1-3-ról fordít a Rockets, vagy újra 7. meccsen a LAC?

Már csak egy hely kiadó a főcsoport-döntőkben – a Clippers még soha nem lépte át a küszöböt – egyszer már felállt 1-3-ról a Houston


Houston Rockets – Los Angeles Clippers (21:30)

Már csak egyetlen mérkőzés maradt hátra a konferencia-elődöntőkből, éppen abban a párharcban, ami néhány nappal ezelőtt még a legsimábbnak tűnt. Aztán történt valami a Houstonnal: egyrészt nagyon összekapta magát Harden, Howard és a veterán csereemberek, másrészt Josh Smith került a kezdőbe Terrence Jones kárára, így végre Kevin McHale is érdemben hozzátett valamit a Houston sikeres szerepléséhez. A kép ugyanakkor nem egyértelmű, mert Doc Rivers a hatodik meccsen már egészen jól menedzselte a taktikai változtatást – csak éppen jött Brewer és Smith, akik nemes egyszerűséggel szétatletizálták a Clipperst a negyedik negyedben. Erre nem volt, nem is lehetett válasza a LAC-nak, ahol a kispadon Jamal Crawford, Glen Davis, Spencer Hawes és Austin Rivers foglal helyet – és ha átmegy rohanásba a mai összecsapás, a kevésbé mozgékony cseresor akár a mérleg nyelve is lehet, nem a jó értelemben. A rohanásra pedig van esély, egy hetedik meccs nem a pontesőről szól, hanem a birkózásról, ahol minden fastbreak után szerzett könnyű pont szinte duplán számít: a futásban pedig összességében jobb a Rockets. 

Persze a Clipperst se írjuk le, hiszen évek óta együtt játszó, összeszokott gárdáról beszélünk, akiket külön motiválhat az, hogy a Clippers-franchise még soha nem járt konferencia-döntőben. A Rocketsot viszont az pörgetheti, hogy egy lapra kerülhessen az idei szezonban sűrűn ünnepelt 1995-ös bajnokcsapattal: az Olajuwon, Drexler, Horry, Kenny Smith és Sam Cassell fémjelezte gárda a 6. helyről kezdte az 1995-ös rájátszást, és ugyanígy, a második körben a Barkley-féle Phoenix Suns ellen 0-2-ről, majd 1-3-ról tudott fordítani (sőt, napra pontosan 18 éve szintén hetedik meccsen jutott tovább a Rockets a Sonics ellen). A vendégek javára szól azonban, hogy a hetedik meccsekről nekik kissé közelebbi tapasztalataik vannak, hiszen a bajnoki címvédő Spurst így verték meg az első körben. Chris Paul és Blake Griffin egyszer már megmutatta, hogy nem érdekli a bővebb rotáció, a csapat élére álltak – ha ugyanazt a játékot meg tudják ismételni, akkor győzhetnek. A matchupokról nagyon nincs mit elemezni, nyitott könyv egymás számára a két csapat: a Clippers nagyon nem tud változtatni a kezdőötösön, a Houston az egy lehetséges változtatást meghúzta az 5-6. meccsen, az akarati tényezők dönthetnek. McHale, aki játékosként nyert három gyűrűt, csak ennyit nyilatkozott: "Ez egy hetedik meccs, amit élvezni kell. Ezért élsz, ezért az örömért és nyugalomért, amit akkor érzel, ha valamit nagyon, nagyon jól csinálsz, és jól csináltál gyerekkorod óta." Dwight Howard csak ennyit tett hozzá: "mosolyogni fogok és játszani, csak így lehet"

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus