13 meccses NBA-marathon jön éjjel!

Igencsak komoly meccstömeg jön a tengerentúlon, telis-tele rangadókkal és pikáns párosításokkal. A Brooklyn Brook Lopez nélkül igyekszik elkerülni az újabb kudarcot, ezúttal Charlotte-ban, Dallas és a Houston vívja a nap texasi rangadóját, a Golden State és a Memphis pedig kiszámíthatatlan összecsapás előtt áll egymás ellen, de a Wolves - Clippers párosítás sem lesz "kutya". Floridában is állami belharc folyik majd, a Cleveland és a Washington mérkőzésén az irányító posztra terelődik a figyelem, a New York és az Indiana pedig több évtizedes rivalry-t eleveníthet fel. Nézzük, melyik fronton mit várhatunk!
 

Charlotte Bobcats - Brooklyn Nets (01:00)

A Bobcats Al Jefferson bokaproblémái miatt könnyen megint visszaeshet, de egyelőre megvan a momentum a tavalyi ligautolsónál, a Nets pedig egy sérült Deron Williamsszel, illetve Brook Lopez nélkül érkezik Charlotte-ba, továbbá Jason Terry sem biztos, hogy bevethető, ezen felül Andrej Kirilenko játékára sem számíthat Jason Kidd mester. Van tehát bőven gond a Netsnél, megint kinéz egy kínos kudarc a korábban még bajnokesélyeként aposztrofált együttes számára.

Clevand Cavaliers - Washington Wizards (01:00)

A Cavs és a Wizards is eléggé hasonló cipőben jár, hiszen megerősített kerettel, - többé kevésbé - egészséges vezérekkel, de pocsék indényrajttal a háta mögött igyekszik mindkét fiatal(os) alakulat stabil PO-helyre kerülni. A tét nem kicsi, a felek jól is ismerik egymást, úgyhogy parázs csata várható, Irving és Wall párharca döntő is lehet, de kérdés az is, hogy a palánk alatt Andrew Bynum mennyit tud hozzátenni kezdőként, ám limitált percek alatt.

New York Knicks - Indiana Pacers (01:00)

A Knicks és a Pacers tavaly elég komoly versenyt futott a keleti harmadik kiemelésért, majd a rájátszásban is találkozott egymással, ám jelenleg nagy a szakadék a két fél között, pedig jobbára ugyanazok a húzónevek mindkét oldalon, mint az előző évadban. A New York Tyson Chandler és Raymond Felton kiesésével nagyon nehéz helyzetbe kerülhet, ami már így sem könnyű, az utóbbi hetekben otthon sem volt képes hozni a meccseit Mike Woodson megregulázatlan legénysége. A ligát vezető Indiana pár napja elvesztette veretlenségét, ám most esélyesként indul csatába, de a jó hazai dobóforma eredményezhetné azt is, hogy itt egylabdás meccs következzen!

Orlando Magic - Miami Heat (01:00)

Big Baby Davis már edz Orlandóban, de ma még nem vetheti be őt Vaughn mester, ahogy a másik vezér, Tobias Harris visszatérése is kérdéses, ilyen formán nem is nagyon kérdés, hogy idegenben is egyértelmű favorit a magát már szépen összeszedő, de még mindig nem 100 százalékon pörgő Miami.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors (01:00)

A 76ers lassan, de biztosan közelít a középmezőny, illetve annak alja felé, bár most Michael Carter-Williams visszatérésével nőnek a hazaiak esélyei a diadalra, pláne mivel az idegenben nem túl meggyőző Toronto lesz az ellenfél. A kanadaiaknál továbbra sem nagyon jön össze, hogy egyszerre menjen a játék Gay-nek, DeRozannek, Lowry-nak és Valanciunasnak, de ezen az estén a fegyelmezett csapatjáték is kifizetődő lehet a Raptors számára.

Atlanta Hawks - Detroit Pistons (01:30)

A Hawks és a Pistons eléggé hasonló játékerőt képviselnek, a Detroit pedig idegenben nem túl acélos, viszont el kell kezdenie az ilyen meccseket megnyerni, ha idén a PO-ba akar jutni. Chauncey Billups nem egészséges, de Kentavious Caldwell-Pope eddig jól szállt be helyette kezdőként, ráadásul a cseresoból Rodney Stuckey is legjobb formáját hozza. Josh Smith először tér vissza vendégként Atlantába, úgyhogy most tényleg jó hangulat lehet a Hawks csarnokában, de kérdéses, mennyire tud ellenállni a Millsap nélkül, de már Lou Williamsszel felálló vendéglátó.

Milwaukee Bucks - Portland Trail Blazers (02:00)

A Blazers ötös diadalmenetben van, a Bucks pedig erősen maga alatt, mivel egy kezdőötösnyi minőségi játékosát kénytelen nélkülözni a wisconsini gárda már hetek óta, ám ma Caron Butler és Ersan Ilyasova is beöltözhetnek, tehát valamennyit javult a helyzet a továbbra is Brandon Knight és Larry Sanders nélkül harcoló Milwaukee-nál. Az idén már idegenben is hatékonynak tűnő Portland azért jó eséllyel folytathatja remek szériáját, de ehhez lehet, hogy most kelleni fog a kispad segítsége is.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers (02:00)

Kevin Love vs. Blake Griffin és Ricky Rubio vs. Chris Paul. Talán ennyivel el is intézhetnénk ennek a párosításnak a felvezetését, két hasonló mérlegű együttes rangadójánál viszont fontos kiemelnünk, hogy otthon nagyon megy a Minny-nek, idegenben meg nem igazán a Rivers-legénységnek, ez pedig most is faktor lehet. Jól ismerik már a felek egymást, abszolút az aktuális forma, illetve az edzői döntések határozzák meg, ki nyer ma!

New Orleans Pelicans - Utah Jazz (02:00)

A Jazz éppen a Pelicans ellen szerezte meg első és ezidáig egyetlen diadalát ebben a szezonban, teht van miért visszavágnia a már Ryan Andersonnal kiegészült NOP-nek, de a Utah is tud miben bízni és talán ebben a párosításban hisz is magában. Ami még fontos ezzel a találkozóval kapcsolatban az Trey Burke, a vendégek újonc irányítójának bemutatkozása az NBA-ben, vele azért máshogy festhet majd egyes poszton a Corbin-alakulat, de mindent egybevéve meglepetés lenne a vendégek sikere.

San Antonio Spurs - Boston Celtics (02:30)

A Spurs számára egy viszonylag könnyebb meccs jöhet, hiszen az idegenben nem túl acélos Celtics back-to-back érkezik Houstonból, ahol nagy verésbe szaladt bele Brad Stevens fiatal legénysége, ráadásul a San Antonio extrán rápihenhetett erre a csatára és otthon amúgy sem sűrűn tréfálják meg Tim Duncanéket.

Phoenix Suns - Sacramento Kings (03:00)

A két alakulat back-to-back mérkőzik meg egymással, tegnap Sacramentóban nagy fordítás után nyert a Kings a hajrában, de az akkor még hiányzó Bledsoe-val kiegészülve hazai környezetben inkább favoritnak tekinthető most a Suns.

Dallas Mavericks - Houston Rockets (03:30)

A texasi riválisok először néznek idén farkasszemet egymással, s a nyáron a Dallas helyett Houstont választó Dwight Howard is extra bizonyítási vággyal léphet most parkettre, de back-to-back játszva, idegenben nem a Rockets az esélyes, de ezen a találkozón nem igazán lehet papírformát megállapítani, jó kis derbit várhatunk!

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies (04:30)

Steph Curry ki kell, hogy hagyja ezt a derbit, de a Chris Pault a minap fejberúgó Tony Allent meg a liga meszelte el egy meccsre, tehát a vendégek kezőjéből is hiányzik egy fontos láncszem. Az otthon veretlen GSW-nek szükség lesz az extra kinti dobóformára vezére nélkül is, ráadásul egyes poszton könnyen bajban lehet a Warriors, úgyhogy kiszámíthatatlan csata lesz ez.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus