akkor ablakon kidobott pénz a fizetése, de annyit nyerhetnek vele a legjobb esetet nézve, hogy ez vállalható kockázat az Atlanta részéről.

Összességében nézve azért Howard miatt van bőven kérdőjel a Hawks nyarával kapcsolatban, de érzésem szerint vállalható rizikót vettek a nyakukba ezzel a 3 éves szerződéssel, mert a legnagyobb gondot teheti rendbe azonnal - pénzügyileg vele együtt sincs megkötve a Hawks keze, jövő nyáron megint lejár a fél keret. Teague pótlását pazarul oldották meg, jött egy kis mélység 2-3-as posztokra a két újonccal, úgyhogy nálam teljesen rendben van ez az off-szezon, Bazemore szerződése ellenére is.

Off-szezon értékelés: B

 

Charlotte Hornets

Draft: -

Távozott: Troy Daniels (snt csere, Timberwolves, 3 év 10 millió), Al Jefferson (Pacers, 3 év 30 millió), Jorge Gutierrez, Tyler Hansbrough, Courtney Lee (Knicks, 4 év 48 millió), Jeremy Lin (Nets, 3 év 36 millió)

Érkezett: Marco Belinelli (csere, Kings), Ramon Sessions (Wizards, 2 év 12.3 millió), Roy Hibbert (Lakers, 1 év 5 millió), Christian Wood (2 év 1.9 millió), Treveon Graham (2 év 1.4 millió), Mike Tobey (2 év 1.4 millió)

Maradt: Nicolas Batum (5 év 120 millió), Michael Kidd-Gilchrist, Marvin Williams (4 év 54.5 millió), Kemba Walker, Jeremy Lamb, Spencer Hawes, Cody Zeller, Frank Kaminsky, Brian Roberts (1 év 1 millió), Aaron Harrison

Jelenlegi keret:
Walker - Batum - Kidd-Gilchrist - Williams - Zeller
Sessions - Lamb - Belinelli - Kaminsky - Hibbert
Roberts - Harrison - Graham - Wood - Hawes
Tobey

Volt mozgolódás bőven a Hornetsnél, de ez a sapka alatti helyüket és a sok lejárójukat látva érthető volt. Az biztos volt, hogy az Al Jefferson, Courtney Lee, Jeremy Lin, Nicolas Batum, Marvin Williams ötösből kettőt, de nagyon maximum hármat tarthatnak meg - ebből végül az utolsó kettőre esett a választásuk, teljesen ésszerűen.

Batum a legjobb és leghasznosabb játékos a felsorolt ötösből, és bár az 5 év 120 millió dollár rengeteg, szerintem mégis magyarázható - Walker mellett 1/B opcióként nagyon jó volt a francia, amikor egészséges tudott maradni, 15/6/6-os játékos, a liga egyik legsokoldalúbb swingmanje, ráadásul kiváló védő is. Túlméretezett némileg a bére, de még csak 27 éves, egyáltalán nem öreg, a Charlotte-nak pedig 2 év múlva vele és a többi hosszútávra lekötött emberrel is lesz sapka alatti helye - addig jó eséllyel ezzel az állománnyal fognak próbálkozni, miután az előző idényük is jól sikerült. Williams azért érthető, mert 3&D erőcsatár-kiscsatár átmenet - ez egyrészt nagyon kell minden csapatba, másrészt rajta kívül nem sokan tudják ezt ebben a keretben.

Linnek sok pénzt adott a Nets, de Ramon Sessions vele nagyjából egy kaliber, megoldották a pótlását, ahogy Jeffersonét is Roy Hibberttel - a két center közül Hibbert inkább a védekező felfogású, még ha az utolsó két éve egy lyukas 20 centest sem ért, viszont a hátul halott, támadásban pedig nagyon nem hatékony Jefferson helyett sokkal jobban fog illeni a keretbe - ha más nem, annyi várhatóan meglesz neki, hogy kevésbé hátráltatja majd a csapatot. Az egyetlen játékos, aki szerintem hiányozni fog innen, az Lee, akinek a helyére Marco Belinelli érkezett. Az olasz kinti dobásokban talán tudja hozni majd a New Yorkba távozó dobóhátvéd szintjét, de védekezésben egészen biztosan nem - a Charlotte valószínűleg Michael Kidd-Gilchrist felépülésében bízik ebből a szempontból, belülről próbálják majd pótolni Lee-t, főleg ha MKG végre megtanul dobni.

Lee távozása miatt van is bennem némi ellenérzés ezzel az off-szezonnal kapcsolatban, de a lehetőségek megkötötték a Charlotte kezét. Rajta kívül minden távozót tudtak legalább olyan szintű emberrel pótolni, Batum szerződése pedig hiába kapott sok savat, a Hornetsnek őt mindenképp meg kellett tartania, ha akarnak valami komolyabb eredményt, ez ennyibe került most - legalább nem 5 pont/2 pattanóra lőtték el a zsetont, mint sok más csapat. Williams már sokkal inkább kérdéses nálam, mert ő a múltban is hajlamos volt szerződésének utolsó évében teperni, majd utána szezonokon keresztül alibizni, és ez most is bőven benne van a pakliban.

Off-szezon értékelés: C

 

Washington Wizards

Draft:

Távozott: Randy Wittman vezetőedző, Alan Anderson (Clippers, 1 év 1.5 millió), Jared Dudley (Suns, 3 év 30 millió), Drew Gooden, JJ Hickson, Nené (Rockets, 1 év 2.9 millió), Ramon Sessions (Hornets, 2 év 12.3 millió), Garrett Temple (Kings, 3 év 24 millió)

Érkezett: Scott Brooks vezetőedző, Ian Mahinmi (Pacers, 4 év 64 millió), Andrew Nicholson (Magic, 4 év 26 millió), Jason Smith (Magic, 3 év 15.7 millió), Trey Burke (csere, Jazz), Tomas Satoransky (2012-es draft 2/32, 3 év 9 millió), Sheldon McClellan (2 év 1.4 millió), Daniel Ochefu (3 év 2.5 millió), Danuel House (2 év 1.4 millió), Kaleb Tarczewski (1 év 0.5 millió)

Maradt: Bradley Beal (5 év 127 millió), John Wall, Marcin Gortat, Markieff Morris, Otto Porter, Kelly Oubre Jr., Marcus Thornton (1 év 1.3 millió), Jarell Eddie

Jelenlegi keret:
Wall - Beal - Porter - Morris - Gortat
Burke - Satoransky - Oubre Jr. - Nicholson - Mahinmi
McClellan - Thornton - Eddie - Ochefu - Smith
House - Tarczewski

A Wizards nálam az off-szezon legnagyobb lúzere, mert a Thundernél legalább annyit fel lehetett írni, hogy Kevin Durant úgy döntött, ahogy, nem volt rá befolyásuk, a Washington viszont magától lőtte tele a csapatot teljesen középszerzű játékosokkal, viszont legalább nagy pénzért, hosszútávra.

A Randy Wittman-Scott Brooks csere is kérdőjeles, mert Wittmant sokra nem tartottam, de Brooks megítélése sem sokkal jobb - amíg a Westbrook, Durant kettős elvitte az Oklahoma Citynél, addig jó volt, utána nem, igaz, itt olyan baja várhatóan nem lesz, hogy bajnokesélyes csapat utolsó lépcsőfokát kell meglépni. Talán a fiatalok fejlesztését jobban meg fogja oldani Wittmannál, és ez Otto Porter és Kelly Oubre Jr. miatt fontos lehet még, de amikor őt kinevezték, 5-10 nála biztatóbb név még biztosan volt a piacon (az összes segédedző például).

Durantre esélyük nem volt, ezért leigazolták magas posztokra Ian Mahinmit, Andrew Nicholson és Jason Smith-t, a hátvédekhez Tomas Satoransky, Trey Burke-ért pedig cseréltek. Alapavetően nem dob az ember hátast ezektől a nevektől, de Satoransky még nagy vétel lehet idővel, ő ráadásul sokoldalú periméter-játékos, rengeteg mindenre lehet használni. Burke-ért nem adtak semmit, ennyi az egyetlen előnye, de Utah-ban több kárt csinált, mint hasznot - 180 fokos fordulatot kell vennie a továbbiakban, mert a Jazznél egyre csak rosszabb lett. A távozó Session, Temple, Anderson trió sem volt éppen matyóhímzés, de Satoranskyék maximum potenciál alapján jelentenek előrelépést, rövidtávon visszalépésként lehet őket kezelni - Sessions és Burke például nem egy ligában játszanak a jelenlegi tudásuk alapján, előbbi sokkal hasznosabb kosaras.

A magasembereknél Mahinmivel játékával nincs gond, hasznos csere C lesz majd a padról, Nenénél többet tesz majd a játékhoz, viszont 16 milliós éves fizetése borzasztóan sok, Nicholson pénze meg nálam simán pénzkidobás - egy jó jumpshooter négyes, de semmi mást nem tud, se pattanózni, se védekezni, és a formálódó Magicnél sem tudott magának játékidőt kiharcolni, pedig azért a konkurencia nem volt olyan rettenetesen nagy. Itt jó eséllyel nagyobb szerepet kaphat, de rá és Mahinmire 22 millió dollárnál is többet költ a gárda évente a következő négy szezon során. Ez irgalmatlan mennyisgű pénznek tűnik úgy, hogy Porter és Oubre Jr. közül egyikről se tudjuk, lesz-e hosszútávon kezdő hármas, Markieff Morris pedig itt sem mutatta meg eddig, hogy legit kezdő négyes - van tehát két kérdőjeles poszt sokkal fontosabb helyeken is, mint a 3-4. számú magasember posztja. Ezekkel a szerződésekkel és Beal 127.5 milliós hosszabbításával 2019 nyaráig nincs költőpénze a Wizardsnak - akkor megint lesz, de John Wall is oda igazol azon a nyáron, ahova akar...

Bealt nem lehetett elengedni, azt egyáltalán nem lehet nekik felróni, hogy maximumért hosszabbítottak vele - a tehetsége megvan a dobóhátvédnek, ha a sípcsontja is kibírja, meg fogja szolgálni ezt a pénzt, ingyen nem adhatták át másnak a második legjobb játékosukat. Satoransky jó húzás, Burke pedig vállalható rizikó, hiszen nem adtak érte gyakorlatilag semmit. Ettől függetlenül játékban hátraléptek, szerintem a magasembereknél sem javultak semmit - Dudley még a tavalyi éve alapján is kategóriával jobb játékos Nicholsonnál a triplája és főleg a védekezése miatt, így amit a Mahinmi-Nenén nyertek, azt itt el is vesztették -, és a legnagyobb bajuk az, hogy nem egy off-szezont tudtak le idén, hanem a fizetések alapján rögtön hármat. A Portland rakta még tele ennyire a sapkáját és vágta el a hosszútávú lehetőségeit, csak ők jobb/nagyobb potenciálú játékosokkal, míg a Wizards évekre berendezkedett a középszerbe - már amennyiben azt egyáltalán elérik.

Off-szezon értékelés: F

 

Orlando Magic

Draft: Stephen Zimmerman (2/41)

Távozott: Scott Skiles vezetőedző, Dewayne Dedmon (Spurs, 2 év 2.9 millió), Ersan Ilyasova (csere, Thunder), Brandon Jennings (Knicks, 1 év 5 millió), Devyn Marble (csere, Clippers), Andrew Nicholson (Wizards, 4 év 26 millió), Jason Smith (Wizards, 3 év 15.5 millió), Shabazz Napier (csere, Blazers), Victor Oladipo (csere, Thunder)

Érkezett: Frank Vogel vezetőedző, Bismack Biyombo (Raptors, 4 év 68 millió), Jeff Green (Clippers, 1 év 15 millió), Serge Ibaka (csere, Thunder), DJ Augustin (Nuggets, 4 év 29 millió), Jodie Meeks (csere, Pistons), CJ Wilcox (csere, Clippers)

Maradt: Evan Fournier (5 év 85 millió), Nikola Vucevic, CJ Watson, Aaron Gordon, Mario Hezonja, Elfrid Payton

Jelenlegi keret:
Payton - Fournier - Gordon - Ibaka - Vucevic
Augustin - Meeks - Hezonja - Green - Biyombo
Watson - Wilcox - Zimmerman

Két csapat van, amelyiknek a nyarát személy szerint tök jó és teljesen érthetetlen lépésekre is fel tudom bontani, az egyik közülük a Magic - a másik a Pacers lesz majd.

Scott Skiles lemondott egy év után, leigazolták a helyére Frank Vogelt - ez gyakorlatilag hibátlan lépés, mert egy védekezést erőltető edzőt lecseréltek egy védekezést erőltető edzőre, viszont Vogel sokkal jobban megtalálja az összhangot játékosaival, mint Skiles, aki ebben régen sem volt jó, az előző idényben pedig csak annyit bizonyított, hogy nem sokat változott. Nagy kérdés, hogy a támadásban Indianában nem túl gyors játékot erőltető Vogel miként passzol majd ahhoz a kerethez, ahol Elfrid Payton és Aaron Gordon Mario Hezonjával igazi up-tempót tudna játszani, de ettől a kérdőjeltől függetlenül a vezetőedző posztján sokat lépett előre a Magic, ennyi borítékolható.

Evan Fournier-t évi 17 millió dollárért megtartották - támadásban a legkreatívabb és legjobban dobó periméterjátékosuk volt, Vogel érkezésével a védekezése sem lehet annyira problémás, így az új sapkát nézve ez vállalható szerződés volt. Mivel az Orlandónál sem elég már a fiatalok fejlesztése, így szerintem teljesen jó lépés volt még DJ Augustin és főleg Serge Ibaka megszerzése. Előbb legit csereirányító, nem úgy, mint CJ Watson, sokkal inkább mozgatja a társakat, úgyhogy még ha kicsit drága is volt Payton mögé, szükséges lépés volt az eredményesség javulása érdekében. Ibaka telitalálat, hiszen védekezésben Vucevicnek és mindenki másnak is tud segíteni a palánk alatt, támadásban pedig a triplái nagyon kellenek majd a kezdőbe, hogy több helye legyen Vucevicnek és Paytonnak is. Talán itt új impulzusokat is kap, Oklahoma Cityben nagyon megfáradt a végére és gyengült is a játéka - itt ebben változást várok.

A számomra kevésbé felfogható dolgok sorát is kezdjük a magasembereknél. Bismack Biyombo ugyanaz, mint Mahinmi: hasznos lesz, nagyon jól fog jönni a védekezése és a pattanózása, de évi 16.5 millió dollárért borzasztóan drága úgy, hogy őt még csak véletlenül sem lehet feltenni Vucevic-csel párban a parkettre, mert támadásban megöli a montenegrói center és a teljes csapat spacingjét, ha egyszerre küldik őket pályára.

Jeff Green és Jodie Meeks nettó pénzkidobás, helyettük bárki másra elkölthetett volna 21 millió dollárt a Magic - előbbi úgy visz haza 15 milliót, hogy most már folyamatosan bukik meg mindenhol, pattanózni egy kiscsatárhoz képest sem tud, kinti dobása még mindig nincs, védekezésben sem jó, és bár néha kicsúszik tőle egy-egy 20 pontos meccs, a következő 5-ön semmit nem csinál. Meeks egy hadirokkant, akit újra műteni kellett néhány hete, megint hónapokat fog kihagyni, szóval gyakorlatilag semmit nem tud hozzátenni éppen aktuális csapatához másfél éve. Annyit lehet felírni pozitívumként hogy mindketten lejáróak, Meeksért semmit nem adtak a Pistonsnak, de ettől még kis túlzással csak por-, illetve 21.5 millió dollárt fogók a sapka alatt. Különösen érthetetlen ez a dolog akkor, ha tudjuk, hogy mindkettejüket elég hamar igazolták, nem igazán tudni, hova siettek - mi az például Jeff Greenben, ami mindenképpen nagyon kellett nekik, főleg 15 millióért.

Nagyobb baj ennél, hogy megálltak valahol félúton a "fiatalokat fejlesztünk" és a "PO-ot akarunk" között. A magasrészleg egyértelműen PO-ready, de a kezdő irányító az a Payton, akinek a játékával kapcsolatban továbbra is rengeteg a kérdés (dobni még mindig nem tud, ami rettenetesen leszabályozza a játékát, ez pedig első számú ballhandlerként nagy baj), a kezdő hármasuk pedig az a Gordon lesz, aki eddig erőcsatárt játszott legtöbbször, és szintén meg kell tanulnia még kintről dobni. Mindketten tapasztalatlanok még egy rájátszásért folytatott küzdelemhez, ahogy a 2-3-as poszt első számú cseréje, Mario Hezonja is, ez megint sokat számíthat majd a rettenetesen kiegyensúlyozottnak tűnő keleti középmezőnyben. Mindhármuknak megvan a tehetségük ahhoz, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket, de nincs nagyon idő, ezt most azonnal kell megtenniük, mivel Ibaka például lejáró, ahhoz meg elég sokat adtak fel érte (Victor Oladipo és főleg Domantas Sabonis), hogy egy év múlva ingyen elmenjen, most kell virítaniuk valamit.

Összességében nézve Vogel kinevezése egyértelmű plusz, nekem az Ibaka-csere tetszett, játékerősséget nézve a Green, Ibaka, Biyombo, Vucevic négyes klasszisokkal erősebb, mint az eddigi magas-felhozatal (még akkor is, ha Greent nem tartom sokra), Augustinnal van egy legit cseréjük egyes posztra, de több aggodalmam is van velük kapcsolatban, amiket korábban kifejtettem.

Green és Meeks pénze a deadline-nál hiányozhat még a sapka alól, de az is lehet, hogy azokkal a lejárókkal próbálnak meg erősíteni, ha Payton vagy/és Gordon nem lenne elég kezdőnek. Oladipót senkivel (Meeks) nem pótolták, Hezonjának kell majd beugrani, ami vagy jól sül el, vagy nem. A fizetésekkel hosszútávon nincsenek elszállva, viszont a centerposztban áll évi 30 milliójuk (úgy, hogy elvileg a csere keres többet), így a Magic tűnik jelen pillanatban a legvalószínűbb csapatnak, amely a deadline-nál mozgolódni fog, és itt Paytontól kezdve Vucevicig mindenki bekerülhet egy üzletbe. Az Ibaka-csere ugyanis csak addig éri meg nekik, amíg a spanyol hosszabít jövő nyáron vagy/és tényleg be tudnak jutni a rájátszásba, ez pedig a jelenlegi félkész, félig siheder, félig PO-ready kerettel egyáltalán nem garantált. Ha Ibaka lelép jövőre, akkor ezt a nyarat egy Oladipo és Sabonis mínusszal, Biyombo és Augustin plusszal zárták hosszabb távon, az meg nem mutat túl jól, Vogel érkezése ide vagy oda.

Off-szezon értékelés: C

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus