139-et dobott a Portland Philadelphiában!

Mára virradóra nyolc találkozót vívtak meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s noha nem rendeztek kimondott rangadókat ezen az éjjelen, rengeteg apróbb érdekesség történt a tengerentúlon. A nyugati listavezető Portland már három negyed után 111 pontnál tartott Philadelphiában és abszolút idénycsúcsot is döntött 139 egységével, Chris Paul pedig MVP-formában oktatta John Wallt. LeBron James kivégezte a hajrában volt csapatát, a Toronto meglepően simán vette be Chicagót, míg a New York meccset nyert. Jöjjenek a részletek!

Charlotte Bobcats – Los Angeles Lakers 85-88

Kobe kezd belelendülni. A Lakers sztárja ezúttal is irányítóként lépett pályára, viszont most a pontszerzésről sem feledkezett meg, 21 egységével csapata legeredményesebb játékosa lett. A hajrában kiosztott két gólpasszt, szerzett egy kosarat, majd 37 mp-cel a vége előtt az ő büntetőivel vette át a vezetést a Los Angeles.

Lefagytak a hazaiak. A Bobcats az utolsó nyolc dobáskísérletét elrontotta, a végső pillanatban előbb Walker tüzelt csúnyán mellé, majd Jeffersont nyomta vissza Gasol.
A büntetők döntöttek. A vendégek 23, a hazaiak mindössze 8 alkalommal próbálkozhattak a vonalról, ráadásul a Lakers ebből 21-et be is dobott, a Charlotte pedig csupán ötöt. Az utolsó negyedben hibátlanul céloztak innen az aranylilák, 10 dobásuk mindegyike pontos volt.

A Bobcats legjobb dobói: Walker 24/6, Jefferson 14, Henderson 13
A Lakers legjobb dobói: Bryant 21/6, Gasol 15, Hill 15

 

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 97-113

Varázsoltak az irányítók. Chris Paul 38 pontig és 12 gólpasszig jutott mindössze három!!! rontott dobással, Wall pedig 24 pontig és 12 gólpasszig, szintén 50% feletti mezőnymutatóval. Paul számaihoz hasonlót egyébként eddig csak Clyde Drexler tudott felmutatni még 1990-ben.

No tripla, no party. A hazaiak 14 alkalommal próbálkoztak kintről, ebből mindössze 3 volt sikeres, a túloldalon Paul egyedül dobott öt hármast.

Már félidőre megvolt az előny. A  második negyed végén, az utolsó 14 Clippers-pontból Paul dobott vagy asszisztolt 12-őt, miközben megfogták a Washingtont, így már a szünetre 13 pontos fórral mehettek Rivers tanítványai. Az utolsó negyedben egyszer még megpróbált visszakapaszkodni a Wizards, de Paul ekkor is közbeszólt, zsinórban dobott nyolc pontot és megnyerte a meccset csapatának.

A Wizards legjobb dobói: Wall 24, Seraphin 16, Webster-Booker 12-12
A Clippers legjobb dobói: Paul 38/15, Crawford 17/3, Dudley 16/6, Griffin 16

 

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 114-107

Megvillant a nagy hármas. James, Wade és Bosh is elérte a húsz pontot ezen az estén, ez mindössze a második ilyen meccs volt ebben a szezonban. Wade egyébként már félidőre elérte ezt a határt.

Lefagyott, de még időben kapcsolt a Heat. A harmadik negyed elején 18 ponttal vezettek Spoelstra tanítványai, ám a Cavs egy nagy futással felkapaszkodott, majd a vezetést is átvette szűk öt perccel a lefújás előtt. A hazaiak összekapták magukat, és a folytatásban James, Bosh, Cole és Chalmers is betalált, közben a Cavs támadásait semlegesíteni tudták.

Brown felkapta a vizet. A vendégek vezetőedzője, Mike Brown annyira hevesen reagált egy esetre (egy Battier-blokkot vélt szabálytalannak), hogy berohant a pályára, majd saját játékosainak kellett visszafogni. A játékvezetők nem haboztak, beküldték az öltözőbe, így a második negyedtől nélküle küzdött a Cavs.

A Heat legjobb dobói: James 25, Wade 24, Bosh 22
A Cavs legjobb dobói: Irving 19/9, Waiters 16/6, Thompson 16

 

New York Knicks - Atlanta Hawks 111 - 106

Anthony ritmust váltott. Eddig a Knicks összes(!) idei mérkőzésén az all-star volt a legjobb dobó csapaton belül, de most korábbi produkcióira is rátett egy lapáttal, s 35-öt szórt, 22-ből 13-as mezőnyözéssel, valamint 6 lepattanóval és 4 gólpasszal megspékelve.

Bargnani termel. A New York nyáron megszerzett olasza kezdőcenterként nem túl jó védő ugyan Tyson Chandler helyén, de azt nem lehet tőle elvenni, hogy amihez igazán ért, abban produkál is, most 16-ból 11 dobását értékesítve jutott el 23 egységig.

Korver: 93! A Hawks ugyan kikapott, de Kyle Korver nagy sorozata tovább él, már zsinórban 93. mérkőzésén dobott legalább egy hármast, amivel jelenleg is írja az NBA történelemkönyveit.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 35/9, Bargnani 23/3, Hardaway 13/3
A Hawks legjobb dobói: L. Williams 27/18, Millsap 18/3, Horford 17/3

 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 77 - 99

Tankolna a Bulls?! A Chicago mai produkciója után óhatatlanul is felmerül a kérdés, hiszen Derrick Rose-on és háta miatt pihentetett Kirk Hinrich-on kívül mindenki ott volt a hazaiaknál, de így is feltörölte a padlót a Thibodeau-tanítványokkal a Rudy Gay elcserélése óta megtáltosodó Toronto. Nem az első "gyanús" veresége volt már ez a Bullsnak az egykori MVP kidőlése óta.

Kiegyensúlyozott csapatteljesítmény. A Raptors nyolc játékosa dobott legalább hét pontot, de egyikük sem ment 16 egység fölé, ráadásul a meccs bizonyos szakaszaiban mindig más és más lépett elő vezérként.

Valanciunas kezd beérni. A litván ifjonc elképesztően hullámzó teljesítménye némiképp kiegyensúlyozottá kezd válni, ma 15 pontos, 11 lepattanós dupla duplát tett a közösbe, 4 blokkal megtoldva.

A Bulls legjobb dobói: Deng 17/3, Dunleavy 14/3, J. Butler 11/6
A Raptors legjobb dobói: Lowry 16/6, DeRozan, Valanciunas 15-15

 

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 105 - 139

111 pont három negyed alatt! Az összesen termelt 139 egység sem "kutya" a vendégek részéről, pláne mivel abszolút NBA-idénycsúcsról beszélünk, úgy, hogy még hosszabbítás sem volt a mérkőzésen, de az pláne nem megszokott, hogy egy gárda otthonától távol 111 pontot dobjon három negyednyi játék alatt.

10 és 7. A vendégek nem a hosszú kispadjukról híresek, ám ezen az estén tíz kosarasuk is eljutott legalább hét egységig és senki sem volt ponterősebb a dupla duplázó LaMarcus Aldridge-nál (20 pont, 16 lepattanó, 5 gólpassz).

Robog a tank Philadelphiában. A Sixers igencsak behúzta a kéziféket. Hiába nem volt ma sem Michael Carter-Williams, erre a védekezésbeli produkcióra nincsen mentség, pláne nem hazai környezetben, persze a vendégek csapatszinten kiosztott 41(!) gólpassza és 37-ből 21-es triplázása ezzel együtt is dicséretes.

A 76ers legjobb dobói: Wroten 18/6, H. Thompson 17/6, T. Young 15/3
A Blazers legjobb dobói: Aldridge 20, Batum 17/9, Lillard 16/12

 

Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks 106-93

Nowitzki helyett Wright. A német erőcsatár hiányzott ugyan, de idén először pályára léphetett Brandan Wright, aki 19 perc alatt 19 pontot (9/10 mezőnyből) és 6 lepattanót tett be a közösbe.

Csapatjáték. A Dallas 25 gólpasszt osztott ki, öt játékosuk lépte át a tíz pontot, a Bucks viszont az első három játékrész után még csak 5 asszisztnál tartott, a záró etapban (bőven húsz pont feletti hátránynál) ezen kozmetikáztak.

Hosszúra nyúlt a garbage time. A második negyed végén és a harmadik elején egy 23-4-es futást produkált a Mavs, ezzel elég korán 75-47-es előnybe került, innentől pedig formalitássá vált a találkozó.

Ki járt jobban a cserével? A nyáron O.J. Mayo a Dallasból a Bucksba, Monta Ellis Milwaukeeból a Mavshez szerződött, volt csapataik ellen azonban nem tudtak nagyot alakítani most, Mayo 4, Ellis 7 pontig jutott.

A Mavericks legjobb dobói: Wright 19, Calderon 18/12, Carter 15/9
A Bucks legjobb dobói: Henson 18, Knight 16/3, Antetokounmpo 13

 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 84 - 100

Ez a csoda is csak három napig tartott. A Utah két igen meglepő idegenbeli diadal után tért haza, s fogadta az amúgy jóval magasabban jegyzett San Antoniót és gyakorlatilag esélye sem volt a 22 pontos, 12 lepattanós Tim Duncan fémjelezte texasi nagyhatalom ellen.

Burke nem lassít. Az Év Újonca címért a szezont sérülten kezdő, de mára nagyon szépen játékba lendülő Trey Burke is bejelentkezett, ma sem adta 20 pont és 5 gólpassz alá a pár hónapja még az NCAA döntőjében szereplő irányító, de ez ma kevés volt az üdvösséghez.

Fél óra munka. A Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich megint kínosan ügyelt arra, hogy senki se legyen túl sokat a pályán, Kawhi Leonard a maga majd 31 percével abszolút csúcstartó volt egy idegenben megnyert derbin, ami azért kuriózum ebben a ligában.

A Jazz legjobb dobói: Burke 20/3, Hayward 18, Ma. Williams 10/6
A Spurs legjobb dobói: Duncan 22, T. Parker 15, K. Leonard 13/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus