18:00-tól keleti klasszikus, Bryant éjjel visszatér!

Csupán öt találkozót rendeznek ma az NBA-ben, de rengeteg érdekességgel jelentkezik a világ legjobb kosárligája ezen a játéknapon, hiszen 18:00-tól  Knicks és a Celtics mérkőzik meg egymással, aztán éjjel összecsap a ligaelső és az egyik legfőbb bajnokesélyes nyugati nagyhatalom, majd a Miami visszavághat kínos hétközi kudarcáért, s végül Kobe Bryant visszatérésének is szemtanúi lehetünk. Ha ez nem lenne elég, akkor Dwight Howardot is megnézhetjük korábbi klubja, társai ellen, jöjjön is a napi felvezető!

New York Knicks – Boston Celtics (18:00)

Senki sem gondolta volna a szezon előtt közvetlenül, hogy a Celticsnek hat hét elteltével több győzelme lesz, mint a Knicksnek, pedig most ez a helyzet, bár azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a Tyson Chandlert még mindig kényszerből jegelő New York az utóbbi két fellépésén kiütéses győzelmeket aratott, s így emlékezetes módon vetett véget kilenc vereséget számláló kudarcszériájának, tehát a momentum megvan a hazaiaknál. Ugyanakkor a bostoniak is nyerésben vannak, ráadásul legendásan jól teljesít a rekordbajnok a Nagy Almában, s a két szomszédvár történelmi rivalry-ja miatt mindenképp pikáns meccsre is számíthatunk.

Detroit Pistons – Miami Heat (00:00)

A Heat igen meglepő módon otthon kapott ki néhány napja a detroitiaktól, de már újra a fedélzeten van a címvédő második támadásbeli opciója, Dwyane Wade, vele pedig idegenben sem lesz vélhetően alárendelt szerepben a floridai alakulat, mely back-to-back érkezik. A Pistons nagy küzdelmek árán felküzdötte magát 50 százalékra, de két fontos kisember, Chauncey Billups és Rodney Stuckey is sérült jelenleg, ami csúnyán visszaüthet a bajnok ellen, pláne, hogy nem pihenhettek most Monroe-ék sem, de fordulatos derbire számíthatunk.

Houston Rockets – Orlando Magic (01:00)

Dwight Howard egykori klubja ellen küzdhet, ami extra motiváció lesz Jameer Nelsonéknak is, főleg, hogy a Magic papíron esélytelenként érkezik Houstonba. Jeremy Lin kiesése azért megnehezítette a Rockets dolgát is, de ebben a párosításban nem szabad nyitott kérdéseket hagynia a végjátékra a texasi együttesnek, még akkor sem, ha Ömer Asik sem egészséges.

Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers (01:00)

A Pacers nem egyszerű nyugati túrán portyázik, s miután Portlandben kikapott a listavezető és tegnap San Antonióban triumfált, most az eddig elég kiegyensúlyozott Thunder csarnokát kellene bevennie, elvben még mindig Danny Granger szolgálatai nélkül. Az OKC is nehéz meccseken van túl, de vélhetően ez lesz a két évvel ezelőtti finalista legkomolyabb erőpróbája, igazi csúcsrangadóról van szó, ahol az egyéni párharcok közül kiemelkedik Kevin Duranté és Paul George-é. 

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors (03:30)

Kobe Bryant a tavalyi alapszakasz vége után először lesz ott a pályán amúgy pozitív mérleggel álló csapatában, ami nem kevés kérdést vet fel. A felől kétségeink se legyenek, hogy a szupersztár visszatérése messze sem lesz olyan mértékben lépcsőzetes, mint másoké, vélhetően már ma komoly perceket kap majd és markáns szerepe lesz támadásban. A Raptors annyira hektikus ellenfél, hogy ez a két tényező teljesen kiszámíthatatlanná teszi ezt a csatát, de otthon könnyen kijöhet a lépés ebben a helyzetben a még Nash és Farmar nélkül felálló Lakersnek.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus