11 meccses dömping jön ma az NBA-ben!

Ma éjjel 11 mérkőzést rendeznek a tengerentúlon, s a kiemelt rangadók mellett több olyan meccs is lesz, melyeken nagynevű csapatok kerülhetnek igen kínos helyzetbe egy esetleges vereséggel. A Brooklyn Nets a megsérülő Deron Willams játákéra lehet, hogy nem is számíthat Phoenixben, a Memphis pedig a Lakers otthonában küzd a renomé visszaszerzéséért, a Cleveland ezzel párhuzamosan a Charlotte-tal szemben igyekszik javítani harmatos mérlegén. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai játéknap előtt!

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks (01:00)

A Pacers még mindig Danny Granger nélkül próbálja tartani veretlenségét, amit a minap Caron Butlert is elvesztő Bucks ellen hazai környezetben kötelező abszolválnia is a ligaelsőnek, mely lassan utcahosszal vezeti Keletet, pedig még három hete sem megy az alapszakasz. A vendégeknél Sanders, Ilyasova és Knight is hiányozni fog, ám Luke Ridnour elképzelhető, hogy már most visszatér, de ez nem változtat az alapfelálláson, kinéz egy kiütés a wisconsiniaknak.

Toronto Raptors - Chicago Bulls (01:00)

Derrick Rose-t lehet, hogy pihenteti ma a Chicago, nélküle pedig nem lesz ez egy egyszerű kirándulás az eddig nagyon hullámzó és cseppet sem meggyőző Bulls számára, bár visszatérhet a tavalyi, nagyon masszív játékához a Thibodeau-legénység, ami ellen lehet, hogy nem lesz fegyvere otthon sem a Torontónak, bár nem szabad elfeledni, hogy most bizony ott van a momentum a legutóbb Memphisben is nyerő Gay-ék oldalán, így elég kemény meccsre számíthatunk.

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers (01:30)

A Hawks ezen az estén visszakaphatja a komoly térdsérülésből felépülő Lou Williams-t, a vendégeknél pedig újra ott lehet a parketten az újonc Michael Carter-Williams, aki az egész szezon egyik legkellemesebb meglepetése. A Sixers jelenleg vezeti saját csoportját, s egyértelműen a győzelemért megy Atlantába is, de azért a Hawks saját csarnokában inkább számít favoritnak. Összességében eléggé kiszámíthatatlan párosítás ez, de Brett Brown már elsőéves vezetőedzőként mostanra is eleget tett le az asztalra ahhoz, hogy komolyan vegye őt és csapatát ex-kollégája, a tavaly még szintén San Antonióban másodedzősködő Mike Budenholzer és legénysége.

Boston Celtics - Portland Trail Blazers (01:30)

Csalóka párosítás ez, s hiába áll nagyon jól eddig a Blazers, inkább otthon nyerték a meccseiket Batumék és idegenben kiegyensúlyozott kispad hiányában szinte sehol sem számítanak egyértelmű esélyesnek, így a két napja otthon bukó Celtics csarnokában sem, pláne, hogy a bostoniak ma már újra bevethetik Jared Sullingert is, akivel lényegesen jobban festenek a palánk környékén. Nagy harcra és lüktető meccsre számíthatunk, igazi esélyes nélkül.

Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats (01:30)

A Cavaliers ma sem vetheti be a családi okokból hiányzó Andrew Bynumot, pedig a sérülékeny center rutinja, illetve tömege el kellene az Al Jeffersonnal a kezdőben egész tisztességesen játszó Charlotte ellenében. Otthon egyszerűen muszáj javítania az eddig nagyon bukdácsoló clevelandi együttesnek, különben nagyon leszakad már most a PO-ért folytatott harcban. A vendégek veszítenivaló nélkül érkeznek, de ez Bostonban is inkább az előnyükre vált, ráadásul az ottani diadal miatt a momentum is az ő oldalukon van.

Miami Heat - Dallas Mavericks (01:30)

A három szezonnal korábbi döntősök találkozása mindig pikáns, de most nem csak a múlt, hanem a jelen körülményei miatt is sanszos, hogy jó kis meccset vív egymással a két alakulat, bár a Miaminak saját közönsége előtt egy ilyen döcögős kezdés után mindenképp be kéne húznia ezt a csatát. Dirk Nowitzki lehet, hogy utoljára játszik olyan társakkal ebben a szezonban, akik relatíve komoly eredményhez segíthetik a dallasiakat, így biztosak lehetünk benne, hogy utolsó leheletéig küzdeni fog idegenben is a Mavs, de mindent egybevéve is komoly bravúr lenne a texasiaktól egy mai siker.

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (02:00)

A Nuggets kezd belejönni, ráadásul Wilson Chandler is csatasorba állt a denverieknél, vele együtt nem lehetetlen küldetés a csúcsformában játszó Minny megtréfálása sem, de ehhez Love-ot és Rubiót muszáj lenne legalább valamennyire limitálnia a hazai alakulatnak. Kevin Martin már vissza is térhet a pályára egy meccses kényszerpihenőjét követően, tehát csak Chase Budingerre nem számíthat Rick Adelman mester, ebben a felállásban pedig nem is vitás, hogy a győzelemért utazik Coloradóba a Wolves.

Phoenix Suns - Brooklyn Nets (03:00)

A Nets Kelet utolsó helyén kullog, ráadásul egy nagyon kiábrándító, sacramentói vereség után, egy sérült Deron Williamsszel a sorban (vagy lehet, hogy nélkül) igyekszik javítani valamicskét helyzetén a nyáron a Pierce, Garnett, Kirilenko trióval megerősített brooklyni alakulat, de a teher nélkül szárnyaló és nemi meglepetésre több meccset is magabiztos teljesítménnyel nyerő Suns csarnokában nem favoritként lépnek parkettre Jason Kidd tanítványai. Az öregecske csapatnak nem lesz egyszerű dolga a fiatal, rohanós és agresszív Phoenix szurkolói előtt, elég erősen benne van ebben a kiruccanásban egy újabb fájó kudarc.

Utah Jazz - San Antonio Spurs (03:00)

A Jazz a minap szerezte meg az első győzelmét, utolsóként a ligában, de ez nem zavar be a tankolásba, annyira hátul van még mindig a fiatal mormon-had, mely Trey Burke-re még most sem számíthat, ilyen formán pedig irányítóban borzasztóan gyenge, amit szinte biztosan könyörtelenül kihasznál majd a Spurs. Az esélyek teljesen nyilvánvalóak, nincs itt más elfogadható eredmény a San Antonio számára, csak a magabiztos győzelem.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies (04:30)

A Lakers Steve Nash nélkül és még mindig Kobe Bryant távollétében kell, hogy tartsa PO-reményeit itt a szezon első szakaszában, de kapóra jöhet a Los Angeles-ieknek a Memphis kezdeti gyengesége, saját csarnokában nem kevésbé esélyes az aranysárga-lila-had ilyen felállásban sem, pláne, hogy oda-vissza vannak match-up-rémálmok a két fél között, ami mindig szakmailag érdekes, általában hullámzó csatákat szokott eredményezni. A két Gasol párharca is külön csemege, ma vélhetően nagyon sokat is fogják majd egymást.

Sacramento Kings - Detroit Pistons (04:30)

A Kings hosszú idő után tudott begyűjteni egy önbizalom növelő győzelmet a Brooklyn ellen, a Nyugati Konferencia csapatai ellen idegenben szinte mindig sansztalan Pistonsszal szemben így inkább esélyesnek is mondható Michael Malone fiatal, de szertelen legénysége. A palánk alatt DeMarcus Cousins és a Drummond - Monroe páros csatája érdekes lehet, de vélhetően nem itt dőlnek majd el a kardinális dolgok, hanem sokkal inkább a két szakvezető, valamint a kiegészítők aktuális formája alapján.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus