18:00-tól Knicks-Jazz, 21:30-tól Blazers-Grizzlies

Dallasban folytatná szériáját a Bucks - a Sunst fogadja a Lakers - tartalékosan nyerne a Boston - DeRozan a Kingst is megszórja?

 

New York Knicks – Utah Jazz 18:00

A Knicksnél a Chicagóban aratott győzelem után remélik, hogy a gyengébb periódust maguk mögött hagyták, de a Jazz ellen egyáltalán nem számíthatnak könnyű estére. A vendégek védekezése eddig elit (93,7 kapott pont átlagban), ebben kategóriákat vernek a New Yorkra, ráadásul a támadójátékuk is sokkal inkább egyben van – a hazaiaknál az Anthony-Porzingis duóban bíznak és abban, hogy Derrick Rose jó napot fog ki. Az egyes poszt döntő lehet, hiszen a Jazz motorja most egyértelműen George Hill, aki védekezésben is leveheti a pályáról Rose-t – a Utah egy komolyabb idegenbeli túrára indul, a következő hét napban öt mérkőzést játszik majd Snyder csapata.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 21:30

Mindkét gárda elég hullámzó teljesítményt nyújt eddig és 3-3-as mérleggel áll, nagy csatára számíthatunk. Az egyes poszt itt is döntő faktor lesz, Damian Lillard MVP-formában van (34,2 pontos átlag), és egymaga viszi hátán a Blazerst, de a túloldalon egy elit védővel, az egyébként 21,8 ponttal csapata legjobb dobójaként működő Conley-val kell megküzdenie. Eddig a Memphis védekezése sem nevezhető fojtogatónak, de a Portlandnél ezzel komolyabb gondok vannak, kérdés, hogy a sokszor akadozó Grizzlies-támadójáték ezt mennyire tudja majd kihasználni.

Toronto Raptors – Sacramento Kings 00:00

A Torontónál továbbra is DeMar DeRozan hatalmas formája a vezérhír, a dobóhátvédet idén még senki nem tudta harminc pont alatt tartani – ha most is eléri ezt a határt, beállítja Michael Jordan harminc évvel ezelőtti szériáját. A Kingsnél vannak gondok, back-to-backből érkeznek, és tegnap a Bucks ellen eléggé szétesett játékkal kaptak ki, Gay és Tolliver is sérüléssel bajlódik, ráadásul egy ötmeccses idegenbeli túrát zárnak le – finoman szólva nincsenek jó passzban. A sorozatban három győzelemnél járó Raptors így egyértelmű favoritnak számít saját közönsége előtt, de Dave Joerger készülhet meglepetéssel – azt mondta, hogy az ellenféltől függően variálni fogja kezdőcsapatát, kérdés, hogy talál-e jokert a kispadon.

Dallas Mavericks – Milwaukee Bucks 01:00

Nagy formában van a Milwaukee, sorozatban három meccset nyert Jason Kidd csapata, és mindegyiken dobott legalább 117 pontot – bár back-to-backet játszanak idegenben, tegnap tudtak pihenni a Kings ellen. A Mavs még nem nyert meccset idén, Dirk Nowitzki most is hiányozni fog, de előbb-utóbb el kell indulniuk felfelé, ha hozni tudják a kemény védekezést, és figyelnek az eladott labdákra, lehet keresnivalójuk. A Milwaukee eddig főleg leindításokból és betörésekből élt, a kinti dobások eléggé esetlegesek voltak (Teletovic éppen megszórta magát tegnap), ezt egy kontrollált támadójátékkal és Andrew Boguttal lehet lassítani – már ha a center játszik, az előző meccset személyes okok miatt kihagyta.

Boston Celtics – Denver Nuggets 01:30

A Denver tegnap ismét komoly hátrányt szedett össze az első negyedben, amelyet nem tudott már ledolgozni, Michael Malone szerint pedig változni fog a kezdőcsapat – kérdés, hogy ki kerülhet be. Főleg Mudiay játéka volt gyenge, de Barton és Harris továbbra sem bevethető, ráadásul a back-to-back is nehezíti a helyzetet, plusz Bostonban még jó formában sem egyszerű nyerni. A Celticsnél is vannak azért gondok, nem léphet pályára Horford és Crowder sem, a két kezdő hiányát pedig bőven megérezhetik, ráadásul Olynyk játéka is kérdéses – extra kell a Thomas-Bradley duótól. Érdekes meccs lehet, a hiányzók ellenére frissebb a Boston, és a hazai pálya is Smarték mellett szól, de ha Malone talál valami megoldást a Denver gondjaira, nem lehet leírni a vendégeket.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 03:30

Mindkét csapat magabiztosan érkezhet meg erre a meccsre, a Lakers megverte a Golden State-et, korábban legyőzte a Houstont és az Atlantát is, és az látszik, hogy masszív, jó csapatot alkotnak Russellék. A Suns két hosszabbításos győzelmet aratott, legutóbb Devin Booker is megtalálta a „góllövő cipőjét”, kérdés, hogy ez elindítja-e felfelé az együttest. Alapvetően esélyesebb lehet a Lakers, hazai pályán még veretlenek Randle-ék, de látványos és izgalmas összecsapásra van kilátás – védekezésben egyik fél sem jeleskedett eddig.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus