18:00-kor kezdődik a karácsonyi NBA-menü!

18:00-tól Heat-Pels, utána OKC-Bulls és a Warriors-Cavs csúcsderbi a Sport TV-n, Houstonban a Spurs és jön Kobe utolsó karácsonyi meccse. 

 

Miami Heat – New Orleans Pelicans 18:00

A Pelicans Chris Paul távozása óta először szerepel karácsonyi mérkőzésen, és ez egy igazán különleges alkalom Anthony Davis számára – pár évvel ezelőtt még a tv-ben nézte az ünnepi „menüt” gyerekként. A Heat rendszeresen játszik karácsonykor és általában nyerni is szokott, 2007 óta nem kapott ki és otthon egyáltalán nem maradt még alul december 25-én – ezek biztatóak számukra. Az viszont nem, hogy egyáltalán nem kerek a játékuk, most már otthon is bele-bele néznek egy-egy vereségbe, a védekezésük egyre átjátszhatóbb, tripladobásuk továbbra sincs, a folyamatosan rohanó Pelicans ellen pedig ezek visszaüthetnek. A New Orleans továbbra is messze van a jó formától, de sorozatban két meccset nyertek és a Lillard nélküli Portland ellen jól is védekeztek, és lehet, hogy most is hiányozni fog az ellenfél irányítója: Goran Dragicnak több sérülése is van, játéka bizonytalan. A Miami azért esélyesebb, főleg ha Bosh és Whiteside folytatja az elmúlt meccseken mutatott formáját – elsősorban az ő csatájuk Davisszel lehet döntő.

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 20:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Bulls kimondottan gyenge formában van, Butlerék ki tudtak kapni a Brooklyntól is és sorozatban három vereségnél járnak, ellenben az OKC az utóbbi tíz találkozóból csak Clevelandben kapott ki, otthon pedig egészen parádés mutatóval rendelkezik. Westbrook és Durant is nagy formában van, a védekezésük is egyre inkább egyben van. Fontos lesz a palánk alatti csata (lepattanók, Gasol-Gibson-Mirotic vs. Adams-Ibaka-Kanter), illetve hogy Jimmy Butler mihez kezd Duranttel, ha ő tudja limitálni, akkor azért partiban lehet a Bulls. Ha már palánk alatti csata: Joakim Noah érzékeny veszteség lehet a vendégeknek, nélküle igazán jó védőjük nincs magas poszton, és ha mondjuk small-ballozik az OKC Duranttel négyesben, oda már nem igazán mehet vele Butler – Miroticra vagy esetleg McDermottra hálátlan feladat vár.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 23:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Az idény eddigi talán legjobban, vagy legalábbis egyik legjobban várt ütközete, a bajnoki döntő visszavágója. Az Oracle-ben idén még veretlen a címvédő, és a Cavs ellen a motivációval sem lesz gond, bár Harrison Barnes továbbra sem bevethető, ezt már „megszokták” Curry-ék – a túloldalon visszatért Kyrie Irving, de egyelőre még nem az igazi hosszú sérülése után. Túl nagy elemzésekbe nem érdemes bocsátkozni, az tuti, hogy LeBron James most akarja majd nagyon megmutatni, de olyan teljesítményre és taktikára azért valószínűleg nem számíthatunk, mint a döntőben. Mindenképpen érdekes lesz a jó formában lévő Kevin Love szerepe, hiszen ő nem volt ott a döntőben – dőljünk hátra és élvezzük a csúcsrangadót, a Sport TV ezt is élőben közvetíti.

Houston Rockets – San Antonio Spurs 02:00

A Spurs jelenleg egyértelműen a Warriors elsőszámú kihívója, a 88,8 átlagosan kapott pont mellé egyre többször „hasít” a támadójáték is, egyre több a pont, és egyre több olyan jelenetet láthatunk, amiről az ugrik be: na ez a Spurs. A gödörből azonban már a Rockets is kimászott, 50% környékén billeg az utóbbi meccseken, de a stabilitás még nincs meg, legutóbb James Harden extrájával igyekeztek nyerni, a többiek gyengébb teljesítménye miatt azonban vereség lett a vége. Kulcskérdés lesz a Leonard-Harden párharc, a Spurs mindenese MVP-üzemmódban játszik elöl-hátul (illetve játszana, ha nem lenne Steph Curry), és eddig minden ellenfelét nagyon meg tudta fogni, márpedig ha ezt megteszi Hardennel is, szinte garantált a Spurs-siker. A palánk alatt Howard egyre inkább elkapja a fonalat, neki Duncannel és Aldridge-dzsel lesz dolga, de a San Antonio formájáról sokat elmond, hogy övék a leghosszabb aktív győzelmi széria (7), és ezeken a meccsen átlagban 25(!!) ponttal verték meg ellenfeleiket…

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 04:30

A két csapat között ismét, ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk, hatalmas különbség van – Kobe Bryantet idézve „egy macskát sem fogsz megtanítani ugatni, bármennyire szeretnéd”. A hazaiaknál egyébként főleg a védekezéssel vannak gondok, mióta Kobe elkapta a fonalat pár mérkőzéssel ezelőtt, támadásban nincsenek nagy gondjaik – de csak az nem dob nekik 120 pontot, aki nem akar (kis túlzással persze). A Clippers azért nem szokta nagyon megszórni ellenfeleit, az utóbbi három meccsét el is veszítette, de mindhárom közvetlen rangadó volt, és megmutatta, hogy egyelőre nem lehet topcsapatként kezelni Chris Paulékat – ettől függetlenül az erőviszonyok egyértelműek. A hazaiaknál Julius Randle játéka kérdéses, a vendégeknél Austin Rivers bajlódik bokasérüléssel, de bármi is történik majd, ez a meccs ismét Kobe Bryantről fog szólni: a Lakers dobóhátvédje 16. alkalommal lép pályára karácsonyi mérkőzésen, ezúttal utoljára. Az elmúlt öt meccsen 24 pontot átlagol 46%-os hatékonysággal, csapata nyert is kétszer, karácsonykor pedig 27,4 pontot szórt eddig átlagban…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus