Radar Alatt 04 – Smithanity New Orleansban

Ish Smith változtatja meg a Pelicans szezonját? - Jeremy Lamb helyet követel a kezdőben - 8 perc alatt 3 blokk sem elég D12 leültetéséhez
 

 

(A sorozat korábbi epizódjai ide kattintva elérhetőek: első hét, második hét, harmadik hét.)


10. Tyler Johnson (-). A Miami Heat parkettakoptató hátvédje közepes héten van túl, de ezzel is befért a Top10-be. A Knicks ellen volt a legjobb meccse, 12 pontot rámolt be Anthony-éknak, volt blokkja, szerzett labdája, kiharcolt 6 büntetőt, és a Heat nyert is. A Philly és a Detroit ellen már csendesebb volt pontokban, ebben az is közrejátszhatott, hogy Gerald Green egyre több percet kap a rotációban, és ő eléggé labdaigényes.

9. Shane Larkin (-). A Nets csereirányítója egyre jobban beépül a gárdába, a Brooklyn mindhárom meccsén masszív perceket kapott. A Boston elleni odavágón 30 perc alatt 10 pontig, 3-3 pattanóig és gólpasszig, valamint 4 (!) szerzett labdáig jutott, nem rajta múlt a vereség. A két nappal későbbi visszavágón 18 percet volt pályán, 7 pontja mellett kiválóan mozgatta a csapatot (5 gólpassz), majd a Thunder ellen újra elérte a 10 pontot, mellé 4 pattanót és 6 gólpasszt szállított. Ami kiemelendő még vele kapcsolatban, azok a dobásai: 4/7-tel triplázott.

8. Dwight Powell (4.). A Dallas cserecenterének hetét ketté kell osztanunk: a Jazz és a Thunder ellen 11, illetve 13 egységet rámolt be, utóbbit alig 13 perc alatt, ezeken a meccseken 2-2 lasztit lopott el. A Grizzlies ellen viszont már nem mentek a dobásai (1/6), ezt még igyekezett máshol pótolni (8 pattanó, 3 assziszt, 2 blokk), de korántsem volt akkora hatással a játékra, mint eddig. A Spurs ellen már csak 12 percet kapott, mivel felépült JaVale McGee – és a 4 pont-3pattanós performansz szezonbeli leggyengébbje is volt.

7. Otto Porter (2.). A Wizards egykori draftharmadikjának is hullámvasút volt a hete, abból is a lejtős rész. A Pistons elleni győzelemből alaposan kivette a részét (17 pont, 6/12 mezőnyből, 5 pattanó, 2 labdalopás), utána viszont… A Pacers és a Hornets ellen is alaposan megégett a Washington, ebben Porter is benne volt a borzalmas dobásaival (2/9 tripla), emellett a játék többi elemében is elég átlagosnak bizonyult.

6. Kentavious Caldwell-Pope (10.). Nem Stan Van Gundy egyik felfedezettjéről szólt a Wolves elleni győzelem (8 pont, 4/10 mezőnyből, 2-2 gólpassz és labdaszerzés), utána viszont két vesztes meccsen dobott remekül. A Wizards és a Bucks ellen összesen 7 triplát pörkölt be 11 kísérletből, 16, illetve 17 pontig jutott. Ha a Miami ellen hoz egy átlagos napot, akkor Top5-ben is lehetett volna – sajnos kicsúszott egy 2/15-ös mezőnymutató, amit nem lehetett kompenzálni 4 gólpasszal és 2 szerzett labdával sem.

5. Will Barton (1.). Nincs jó formában a Denver, zsinórban 4 vereséget szedtek össze - ebből hármat a héten, és ami baromi kellemetlen, mindhármat otthon. Bartonra a Suns (14 pont, 4 lepattanó, 2 gólpassz, 2 labdalopás) és a Warriors (19 pont, 6 pattanó, 3 gólpassz, 1-1 labdalopás és blokk) ellen sem lehetett panasz – sajnos a Clippers ellen annál inkább. Nagyon nem ment neki, 0/6-os mezőnnyel és egyetlen ponttal zárt, nem is nagyon erőltették a játékát.

4. Isaiah Canaan (-). A Philly hátvédjének formája olyan ingadozó, mint a vérnyomás front esetén, mostanában a melegfronti hatás érvényesül. Kezdésnek egy szolid 8 pontos gomolyfelhősödést produkált Charlotte ellen, majd jött egy 22 pontos (közte 5 tripla) zápor Miamiban, egy átmeneti szeles-felhős nap Minnesotában (14 pont, 3/10 mezőnyből, 3 pattanó, 3 gólpassz, 1 labdaszerzés, 1 blokk), ami a bostoni kikötőben is folytatódott (12 pont, 5 pattanó, 2 assziszt, 2 blokk). Összességében ponterős és sokoldalú játékot rakott össze, de ha ezzel nem tudja győzelemhez segíteni a 76erst, akkor mit sem ér az egész.

3. Jeremy Lamb (7.). Három meccs, három Hornets-siker, amiből Lamb alaposan kivette a részét – nagyjából ennyi az ő sztorija. Nagyon stabilan (15/31 mezőnyből, 8/9 büntető) dobott össze egy kerek 14-es átlagot, mellé 5 pattanót, 2.7 gólpasszt és 1 labdalopást tett a közösbe, ráadásul fontos pillanatokban csinált nagy játékokat. A Jeremy L(amb)&Jeremy L(in) hátvédpáros eddig telitalálat a Hornets kispadján.

2. C.J. McCollum (3.). Ha Lamb megbízható volt, akkor ugyanez elmondható McCollumra is. Hét vereség után mindkét Los Angelest megverte a Portland, McCollum 18, illetve 19 ponttal segített, a Lakers ellen egyenesen remekelt (4 pattanó, 5 gólpassz, 2 labdaszerzés, 2 blokk). A Bulls elleni bukta sem az ő lelkén szárad, 18 pontot szerzett elfogadható dobószázalékkal, kiosztott 4 gólpasszt – persze, ha a Chicago ellenit is behúzza a Trail Blazers, akkor sem McCollum lenne a heti nyertesünk...

1. Ish Smith (6.).

- Jó napot kívánok, úgy hallottam, hogy egy csereirányítót keresnek.
- Jó napot ügynök úr! A hír igaz, olyanra lenne szükségünk, aki nagyon mobilis, tud dobni, passzkirály, és ha 30 percekre vetjük be, akkor masszív dupla-dupla gép.
- Sajnálom, ilyen kombinációnk nincs az elmúlt évekből, csak kezdőirányító, de őket az ár-érték arány miatt Önnek nem ajánlanám.
- Az segít, ha nem ragaszkodunk a 185 centis magassághoz, és védekezésben sem kell annyira acélosnak lennie? Mr. Holiday-t kellene tehermentesítenie januárig.
- Ebben az esetben egy Ish Smith-et tudok ajánlani a general manager úrnak!
- Ő mit tud?
- Rövid távon 32 perc alatt képes átlagolni  17.7 pontot, 10.7 gólpasszt és 2 labdalopást a Spurs és a Suns ellen, és beépített Linsanity-kiegészítője miatt kisebb (hármas-négyes) győzelmi sorozatokat lehet vele építeni. Ha megunta, a formája ingadozik vagy (adja Isten) Mr. Holiday teljesen felépülne, akkor nagyon kedvező fogyasztása miatt azonnal lehet értékesíteni a használt játékosok piacán.
- Uram, meggyőzött, csomagolja, kérem. Még egy kérdés, ha megengedi: milyen ember ez a Smith? Természetesen mindannyian bízunk benne, hogy Mr. Holiday fel fog épülni, félre ne értsen...
-Biztosíthatom uram, hogy sokat látott ügyfelem már nagyon szeretne valahol megállapodni, és ez eddig sem az ő hozzáállásán vagy anyagi igényein múlt.

 

Honorable

Clint Capela. A helyzet változatlan, Dwight Howard függvénye a játékperceinek alakulása. A Grizzlies ellen 12 perc alatt 1 pontig és 7 pattanóig jutott, egy nappal később 30 perc alatt dupla-duplázott (16 pont, 14 pattanó!), a Knicks ellen nem játszott – majd újfent a Memphis ellen mindössze 8 percet kapott. Az viszont tartalmas 8 perc volt: 6 pont, 2 pattanó, 2 labdalopás és 3 (!) blokk került a neve mellé.

Langston Galloway (8.). A Knicks másodévese egyszer dobott 12 pontot a Rocketsnak, a Thunder ellen pedig 5 labdát csent el – ezeken győzött is csapata. A Miami és az Orlando elleni 1/9-es és 0/5-ös mezőnymutatója viszont kritikán alulinak bizonyult.

 

Egyslágeres előadók

Jon Leuer. A Suns magasembere Tyson Chandler megbetegedése és Alex Len gyenge napja miatt kapott masszív perceket a Pelicans ellen, eredménye: 20 pont és 12 pattanó.

Glenn Robinson III. A Pacers „Kiskutyája” éppen kétszeres All-Star édesapja egykori csapata, a Milwaukee Bucks ellen gurított 17 pontot - 6/7-es mezőnnyel, ezen belül 4/4 triplával.

Damjan Rudez. A Pacerstől a nyáron Minnesotába érkező horvát kiscsatár Nemanja Bjelica sérülésével jutott játékpercekhez, 17 perc alatt 13 pontot, közte 3 triplát hintett be a Hawks ellen. Önmagában ez még nem akkora wasistdas, viszont mindezt egy nagyon szoros meccsen tette meg, ami győzelmet ért a Minny-nek.

 

Kihullott: Allen Crabbe, Kent Bazemore.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus