10 meccses pénteki NBA-program jön!

Éjfélkor egy igen sűrű és egyben változatos játéknap veszi kezdetét a tengerentúlon, közte olyan rangadókkal, mint a Toronto és a Memphis ütközete vagy a Charlotte és a Minnesota parázs csatája. A Lakers számára kinéz egy újabb nagy verés, ugyanis San Antonióba látogatnak Mike D'Antoni fiai, a Clippers és a Warriors számára viszont gálaelőadás következhet. Lássuk, miből szemezgethetünk most!

Charlotte Bobcats - Minnesota Timberwolves (00:00)

A Bobcats vezére, Al Jefferson volt klubja ellen igyekszik bizonyítani egy olyan derbin, melyen mindkét gárdának élet-halál kérdés a W begyűjtése. A legérdekesebb csaták tehát a palánk alá korlátozódnak, de érdekes lesz, hogy a rengeteg oda-vissza match-up rémálomból melyik fél jön ki jobban, hiszen Kemba Walkerre a vendégeknek nincs emberük, Kevin Love-ra pedig a hazaiaknak.

Orlando Magic - Washington Wizards (00:00)

A Wizards egy meglepő hazai kudarc után idegenben javíthat és kötelező is számára a győzelem Orlandóban. Azért sok erősebb gárdát elkapott már idén az amúgy totális tankolásban lévő Magic, viszont most aligha tudják Vucsevicsék feltartóztatni a lendületbe jövő fővárosiakat, még akkor is igaz ez, ha tudjuk, hogy Nené hiányzik a Washingtonnál.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers (00:00)

A tavaly Philadelphiában végül pályára nem kerülő Andrew Bynum ma nem öltözik be, de a zsinórban 20 vereségére váró Sixers így is sansztalan otthon a keleti elsővel szemben, s az is csoda lenne, ha a félidőre nem dőlne el ez a derbi, mivel a mostanság sokat bukdácsoló Indiana minden bizonnyal egy önbizalom növelő diadalért ruccan át a keleti partra.

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies (00:00)

A Raptors és a Grizzlies történelme összeforrt, hiszen kanadai franchise-ként került be a ligába mindkét klub még a '90-es évek második felében, viszont a Grizzlies már költözött, úgyhogy ez a rivalry némiképp változott az előző évtizedben. Mindenesetre a játéknap legkeményebb meccse lehet ez a két gárda stílusát és formáját elnézve, s kimondott esélyest nem is lenne értelme megneveznünk ezen a fronton. Lowry egykori csapata ellen bizonyíthat, de Conley-val nem lesz könnyű dolga, ahogy a palánk alatt Valanciunasnak és Johnsonnak a Randolph, Gasol párossal sem.

Boston Celtics - Phoenix Suns (00:30)

A Suns jelenlegi GM-je útban van az év vezetője cím megszerzése felé, neki pedig a pályája Bostonból indult, úgyhogy a Suns számára presztízsértékkel is bír ez az összecsapás, melyen a már Avery Bradley-vel felálló Celtics ellen kell bizonyítania a jelenleg a rájátszás helyekről lecsúszni látszó, de Eric Bledsoe-t már visszakapó Phoenixnek. Abszolút favoritnak tekinthető az arizonai alakulat, de színvonalas, hajtós csatára van kilátás.

Miami Heat - Denver Nuggets (00:30)

A Heat egy tankolásba kezdő Denverrel veszi fel a harcot otthon, s ilyen formán a sima diadalért indul csatába a Spoelstra-legénység, melynek nem okozhat gondot a Nuggets két vállra fektetése akkor sem, ha tudjuk, hogy Ty Lawson nagy formában van a coloradóiaknál.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers (01:00)

A Pelicans ugyan már rég nem a PO-ért küzd, de becsülettel felszívja magát minden meccsére még Holiday, Smith és Anderson távollétében is, az Aldridge és Williams nélkül érkező Portland pedig fel kell, hogy kösse az alsóneműt, ha nem akar újabb vereséggel lejjebb csúszni és lassan a rájátszásért harcolók táborába kerülni. Itt nincs értelme favoritot kikiáltani, de igencsak nagy küzdelmet várhatunk.

San Atonio Spurs - Los Angeles Lakers (01:30)

A Lakers tegnap az OKC otthonában kapott 130 pont felett, s ma vélhetően hasonló történik majd a labdát gyönyörűen járató és Kawhi Leonard visszatérése óta verhetetlennek tűnő Spurs ellen is, úgyhogy izgalmakat itt ne nagyon várjunk.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers (02:00)

A Clippers egy nem könnyen verhető, de a hajrákat sokszor elrontó Jazz otthonában vendégeskedik, s mivel igencsak egyben van most a Los Angeles-i had JJ Redick nélkül is, ezért itt is elég egyértelműnek tűnik a helyzet, viszont kompetens ellenfél a Utah, tehát a színvonal miatt ezen a fronton sem kell aggódni.

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers (03:30)

A GSW is szépen zárkózik felfelé az élbolyhoz, a Cavs pedig már-már elkeseredett harcot vív a PO-ért Keleten, de egyelőre nem tűnik befutónak Mike Brown nagyon hullámzó és eddig nagy csalódásnak számító alakulata. A Curry - Irving párharc az est egyik fénypontja lehet, de kisebb csoda lenne, ha a Cleveland idegenben verné el a Warriorst.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus