18 év után nyugati döntőben a Houston!

Végig vezetve húzta be a hetedik meccset a Rockets, a Clippers 3-1-ről omlott össze és bukta el a szériát

A Rockets nyerte a mindent eldöntő hetedik mérkőzést a Clippers ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, így 1-3-ról fordítva bejutott a konferencia-döntőbe – ott a Golden State Warriors lesz Hardenék ellenfele. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: túltolta a Clippers

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 113-110

Megcsinálta a Houston. A hetedik meccs rangjához méltó küzdelmet hozott a találkozó, de a lélektanilag előnybe kerülő Rockets egy fokkal végig előrébb járt, mint a Clippers – így 1997 után újra ott lesz a texasi gárda a konferencia-döntőben. James Harden vezérletével már az első negyedben magához ragadta a gyeplőt a hazai csapat, félidőben tíz ponttal vezetett, a harmadik negyedet pedig már 17 pontos fórral zárta – ugyan innen még egy 9-0-s etappal felzárkózott a LAC, a hajrát nem rontotta el a Houston.

Saját játékát játszotta a Rockets. Az utolsó mérkőzésen tudta talán leginkább saját stílusát képviselni a Houston, a 12/30-as (40%) triplamutató mellett 41 büntetőt harcolt ki a gárda, ebből James Harden egymaga 18-at – a dobóhátvéd végül 31 ponttal, 7 lepattanóval és 8 gólpasszal zárta a derbit. Ariza egymaga hat hármast süllyesztett el, Howard mély dupla-duplát szállított, Josh Smith pedig elöl-hátul remekelt – mindenki azt csinálta, amit a legjobban tud.

A Paul-Griffin-Jordan trió kevésnek bizonyult. Mindhárom játékos hozta, amit kellett, mindhárman dupla-dupláztak, ráadásul emellé Griffin hat gólpasszt, Paul négy labdaszerzést, Jordan pedig három blokkot és szintén négy labdaszerzést mutatott fel. Ugyanakkor a trió együtt 15 labdát adott el és mindannyian hibáztak kulcspillanatban – a terhet nem bírta el most a gárda. Más nem akadt, aki fel tudott volna lépni, Crawford és Redick együtt 33%-kal dobott (28%-kal triplázott), a kispadról sem érkezett segítség, ráadásul védekezésben sem tudták tartani a lépést az atletikusabb hazaiakkal. Annak ellenére, hogy 3-1-nél szinte a kezükben érezhették a franchise első főcsoport-döntőjét, hatalmas leolvadást bemutatva kiestek Doc Riversék…

A párharc végeredménye: 4-3 a Rockets javára.

A Rockets legjobb dobói: Harden 31/6, Ariza 22/18, Howard 16
A Clippers legjobb dobói: Griffin 27, Paul 26/6, Crawford 17/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus