18:00-tól Knicks-Sixers, majd utána Warriors-Cavs a Sport TV-n

Öt meccs, közte a döntő visszavágójával és egy Thunder-Rockets derbivel - 18:00-kor kezdődik a karácsonyi program, íme a beharangozó!

 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 18:00

Zuhanórepülésben van a Philly, zsinórban öt vereség után, idegenben kellene javítani, méghozzá egy elég kemény terepen: a Knicks 15-5-re áll otthon, nagyon nehéz nyerni a Madison Square Gardenben. A vendégeknél Joel Embiid és JJ Redick sem teljesen egészséges, a center ugyan legutóbb játszott már, de közel sincs 100%-os állapotban, és most sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Ez mindenképpen a New York mellett szól, ahol Porzingis már rendben van, ötös poszton Kanter is komoly fegyver, de a Sixers is a festékből hatékony, Ben Simmons betöréseivel most is kezdeniük kell valamit Jackéknek. Mentálisan mindenképpen a Knicks van jobb állapotban, a hazai pálya is mellette szól, a Phillyn már elég nagy a nyomás, kérdés, hogy egy karácsonyi kiemelt meccsen mit hoz a gárda. 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 21:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

Ez lesz a játéknap csúcsrangadója, hiszen az elmúlt három év két döntőse csap össze az idei szezon során először, de a Golden State azért messze van az ideális formától - sorozatban tizenegy győzelem után legutóbb 81 pontot tudtak dobni Duranték, és szemmel láthatóan hullafáradtak voltak. Kérdés, hogy most mennyire tudnak felpörögni, illetve hogy ki lesz egészséges, hiszen az eldőlt, hogy Steph Curry még nem térhet vissza, de Draymond Green sem 100%-os még mindig (bár játszott legutóbb), illetve Livingston és Pachulia is sérült - a hírek szerint egyébként ők ketten végül ott lehetnek majd a parketten. A Cavsnél közelít Isaiah Thomas visszatérése, de most még nem játszhat, JR Smith viszont igen, ő ott lesz a vendégeknél. Nehéz megjósolni, hogy mi várható majd, mindkét gárda elsöprő támadójátékra képes, a Golden State-re ez még Curry nélkül is igaz lehet, ráadásul a hazaiak védekezésben is abszolút ligaelit szintet hoznak - az viszont kérdés, hogy mennyire lesznek frissek, a legutóbbi játékuk nem lesz akadály LeBron James és a Cleveland számára. 

Boston Celtics - Washington Wizards 23:30

Ez is jó meccs lesz, a Boston két vereség után legutóbb huszonöt ponttal győzte le a Chicagót, és úgy fest, hogy visszatalálhat a helyes útra, ehhez most az ingadozó Washingtont kell megvernie hazai pályán. A fővárosiak a vállalhatatlan brooklyni fellépés után kiütéses győzelmet arattak, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják, de John Wall még mindig nem az igazi, és bár ők sem védekeznek rosszul, ebben azért előrébb tart a Celtics. Az biztos, hogy a két együttes nem kedveli egymást, Marcus Smart és Bradley Beal már többször összeakaszkodott, a playoffban is felfokozott hangulatú párharcot vívtak a felek, és összességében elmondható, hogy döntő faktor a hazai pálya - a Wizards például sorozatban kilencszer kapott ki a TD Gardenben. Az biztos, hogy a motivációval nem lesz probléma, egy jól pörgő Boston pedig Kyrie Irving vezetésével, saját közönsége előtt jelenleg esélyesebbnek tűnik, mint a hol így, hol úgy játszó Washington. 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

Ez is nagyon komoly rangadó lesz, hiszen a Warriors legutóbbi veresége miatt ismét ligaelső az a Houston, amely az előző két meccsét elbukta, és egyáltalán nincs jó passzban, míg a Thunder most futja eddigi legjobb időszakát az idei szezonban, ráadásul a hazai pálya is segíti. A meccs fő kérdése, hogy a Rocketsnek sikerül-e rendeznie a sorokat védekezésben, illetve hogy ki lesz majd bevethető, Chris Paul nagyon fájó hiánya mellett Mbah a Moute és Capela is sérült, közülük egyedül a center játékára van esély - rá is nagy szükségük lenne a palánk alatt, különösen hátul. Az OKC-nél éppen a védekezéssel nincs gond, sőt, Robersonék most is nagyon megnehezíthetik Harden dolgát, és ha nem szedi össze magát hátul a vendégcsapat, akkor bajban lehet, arra nem számíthat, hogy majd szétdobja Westbrookékat. Apropó Westbrook: Beverley elcserélése és Paul sérülése után rá éppen nincs érdemi opció a texasiaknál...

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 04:30

Egy nyugati derbi zárja a játéknapot, amely szintén jó mérkőzésnek ígérkezik. A Minnesota továbbra is negyedik a konferenciában, és az utóbbi három találkozóját megnyerte, méghozzá egyaránt jó támadójátékkal, eközben a Lakers kicsit kifulladt a sorozatos ligaelit csapatok elleni küzdelemben, és legutóbb otthon kikapott a Portlandtől. Most felszívhatja magát a folyamatosan kiválóan védekező Walton-legénység, de komoly problémát jelenthet neki, hogy nem számíthat Lonzo Ballra - a fonalat egyre jobban elkapó újonc karmester helyén sokkal többet kell vállalnia majd Jordan Clarksonnak és valószínűleg Brandon Ingramnek is, amennyiben utóbbi felépül, mert ő is sérüléssel bajlódik. Ez mindenképpen a Wolves mellett szól, illetve alapesetben is jobb csapatnak számítanak Jimmy Butlerék, akik tovább erősíthetik pozíciójukat egy idegenbeli sikerrel. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus