144 pontot szórt a gálázó Rockets

Alaposan megszórta kínai ellenfelét a Houston - Lin vezetésével győzött a Nets - erősen pihentetett a Mavs - jól játszott a Portland. 

 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 112-89

Nem kell a back-to-back. Az előző napi meccs után nem sokat törődött a mostanival Rick Carlisle és kihagyta a csapatból Dirk Nowitzkit, Harrison Barnest, Wesley Matthewst, JJ Bareát, Devin Harrist, Dorian Finney-Smith-t és Nerlens Noelt is az egyébként is kimaradó Josh McRoberts mellett. Ezek után egyetlen érdekessége volt a mérkőzésnek a texasiak szempontjából, az, hogy az újonc Dennis Smith Jr. mit mutat, de most ő sem (13 pont, 4/13 mezőnyből, 1 gólpassz) volt annyira elemében - igaz, így is volt egy óriási zsákolása és azt bizonyította, hogy könnyedén tud pontokat szerezni. A padról viszont jól szállt be a Motley-Withey magasember-páros, illetve Yogi Ferrell is, bár hozzá kell tenni, hogy az első negyed második felétől kezdve végig "jól látható" hátrányban volt a gárda, így játszotta le a teljes találkozót.

Gordon jó formában van. Kiváló meccset játszott a Magic erőcsatára, húsz perc alatt dupla-duplázott (17 pont, 10 lepattanó) és saját bevallása szerint sokkal frissebbnek, erősebbnek érzi magát, mint a korábbi években - ez látszott is, nem nagyon tudott vele mit kezdeni a Dallas. Az Orlando összességében végig uralta a találkozót a Mavs tartalékjai ellen, jól járatták a labdát Paytonék és sokkal jobban céloztak kintről, mint az első meccsükön, így könnyed győzelmet arattak. 

A Magic legjobb dobói: Gordon 17/3, Vucsevics 14/6, Hezonja 11/3
A Mavericks legjobb dobói: Smith Jr. 13/6, Ferrell 12/6, Powell 11/6, Withey 11/9

Brooklyn Nets - Miami Heat 107-88

Ezúttal Lin lépett elő. Érdekes párost alkothat a Netsnél Jeremy Lin és D'Angelo Russell, a gárda első meccsén utóbbi villogott, most viszont inkább előbbi vállalta magára a vezérszerepet. Lin (16 pont, 5/7 mezőnyből, 4 gólpassz) rendre megtalálta a réseket a Miami védekezésében, míg Russell (4/14 mezőnyből, 9 pont) ezúttal nagyon gyengén dobott, de így is nyerni tudott az együttes - ez Lin kiváló játéka mellett a frontcourt (Carroll, Hollis-Jefferson és Mozgov a kezdőben, Booker a padról) parádés lepattanózásának is köszönhető, ebben a szegmensben 62-37-re (!) győztek a hazaiak. Szintén jól nézett ki a Brooklyn védekezése is és Kenny Atkinson szerint az sem baj, hogy Russellnek most nem igazán ment, mert Linnel nagyon jól kiegészítik egymást - ha egyszerre lesznek jó formában, nagyon nehéz lesz őket megfogni.

Hiába villogott Whiteside. A Heat centere lubickolt a palánk alatt, 18 perce alatt 19 pontig (8/12 mezőnyből), 9 lepattanóig és 2 blokkig jutott, ám kintről most annyira értékelhetetlen (4/27 tripla) volt a floridai együttes, hogy nem lehetett esélye a győzelemre. A különbség már az első negyedben elérte a tízet és ez a nagyszünetig tovább nőtt, hiába szállt be kiválóan (21 pont, 6/12 mezőnyből, 9 lepattanó) Tyler Johnson - ezúttal egyáltalán nem működött a játék, a tizenkét elrontott büntető sem segített, így sima vereséget szenvedett a Miami.

A Nets legjobb dobói: Lin 16/6, Kilpatrick 14/3, Hollis-Jefferson 10, Harris 10/6
A Heat legjobb dobói: T. Johnson 21/3, Whiteside 19, Dragic 12/3

Houston Rockets - Sanghaj Sharks 144-82

Könnyed siker. Az elvárásoknak megfelelően nem okozott gondot a Houstonnak a kínai ellenfél, az első negyedet 43-16-ra (!) nyerték meg a texasiak, látványos bemutatóban részesítették ellenfelüket. James Harden és Chris Paul nem igazán dobott most kosárra, együtt viszont kiosztottak 22 gólpasszt, a fegyvereket pedig kiválóan használták - igaz, Paulra felrajzoltak egy figurát, amikor zárásból kilépve kapta meg a labdát catch and shoot helyzetben, az irányító pedig saját bevallása szerint már nem is emlékszik, hogy mikor történt ilyen utoljára. A támadójáték Ryan Anderson nélkül is tökéletesen működött, ezt a 22 bedobott hármas és a 144 pont mellett a 47 (!) kiosztott gólpassz is jól mutatja,

Paultól tanulhat Capela. Az említett Paul természetesen nem csak a pályán vezér, de az öltözőben is az, most például Clint Capelával "foglalkozott" - szerinte a center képes lehet kiemelkedő védővé válni és elérni azt a szintet, mint amit DeAndre Jordan. Paul a meccs folyamán többször is irányította Capelát, de azt szeretné elérni, hogy a center beszéljen többet és ő irányítsa társait hátul, védekezésben legyen ő a vezér. Érdekes lehet ez a Rockets, mert ha Capela valóban szintet lép, akkor vele, a periméteren Tuckerrel, Arizával, Paullal, Mbah a Moute-val nagyon kemény védelmet tudnak összerakni, Tucker most például bekerült a kezdőbe és négy labdaszerzéssel jelentkezett.

A Rockets legjobb dobói: Ariza 18/12, Gordon 17/15, T. Williams 12/12, Mbah a Moute 12/6
A Sharks legjobb dobói: Akognon 27/15, Minnerath 22/12, Hanchen 11/3

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 106-101

Jobb volt a Blazers. Ez alapvetően a Portland meccse volt, jobban kezdett a társaság, az első negyed közepén már 20-7-re vezetett és egyértelműen a Toronto fölé nőtt. Innen aztán a cserék érkezésével visszajött a Raptors, de a második negyedben megint rákapcsolt és meglépett, innen pedig már végig uralta is a találkozót a Blazers - a harmadik játékrészt 16 pontos fórral fejezte be és csak a végén kozmetikáztak az eredményen a kanadaiak. Damian Lillard (16 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) mellette CJ McCollum és Jusuf Nurkic is jól játszott, de a kispadról is hozzátette a magáét, akinek kellett, Anthony Morrow például 4/5 triplát - jó teljesítménnyel hozta a győzelmet a nyugati csapat.

DeRozan nélkül. Ezúttal a dobóhátvéd kapott pihenőt és Kyle Lowry próbálta húzni a Torontót, de bár ő megtette, amit kellett (23 pont, 5/11 mezőnyből, 6 gólpassz), a többiek most kevésnek bizonyultak - a kezdőből egyébként CJ Miles is hiányzott, Powell és Caboclo kezdett kettes-hármasban. A kispadról olyanok is kaptak húsz perc feletti játékidőt, akiktől ezt nem feltétlenül várnánk (Andy Rautins vagy éppen Alfonzo McKinnie), érezhetően nem a győzelem volt az elsődleges célja a Raptorsnak ezúttal - ezt gyenge triplázással, sokszor erőlködős támadójátékkal spékelték meg. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 16/6, McCollum 15/12, Nurkic 12, Morrow 12/12
A Raptors legjobb dobói: Lowry 23/6, Powell 15/9, McKinnie 13/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus