13 meccses maraton következik az NBA alapszakaszában

Pályán a GSW, Minnesotában a Spurs, otthon a Cleveland, Atlanta-Detroit rangadó, visszavágna az OKC-nek a Lakers - íme a beharangozó!

 

Charlotte Hornets – Boston Celtics 01:00

Másfél hete a Boston már nyerni tudott egyszer Charlotte-ban, most hasonló formában van a két csapat, sőt, ha ismét nyerni tud a Celtics, akkor helyet is cserélnek a felek a tabellán. A vendégeknél Smart már utazik, de nem lép pályára, Sullinger és Amir Johnson játéka is erősen kérdéses, és a legutóbbi győzelem előtt három vereséget szenvedett a gárda, sem elöl, sem hátul nem verhetetlen a Boston. A Charlotte-nál Al Jefferson lassan visszatérhet, de most még nem léphet pályára, a csapat pedig az utóbbi öt meccséből négyet elveszített – igaz, most egy hosszabb hazai széria következik, ahol Kelet legjobbjai között vannak. Minden bizonnyal gyors, lendületes, sok triplával tarkított meccset láthatunk, ahol sokat fog számítani a dobóforma.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 01:00

A Cavsnél visszatért Kyrie Irving a Philly elleni találkozón, és igazi gálaelőadássá alakult az a meccs – most jóval erősebb az ellenfél, ennek ellenére hasonlóra lehet számítani. A New Yorknál Anthony és Afflalo is jó formában van, legutóbb Lance Thomas 9/9 dobást értékesített, Fisher viszonylag jól tud rotálni, de egyrészt Melo múltkor szenvedett egy kisebb sérülést (nem biztos, hogy játszik), másrészt hajlamosak lassú és erőlködő támadójátékot produkálni. A Cavs védekezése ellen pedig ez nem fog beleférni, a keleti éllovas az utóbbi négy meccsén csak 85 pontot kapott átlagban, most már valószínűleg Irving is egy kicsit többet fog mutatni – ráadásul idén már kétszer is megverték a Knickst, hazai pályán pedig 12-1-re állnak idén.

Indiana Pacers – Sacramento Kings 01:00

A Pacers és főleg Paul George kapott egy pofont San Antonióban, ahol Kawhi Leonard és a Spurs lejátszotta őket – ezután hazai pályán mindenképpen bizonyítaniuk kell. George-ot levette a pályáról Leonard, de idén ez most fordult elő vele először, és a Kingsnél nincs hasonló volumenű védő, sőt, csapatszinten is csak most kezdenek összeállni hátul. Ehhez hozzátartozik még, hogy a Sacramento négymeccses idegenbeli túráját zárja le most, az előző három meccsüket négy napon belül játszották le. Az Indianánál mindig kulcs a védekezés és az is, hogy megdobják-e a száz pontot, mostanság George mellett Milesnak is voltak nagyon gyenge meccsei, ezeket rendbe kell tennie Vogelnek – ugyan ők 10-3-ra állnak otthon, a Kings pedig 3-10-re idegenben, a mérkőzésen ezt érvényesíteniük is kell. Cousins kordában tartása persze alapkérdés lesz Mahinmiéknek, de mindkét gárda előszeretettel alkalmazza a small-ballt, ez is érdekes lesz.

Orlando Magic – Houston Rockets 01:00

A hazaiaknál fontos hiányzó lehet Elfrid Payton, az irányító bokasérülése miatt valószínűleg nem játszik, pedig a védekezése fontos lenne, ráadásul az utóbbi négy meccsen 15,5 pontos átlagot produkált emellé. A Rockets főleg védekezésben kapta össze magát mostanság, Howard egyre jobban elkapja a fonalat, Beverley-nek pedig most is kulcsszerepe lehet Oladipo vagy Fournier ellen hátul. Hogy irányító nélkül hogyan fog működni a Magic, az jó kérdés, de az is az, hogy az alapvetően agresszív, fizikális védekezés mennyire tudja korában tartani Hardent – ha ez menni fog, és nem engedik 10-15 büntetőt dobni a vendégek sztárját, bőven lehet esélyük. A Houston egyébként sorozatban három győzelemből érkezik, és 4-3 után először vannak 50% felett, egy sikerrel pedig utolérhetik a Dallas-Memphis párost.

Washington Wizards – Memphis Grizzlies 01:00

A két csapat small-ballja közül egyértelműen a Memphisé a stabilabb, különösen védekezésben, az utóbbi találkozókon kimondottan jól teljesítettek Barnesék hátul – az előző két mérkőzésüket meg is tudták nyerni. A Washington is sorozatban két győzelemből érkezik, de náluk elsősorban John Wall extrája a siker receptje, érdekes kérdés lesz, hogy őt mennyire tudja limitálni majd Mike Conley, mert ha átlagos számokra korlátozza, nagyon nehéz dolguk lesz a hazaiaknak. A Wizardsnál továbbra is hiányzik Beal, Nené, Neal, Porter, Gooden és Anderson is, ráadásul Wall is megsérült könnyebben legutóbb – ezek után nagy fegyvertény lenne, ha le tudnák győzni a felfelé ívelő Grizzliest.

Brooklyn Nets – Dallas Mavericks 01:30

Deron Williams először léphetne pályára korábbi csapata ellen, de nem biztos, hogy ezt meg is teszi majd: combhúzódása miatt játéka erősen kérdéses, és a back-to-back miatt valószínűleg nem fogja erőltetni Carlisle. A Mavs nincs túl jó formában, tegnap már a negyedik meccsüket veszítették el az utóbbi hatból, kicsit identitását vesztette a gárda még akkor is, ha Torontóban egy kosárra voltak a sikertől – ellenben a Nets egy ötmeccses vereségszériát zárt le chicagói győzelmével. A palánk alatti harc érdekes lesz, hiszen mindkét együttes főleg itt erős, védekezésben pedig mostanság egyikük sem az – a periméteren persze mindenképpen előrébb jár a Mavs még Williams nélkül is.

Atlanta Hawks – Detroit Pistons 02:00

A Pistons tegnap nagyon nehéz meccset nyert meg Miamiban, ennek másnapján pedig nyilvánvalóan nem ők az esélyesek Atlantában – főleg, hogy a Hawks nagyon felpörgött az előző meccseken. A teljes apátia után az elmúlt négy találkozón 111 pontot átlagolt a gárda és meg is nyerte mindet, így minden probléma és kiegyensúlyozottság ellenére akár a keleti második helyre is felléphet az együttes egy sikerrel. Mindenképpen döntő lesz a lepattanózás, hogy Horfordék mennyire tartják kordában Drummondot, illetve a periméter-védekezés is – a Pistons kapja az egyik legkevesebb triplát a ligában. A back-to-back semmiképp sem szól a vendégek mellett, és általában ezeken a meccseken be is csődölt a támadójátékuk (idegenbeli back-to-backeken 88 pont, 40%-kal átlagban), ez pedig most aligha fog beleférni.

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 02:00

A Philadelphia alapvetően tegnap sem teljesített rosszul a Memphis ellen, de a folyamatos húsz feletti eladott labdát nem lehet kompenzálni, főleg nem nekik – a Bucks labdahalász védekezése ellen ez most sem ígér sok jót az idegenben még nyeretlen Okaforék számára. A Milwaukee-nál sincs minden rendben, elég csak Jason Kidd műtétjére gondolni, nincs érdemi tripladobásuk, és nem működik stabilan a rendszer – ha oda tud figyelni az eladott labdákra a Philly és beakadnak a hármasaik, lehet keresnivalójuk ezen a meccsen.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 02:00

Két igazi two-way játékos és két klasszis magasember csatáját is láthatjuk ezen a meccsen, igaz, pályájuk nem azonos szakaszában – a tavalyi Év Védője és az erre az idényre ehhez képest is szintet lépő Leonard az Év Újonca Wigginsszel, Tim Duncan vagy LaMarcus Aldridge pedig az idei 1/1-e Karl-Anthony Townsszal csap össze. Mindkét párharcért megéri megnézni ezt a találkozót, Towns egészen elképesztő újoncévet fut, de összességében meglepő lenne, ha ezzel a védekezéssel meg tudnák szorítani a száguldó Spurst – Tony Parkerék kicsit enyhítettek a ligaelső védekezésen, de az utóbbi hat meccsen 110 pontot átlagoltak és meg is nyerték mindet. Ha védekezésben az egyszer-egyszer látott harapós és szervezett játékot tudná hozni a hazai csapat, akkor lenne esélye, idegenben hajlamos pontatlanabb játékra a San Antonio.

New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 02:00

Idén már kétszer is találkoztak a felek, mindkétszer Portlandben, és mindkétszer a Blazers jött ki győztesen – legutóbb másfél héttel ezelőtt. Most megnyílt a lehetőség a New Orleans előtt a visszavágásra, hiszen Lillard biztosan nem játszik, McCollum pedig ha pályára is lép, közel sem lesz 100%-os, ha ezt az esélyt nem ragadja meg a Pelicans, akkor semmit. Amúgy is nagyon kell a siker a hazaiaknak, akik jelenleg 5,5 meccsre vannak a playoff-helyektől, lassan meg kell kezdeniük a felzárkózást, de egyelőre nem látni a kiutat – botrányos védekezés és esetleges, szervezetlen támadójáték jellemzi őket továbbra is. A Blazers két legjobb játékosa nélkül nyilván más szintet képvisel (ők ketten a pontok 42,6%-át hozzák átlagban), ez a győzelem most kötelező Davisék számára.

Phoenix Suns – Denver Nuggets 03:00

A Denver tegnap a Lakerstől kapott ki hazai pályán többek között Danilo Gallinari nélkül, és valószínűleg most is erősen tartalékosan tudnak csak kiállni – ráadásul a Phoenixtől idén már kétszer is kikaptak. A Suns legutóbb elég enerváltan játszott, főleg védekezésben, most viszont otthon nem lehet mentség, mindenképpen nyerniük kell – a kérdés az, hogy a legutóbb a kezdőből kikerülő Knight és Tucker a padon marad-e, vagy Hornacek visszarakja őket az első sorba. Nyilvánvalóan a támadójátékkal aratta sikereit eddig mindkét gárda, de Gallinari nélkül azért más kávéház a Nuggets, így a két gyenge formában lévő csapat közül egyértelműen a Suns tűnik esélyesnek.

Golden State Warriors – Utah Jazz 04:30

November 30-án szűk győzelmet aratott Salt Lake City-ben a Golden State, hazai pályán azonban elsöprő a bajnok – itt még nem talált legyőzőre, ráadásul most volt némi pihenőjük is Curry-éknek. A Jazznél továbbra sem játszik Rudy Gobert, de a hazaiaknál is hiányozni fog valószínűleg Andrew Bogut, így kicsit módosulhat a rotáció – ez azért nagy bajt nem okozhat. Az esélyek természetesen egyértelműek, Curry megállíthatatlan, Draymond Green elképesztő formában, és ha kell, védekezni is nagyon tud a GSW, míg a Jazznél elsősorban Haywardra építve próbálják feledtetni centerük hiányát, valamint az irányítóproblémáikat. Azt talán mondani sem kell, mekkora meglepetés lenne, ha a Utah nyerni tudja az Oracle-ben…

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 04:30

Kobe Bryant tegnap 31 ponttal állította be szezoncsúcsát és clutch játékokkal vezette győzelemre a Lakerst, több dobásával korábbi önmagát idézte – a csapatjáték is egyben volt támadásban, és minden jó meccs sokat számít most a csapatnál. Kobe nélkül négy napja kereken negyven ponttal verte el őket a Thunder, és bár a klasszis most valószínűleg játszani fog (nem biztos a back-to-back miatt), ezúttal is toronymagas esélyesek Duranték. Az OKC nyolc meccset nyert az utóbbi tízből, lepattanózásban a liga legjobbjai, a két sztárjuk jó állapotban és formában van, védekezésben pedig szintén szakadéknyi a különbség – óriási bravúr lenne, ha vissza tudnának vágni az arany-lilák.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus