13 NBA-meccs jut ma éjjelre!

Ma éjjel 13 összecsapást rendeznek az NBA-ben, közte igazi csemegékkel. Steph Curry és Kevin Love párharcában két igazán nagy dobó néz farkasszemet egymással, Houstonban pedig igazi klasszikus parola várható ötös poszton Dwight Howard és Marc Gasol között. Lássuk, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt és miért érdemes nézni a mai derbiket!

Orlando Magic - Los Angeles Lakers (01:00)

A Lakers egész jól elkapta a fonalat utóbbi fellépésein és most Orlandóba igazi favoritként érkezhet a Bryant, Nash, Blake, Farmar, Henry ötösfogat távollétében is. A hazaiak Nik Vucsevics nélkül totális tankolásban vannak, hiába épült vissza már Tobias Harris és "kopott le" Hedo Turkoglu, vélhetően ha szoros lesz a derbi, nem is fog célba érni az Orlando.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors (01:00)

A Sixers egy feltüzelt és újra a győzelmi ösvényre rátérő Torontót fogadhat, tehát eléggé egy irányba húznak az előjelek, bár Evan Turnerék is valahogy mindig akkor jönnek bele a játékba, amikor senki sem számol velük és totálisan le vannak írva - most pedig újra ebbe a státuszba kerültek.

Atlanta Hawks - San Antonio Spurs (01:30)

A Hawks elvesztette Pero Anticsot is bentről, de vannak gondok a Splitter, Leonard, Green trió sérülése miatt három kezdőemberét is kényszerből jegelő Spursnél is. Mivel az Atlanta különösen nehezen adja be a derekát, így várhatjuk, hogy szoros legyen a derbi, de meglepő lenne, ha megúszná a vereséget a hazai gárda.

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder (01:30)

A Celtics megint totálisan esélytelenként léphet parkettre, ám ez a helyzet sokszor tüzeli fel annyira az ex-OKC-játékos, Jeff Green vezette bostoniakat, hogy annak a nagy tankolás közepette is bravúrgyőzelem lesz a vége. A Thunder óriási formában van és rengeteg rangadó megnyerése után Russell Westbrook nélkül is újra visszakapaszkodott a nyugati első pozícióba, tehát hiába a fáradtság, ha más nem, a büszkeség vélhetően nem hagyja majd, hogy ki is kapjanak Duranték. UPDATE: Kevin Durant is kiüli ezt a derbit, sőt, Jeff Greeen sem játszik hazai oldalon!

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks (01:30)

A Nets továbbra is a padról hozza be Deron Williamst, de már mondhatni, hogy az egész szezonra kidőlő Brook Lopezt leszámítva az a csapat küzd a brooklyni színekért, melyet megálmodtak a Nagy Almában és ráadásul formában is vannak Jason Kidd tanítványai, tehát otthon már elvárás is lehet Garnettékkel szemben a diadal, hiába jön sokkal jobb mérleggel a Mavs New Yorkba.

Clevelavd Cavaliers - Milwaukee Bucks (01:30)

A Cavaliers továbbra is nagyon hullámzik, sőt, egyenesen gyengén szerepel, de a Bucks "szökő évente" nyer csak meccset és legutóbbi fellépésén triumfált a Drew-legénység, azaz most szinte a minimálisnál is kisebb az esélye annak, hogy - ha szándékosan is, de - ne veszítse el ezt a csatát a Milwaukee.

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans (01:30)

A Pistons volt az a gárda, mely ki tudott kapni a ligautolsótól, de a New Orleans talán még Brandon Jenningséknél is rosszabb előjelekkel vághat neki ennek az összecsapásnak, hiszen Holiday, Smith és Anderson is sérült. Ezzel együtt van annyira "lúzer" társaság a detroiti, hogy itt is kikaphat, hiába játszik otthon.

New York Knicks - Charlotte Bobcats (01:30)

A Knicks számára újra vízválasztó meccs jön, ha a Charlotte-ot sem sikerül otthon lenyomni, akkor tényleg megint nagyok a gondok New Yorkban. Al Jeffersonék Kemba Walker távollétében nyomás nélkül indulhatnak harcba a W-ért. Nagy csatát várunk, ami majd inkább a küzdelemről szól, nem pedig a szép és önfeledt kosárlabdáról, noha tavaly abban sem volt rossz a Woodson-alakulat, csak azóta valami elveszett...

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers (02:00)

A Bulls szeret keresztbe tenni a nálánál esélyesebb, magasabban jegyzett csapatoknak, ráadásul a Clippers legutóbbi fellépésén csúnyán elhasalt és még Paul távollétében több fontos rotációember is kisebb fájdalmakkal küszködik, azaz kellemetlen kirándulás lesz ez Doc Rivers fiai számára. A párosítás már csak azért is érdekes, mert a Bostonban több évig egy hajóban evező Rivers, illetve Tom Thibodeau taktikai harca is unikum ebben a ligában.

Houston Rockets - Memphis Grizzlies (02:00)

A Rockets éa Grizzlies match-upja elsősorban a benti emberek miatt különleges, pláne mivel James Harden potenciális lassítója, Tony Allen még mindig nem egészséges. Otthon elég jó esélyekkel indul harcba a Rockets, hiába van jó formában a vendég alakulat is, bár a tripladobó-forma mindig meghatározó a texasiaknál és tudjuk jól, mi a helyzet, ha nem jönnek a távoli bombák a McHale-legényektől...

Phoenix Suns - Washington Wizards (03:00)

A Suns otthon a Wizards ellen újabb diadalt arathat, ha végig koncentráltan játszik, ami fontos is lenne az arizonaiak szempontjából, hiszen Eric Bledsoe idei visszatérésének hajszolása egyértelművé tette mindenki számára, hogy a Phoenix most rájátszásba szeretne jutni és nem tankol többé. A Wizards megint nem tudta átvinni az 50 százalékos lécet legutóbbi kísérleténél, tehát a hangulat most sem lehet felemelő az öltözőben, az ilyen párosítások idegenbeli megnyeréséhez pedig kellene a jó kémia is.

Sacramento Kings - Indiana Pacers (04:00)

A Kings Cousins és Gay játékát sem erőlteti ma a legújabb hírek alapján, tehát a Pacersnek lehet egy könnyed kiruccanása Sacramentóban. Látványos, felszabadult játékot várhatunk mindkét oldalról, de meglepő lenne, ha akár pariban tudna lenni a Kings.

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves (04:30)

A Warriors verhető ellenfelet kap ma estére, ráadásul a Minny továbbra is csak azon csatáit képes megnyerni, ahol már a hajrá előtt döntés születik, annak pedig meglehetősen kicsi az esélye, hogy az otthon amúgy is erős és nagy energiával játszó GSW-t ideje korán kiüssék Kevin Love-ék, de azért jó tempójú, sok érdekes, főleg egyéni megoldást tartogató derbit várunk ettől a párosítástól. A hazaiaknál nagy kérdés lesz, hogy Crawford és Barnes mennyi pontot tud hozni a kispadról, illetve centerben Speights elég lesz-e a vendégek bővebb benti sora ellen.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus