12 NBA-meccs, csemege-párharcokkal!

Ma éjjel óriási meccsdömpinget bonyolítanak le az NBA-ben, hiszen 12 helyen is dobják a labdát hamarosan. Többek közt farkasszemet néz egymással az utóbbi két szezon legjobb újonca, Damian Lillard és Kyrie Irving, valamint az a két gárda, mely tavaly a legkellemesebb meglepetéseket szolgáltatta, majd a playoffban is szembe került egymással. Ezen felül Los Angelesben és Washingtonban is rangadót vívnak az este, nézzük is tehát, hogy mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Orlando Magic - Chicago Bulls (01:00)

A Bulls nagy sorozata megszakadt a Wizards ellen, de továbbra is érezhető, hogy dacból játszik a Loul Dengtől megfoszott chicagói bikacsorda, mely Orlandóban a teljes tankolásra váltó Magic ellen idegenben is esélyesnek számít, de rengeteg olyan tényező van (újra otthon játszik az Orlando, elvileg Thibodeau legényeinek is tankolniuk kellene a vezetőség szerint, favoritként sokszor bukik a Bulls), amelyek alapján akár egy jó kis derbi is kerekedhet ebből a párosításból.

Philadelphia 76ers - Charlotte Bobcats (01:00)

A Sixers talán már Arnett Moultrie-t is bevetheti ma, aki Lavoy Allen hiányzása miatt fontos perceket is kaphat rögtön, a Bobcats a Knicks legyűrését követően meríthetett annyi önbizalmat, hogy idegenben is legyen keresnivalója. Al Jefferson a tegnapi extra után most is kéne, hogy produkáljon, csak ilyen formán lehet reális esélye a Charlotte-nak.

Washington Wizards - Miami Heat (01:00)

A Wizards most fordíthat egy nagyot saját sorsán, ehhez megfelelő kihívásnak számít a bajnok látogatása, ráadásul azért Jameséktől is jó játékra lenne szükség, hogy sikerüljön legyűrni idegenben a remek játékra is képes fővárosiakat. John Wall, Bradley Beal és Trevor Ariza alaposan megnehezítheti a Wade, James duó dolgát, de a washingtoni kiegészítőemberektől is sok kell, hogy meglegyen a bravúr.

Boston Celtics - Toronto Raptors (01:30)

A bostoniak Jordan Crawford elcserelésé után abszolút tankolnak, a Raptors pedig már korábban win-now mode-ba kapcsolt, úgyhogy látszólag elég egyértelműnek tűnik a loesztás. Ám ahogy a Bullsnál megtörtént, úgy itt is könnyen lehet, hogy dacból is meg akarják mutatni a társak, illetve Stevens mester, hogy képesek ilyen formán is teljesíteni, pláne mivel amolyan csoportrangadóról van szó.

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies (02:00)

A Bucks és a Grizzlies ie teljesen ellenkező irányba megy, a vendégeknél ráadásul már ott van a csapatban Marc Gasol, igaz Pondexter és Allen távolléte miatt messze sem komplett a Grizzlies. Ám ez nem lehet ok arra, hogy kikapjon a PO-ra pályázó gárda a ligautolsótól.

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings (02:00)

A Kings nagy verésbe futott bele múltkori fellángolása után, s most Minnesotában sem vár sok örömködés Cousinsékra, bár ha sikerül szorosban ott maradniuk a hazaiakkal, akkor lehet keresnivalójuk, hiszen nem éppen az erős befejezéseiről híres az Adelman-alakulat. Brutális statisztikákat várhatunk a magasemberektől mindkét oldalon, de sokkal inkább meghatározza majd az esélyeket a kiegészítőemberek produktivitása, illetve a csapatvédekezés hatékonysága.

New Orleans Pelicans - Houston Roockets (02:00)

A Pelicans is szépen lassan tudatosan tankolásra válthat, hiszen Holiday, Evans és Anderson nélkül ebben a nyugati versenyfutásban nem osztanak lapot Monty Williams fiainak, a Rockets pedig csak mostanában állt össze igazán és idegenben is egész meggyőző, amit Dwight Howardék produkálnak mostanság. Eléggé a vendégeknek áll a zászló tehát, de Davis és Howard csatája miatt érdemes követni ezt a csatát is.

San Antonio Spurs - Utah Jazz (02:00)

A Spurs Danny Green nélkül otthon egyértelmű favorit, de a Jazz viszonylag lendületben van. tehát kelleni fog a megszokott magabiztos játék a texasiaktól a sima diadalhoz. A palánk alatt Duncan és Favors találkozója, valamint mezőnyben Parker és Burke csatája adhat egy kis fűszert ennek a picit sótlan párosításnak.

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers (03:00)

A Suns némi kisiklás után a romjaiban heverő lakers ellen javíthat, úgyhogy pláne kellemetlen utazás lehet ez Mike D'Antoni mesternek, aki anno Arizonában érte el legszebb sikereit edzőként. Viszont más a helyzet Kendall Marshall számára, akit pont Phoenixben adtak fel nagyon gyorsan és most a Los Angeles-iek kezdőirányítójaként tündököl, de ő egyedül nem fog meccset nyerni még a Bledsoe nélküli Suns csarnokában sem.

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers (04:00)

A Cleveland tegnap valahogy kiizzadta a győzelmet a Lakers csarnokában, ám most - pláne a back-to-back fellépés miatt - extra nehéz dolga lesz az amúgy tehetséges keretű Cavaliersnek, mivel a pihent Portland otthon mindenki ellen esélyesnek számít. Lillard és Irving csatájából meglepő lenne, ha a vendégek játékmestere jönne ki győztesen, mivel nagy a formabeli különbség a két ijfú egyes közt jelenleg, de ettől még igazi csemege az ő párharcuk.

Golden State Warriors - Denver Nuggets (04:30)

A tavalyi PO-ban nem kis meglepetésre verte el pályahátrányból a GSW a Denvert, ám azóta sokat változott a helyzet, többek közt a coloradóiak vezére, Andre Igoudala is a Golden State-nél kötött ki a nyáron, ráadásul a sérültek hiánya miatt nem sok esélyt lehet adni idegenben ma a coloradóiaknak. A Warriors még nem vetheti be új szerzeményét, Jordan Crawfordot, de ez nem befolyásolja jelentősen a kilátásokat. Futós, hajtós, látványos, sok pontos derbi várható.

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks (04:30)

A Clippers pont annak a Darren Collisonnak a jó játékával nyerhet ma, aki Dallasban gyorsan és csúnyán megbukott, de ilyen esetekben az extra motiváció, pláne hazai környezetben elég jót szokott tenni, tehát ezen tényező elég fontos lehet a Mavs elleni rangadón, még Chris Paul távollétében is. Nem lehet leírni a rutinos dallasiakat, de sok dolognak kellene borulnia, hogy nyerjen LA-ben a texasi gárda.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus