14 meccses NBA-dömping jön, pályán szinte mindenki

Portlandben a GSW, back-to-backet játszik a Spurs, a Pacerst fogadja az OKC, bemutatkozik az új Pistons, kötelező előtt a Rockets

Orlando Magic – Dallas Mavericks 01:00

A Magicnél komoly változásokat eszközöltek a deadline előtt, távozott Tobias Harris és Channing Frye, ellenben érkezett Brandon Jennings és Ersan Ilyasova – ezek komoly hatással lehetnek a gárda játékára, amely a hullámvölgy után ismét elkezdett összeállni az utolsó meccseken. A Dallasnál nem történtek változások, az ő teljesítményük viszonylag kiszámítható, de 2016-ban már nem túl meggyőz, kérdés, hogy a szünet alatt mennyire tudtak felfrissülni Nowitzkiék. Érdekes lesz látni, hogy Jenningset hogyan fogja használni korábbi edzője, Scott Skiles.

Washington Wizards – Detroit Pistons 01:00

A Wizards tegnap nagyon jó játékkal gyűrte le a Jazzt és ha ezt tudják hozni, különösen védekezésben, akkor most is esélyesek – igaz, a back-to-back nem mellettük. A Detroit komoly erősítést próbált véghezvinni a deadline előtt, megszerezték Tobias Harrist, Marcus Thorntont és Donatas Motiejunast is, az alap rotációból azonban kiesett Ilyasova és Jennings, kérdés, hogy kezdésként mennyire áll össze a játék – itt-ott biztosan akadozni fog még a gépezet. A palánk alatti csata Drummond és Gortat között mindenképpen érdekes lesz, illetve az is, hogy a vendégek mennyire tudnak vigyázni a labdára és mennyire tudják kontrollálni a meccset – a rohanás a Washington malmára hajtja a vizet.

Brooklyn Nets – New York Knicks 01:30

A Knicks komoly mélyrepülésben volt a szünet előtt és legutóbbi hat meccsét elveszítette, januárban pedig a városi riválistól is kikaptak, így van min javítaniuk Anthony-éknak. Kérdés, hogy az edzőváltás mennyire jön be, mindenesetre a Brooklynt meg kell verniük, ha még gondolnak a playoffra – ez azonban nem lesz egyszerű, a Nets kifejezetten jól festett február elején. Egyik csapat sem lehet elégedett, döntő lesz, hogy Anthony vagy Joe Johnson fog-e ki jobb napot, hogy a két Lopez mire megy egymással a palánk alatt és hogy a Nets mennyire lesz veszélyes kintről.

Atlanta Hawks – Miami Heat 02:00

Bár felmerült, hogy Teague és Horford is Miamiba költözhet, végül mindenki maradt a helyén és a két csapat különösebb változtatások nélkül várhatja a meccset – azonban óriási különbég, hogy a vendégeknél Chris Bosh ismét kidőlt, így gyakorlatilag legjobb játékosuk nélkül kell pályára lépniük. Ez nagy esély az Atlanta előtt, hiszen január végén csúnyán kikaptak a Heattől és Wade-ék összességében jobb formában is voltak a szünet előtt, mint ők, de magas posztokon most mindenképpen fölényben lehetnek – mellettük szól a hazai pálya is, ahol általában lényegesen jobban dobnak, mint idegenben.

Chicago Bulls – Toronto Raptors 02:00

A Bulls back-to-backből érkezik, Rose-ék tegnap kikaptak Clevelandben és bár a sérülések ellenére összeszedett játékot mutattak, az újabb rangadón ezúttal sem ők számítanak esélyesnek. A Torontónál Carroll hamarosan visszatérhet, de ma még nem léphet pályára, a gárda pedig 2016-ban parádés teljesítményt nyújtott eddig, elöl-hátul más szintet képviselnek, mint a Chicago. Döntő lesz, hogy Gasol képes-e extrát hozni, vagy hogy Rose mennyire tudja megőrizni hatékonyságát, de a back-to-back és a Butler-Mirotic-Noah trió hiánya miatt bravúr lenne tőlük a győzelem.

Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 02:00

A Memphisszel kapcsolatban eléggé úgy tűnik, hogy feladta ezt a szezont, mert bár stabil playoff-helyen áll a csapat, Marc Gasol komoly sérülése után elcserélték Courtney Lee-t és Jeff Greent is, érkezett Lance Stephenson, PJ Hairston és Chris Andersen – utóbbira várhat komolyabb feladat a palánk alatt. Ennyi kulcsjátékos kiesése után nem lehet őket esélyesként kezelni, itt az esély a fiatal és az All-Star előtt egyre inkább összeálló Minnesota előtt – ha Towns tudja folytatni káprázatos formáját és a védekezésük többé-kevésbé egyben lesz, akkor jó esélyeik lehetnek – főleg úgy, hogy Kevin Martin is visszatérhet.

New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 02:00

A Pelicans számára nincs több hibalehetőség, ezt a mérkőzést akárhogyan is,de hozniuk kell – jelenleg hat meccs a hátrányuk a playoff-helyekhez képest, óriási hajrá kell tőlük, ha oda szeretnének még érni. A palánk alatti csata érdekes lehet Davis és Okafor között, a hazaiaknak azonban ezt leszámítva is elsősorban védekezésben kell összeállniuk – ha Ish Smith-t rossz döntésekbe tudják hajszolni, szinte nyert ügyük van. Ryan Anderson végül maradt a csapatnál és az ő pontjai is kellenek a sikerhez, míg a vendégeknél Nerlens Noel térhet vissza sérülése után a rotációba.

Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers 02:00

Russell Westbrook és Paul George volt az All-Star hétvége főmeccsének két hőse (természetesen Kobe Bryant mellett), mindketten bizonyították, hogy jó formában vannak – utóbbitól azonban most is legalább olyan teljesítmény szükséges a Pacers sikeréhez, mint a gálameccsen dobott 41 pont. Az OKC a liga második legponterősebb csapata, a szünet előtt kimondottan nagy formában voltak, különösen hazai pályán – az Indiana sokkal kevésbé volt domináns, bár az igazi hullámvölgyön ők is túl vannak már. Kérdés, hogy George tudja-e tartani a szintet (az ő csatája Duranttel igazi csemegének ígérkezik), illetve hogy ki tud mellé még fellépni – a túloldalon leginkább a védekezés lesz a kulcs, itt hajlamosak pihenni Westbrookék.

Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte az ismét kidőlő Kidd-Gilchrist helyére megszerezte Courtney Lee-t, aki komoly erősítés lehet számukra, hiszen a hátvédsoruk így is meglehetősen ponterős volt, de védekezésben akadtak gondjaik – a 3&D játékos ebben is segíthet majd. Ráadásul Al Jefferson is visszatérhet a hírek szerint, a gárda pedig kimondottan jó formában volt az All-Star előtt, igaz, a Bucks sem panaszkodhatott – az utóbbi hét hazai meccsükből ötöt nyertek Middletonék. Nagyon más stílust képviselnek a felek, a hazaiak inkább a festékben operálnak, a vendégek inkább kintről dobnak, de összességében előrébb tart most a Hornets – persze kérdés, hogy ezt érvényre is tudják-e juttatni.

Phoenix Suns – Houston Rockets 03:30

A Rockets rotációja Marcus Thorntonnal megrövidült a deadline előtt, márpedig neki fontos szerepe volt a csapatban, kérdés, hogy mennyire érzik ezt meg Hardenék – az biztos, hogy javulniuk kell, az utóbbi három meccsüket elbukták és a playoff-vonal határán billegnek. Február elején már nyertek egyszer itt a texasiak, akkor a vártnál szorosabb volt az összecsapás és most is kötelező számukra a győzelem – a liga leggyengébbjei közé tartozó Suns ugyan megszabadult Markieff Morristól és ugyan érkezett Humphries, valamint Blair, de ezzel eget rengető változásokat nem idéztek elő. Valószínűleg sok pont és sok tripla születik majd, de nem hibázhat a Houston.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 04:00

Izgalmas csatára van kilátás, a 73-9-re hajtó GSW ismét zsinórban tizenegy sikernél jár, Curry és Thompson is óriási formában volt a szünet előtt és bár a védekezésükre kevesebb energiát fordítanak, jelenleg bárhol és bármikor ők a toronymagas esélyesek. Portlandben viszont nem lesz könnyű dolguk,a Blazers is képes szétdobni ellenfelét kintről, de hátul is nagyon egyben vannak Lillardék – kérdés, hogy mihez kezdenek majd a GSW támadójátékával. Január nyolcadikán húsz ponttal nyert itt a Warriors, de azóta 12-3-at futott a Blazers és egyre feljebb kúszik a tabellán, érdekes összecsapásra számíthatunk.

Sacramento Kings – Denver Nuggets 04:00

A Kings végül nem tudott semmi komolyabb cserét végrehajtani a deadline előtt, így jobb híján kirúgták a segédedzőt, Vance Walberget, a helyére pedig valaki olyat szeretnének, aki jobban ért a védekezéshez – ez jogos, hiszen a kaliforniaiak egészen botrányosan teljesítenek hátul. A vereségeiket gyakorlatilag csak ennek köszönhetik, 109 pontot kapnak meccsenként, amivel ligautolsók és ezt sem Cousins, sem Rondo nem tudja ellensúlyozni elöl. A Nuggets Randy Foye-ért cserébe megszerezte DJ Augustint, a támadópotenciáljukkal pedig eddig sem volt probléma – bár a palán alatt meggyűlhet a bajuk Cousinsszal, összességében jobb csapatot alkotnak Gallinariék. A pontzápor garantált…

Utah Jazz – Boston Celtics 04:30

A Jazz tegnap már „bemutatkozott” és gyengén játszva ki is kapott Washingtonban, ennél pedig biztosan energikusabb játékra lesz tőlük szükség, ha nem akarnak rögtön back-to-back vereséggel rajtolni az All-Star szünet után. A Celtics egészen remek formában ment el pihenőre és bár Olynyk nem bevethető, a bő rotáció így is megvan – a gyors, agresszív támadójáték a sok labdaszerzés most is elég lehet a sikerhez, hiszen a Wizards tempóját sem tudta felvenni tegnap a Utah, most pedig fáradtabbak is lesznek Haywardék.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 04:30

A Spurs vereséggel kezdte az All-Star utáni időszakot, Kawhi Leonard és Manu Ginobili nélkül kikaptak a Clipperstől – egy nappal később lényegesen könnyebb feladat elé néz a csapat. A Lakers nyilvánvalóan más szintet képvisel, bá azt hozzá kell tenni, hogy február hatodikán San Antonióban nagyon szoros meccset tudtak játszani Kobe Bryanték és a back-to-back is mellettük szól – ezzel együtt meglepetés lenne, ha nyerni tudnának az arany-lilák. Ehhez tőlük a szünet előtti intenzív védekezés, pontos támadójáték és néhány extra Bryant-kosár, a Spurstől pedig a tegnapinál is lassabb, erőtlenebb játék kell – Leonard és Ginobili biztosan nem lesz most sem, de a texasi gárda egy éve nem kapott ki sorozatban kétszer…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus