18:00-tól Bilbaóban játszik a Sixers!

Az NBA Global Games keretein belül ma újabb mérkőzésre kerül sor egy NBA-csapat (Philadelphia 76ers), illetve egy európai élgárda, a spanyol Bilbao Basket között, méghozzá Baszkföldön. A Sport 1 által is élőben közvetítendő derbi mellett az észak-amerikai profiliga előszezonjában még egy másik találkozót is vívnak az éjjel folyamán, a Los Angeles Lakers rögtön egy back-to-back-kel kezdi az évadot...

A tavaly az Európa Kupában (ahol most a magyar bajnok Alba Fehérvár is indul) egészen a döntőig menetelő, de a spanyol bajnoki rájátszásban idejekorán kieső baszkok nincsenek éppen csúcsformában, ugyanis egy 40-es zakót mért rájuk két napja a spanyol Szuperkupa elődöntőjében az ACB bajnoka, a Real Madrid, ráadásul a bilbaóiak kerete is némileg gyengült az előző idényhez képest. A korábbi világbajnok spanyol válogatottból jól ismert Alex Mumbru fémjelezte hazai alakulat viszont nem sansztalan a keretét a 2013-2014-es szezonra teljesen "lebutító", Jrue Holidayt elcserélő, Andrew Bynumot ingyen elvesztő, illetve a megszerzett (de még a rehabilitációját végző) Nerlens Noel nélkül felálló Sixersszel szemben, úgyhogy szoros meccsre számíthatunk, ahol a látványelemek vélhetően előtérbe kerülnek, mivel hivatalosan nincs tét, valamint fiatal csapatok néznek farkasszemet egymással. Új vezetőedző van a philadelphiaiaknál is, hiszem Doug Collins helyét Brett Brown vette át, az új érkezők közül viszont nem utazott el a csapattal a tehetséges, de pszichés problémái miatt az NBA-ben bemutatkozni egy év alatt sem tudó Royce White.

A Bilbao Basket - Philadelphia 76ers derbit a Sport 1 élőben adja 18:00-tól!

A 03:30-kor kezdődő Los Angeles Lakers - Denver Nuggets meccsen is látatunk majd érdekességeket, hiszen bemutatkozik az új vezetőedző, Brian Shaw a vendégeknél, aki nem mellesleg az aranysárga-lilákkal játékosként bajnok is volt, segédedzőként pedig éveken át tanult a munkát Phil Jackson alatt. A Los Angeles-ieknél Kobe Bryant még biztosan nem lép pályára, de mára virradóra Steve Nash és Pau Gasol sem öltözött még be, a vendégeknél pedig Danilo Galinari sérült a húzónevek közül, ám az Andre Iguodalát a nyáron elvesztő Nuggets debütálása érdekes lehet a csapaton belüli új hierarchia kialakítása miatt is, úgyhogy érdekes derbi elé néznek a felek.

Mindkét mai mérkőzés megtekinthető online élőképpel erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus