18:00-tól már jönnek a mai NBA-meccsek!

Ma este két korai derbivel is kedveskedik nekünk az NBA, ugyanis 18:00-tól a Knicks és a Grizzlies, azaz két potenciálisan nagy csapat, de jelenleg szenvedő gárda néz farkasszemet egymással, majd egy órával később keleti parti rangadó következik a Celtics és a Wizards részvételével. Az éjjeli programban többek között lesz egy Spurs - Thunder derbi és egy Suns - Mavs örök csemege is, úgyhogy lássuk is, mit érdemes tudnunk a játéknap előtt!

New York Knicks - Memphis Grizzlies (18:00)

Carmelo Anthony és társai fellélegezhetnek, hiszen már újra ott van a csapatban Tyson Chandler, akivel a festékben erősödik annyit a borzasztóan szereplő New York, hogy legyen esélye megkezdeni a felkapaszkodást a PO-helyen lévők mögé, még időben. A viharvert Grizzlies ideális ellenfél lehet  a még rosszabb mérleget magáénak tudó vendéglátó számára, hiszen Marc Gasol mellett legutóbb már Prince és Conley is hiányzott a kezdőből, nélkülük pedig nem esélyesként érkezik az MSG-be sem a Memphis, bár az irányító játékára állítólag van némi esély. Igen nagy harc várható a diadalért, nem feltétlenül látványos, de érdekes, fordulatos csatát várhatunk!

Boston Celtics - Washington Wizards (19:00)

A Celtics és a Wizards is hasonlóan teljesít eddig, de nagy különbség a felek közt, hogy a fővárosiakkal szemben elvárás a stabil rájátszás-hely idén, ám a bostoniak Rajon Rondo nélkül az erősörrendek aljára kerültek a legtöbb szakírónál, tehát kellemes meglepetésnek is tekinthető a Stevens-legénység eddigi produkciója. Mivel Jeff Greenek lesznek ma otthon, így az esélyek hasonlóak, a már Beallel és Nenével felálló Wizards viszont mindenképp győzni megy Bostonba, nekik itt más céljuk nem is lehet.

Orlando Magic - Sacramento Kings (01:00)

A pár napja már teljes "vezérkarával" felálló Magic otthon azt a Sacramentót fogadhatja, melyet 24 órával korábban földbe döngölt a szintén floridai Heat, ráadásul védekezés gyakorlatilag (még) semmi sincs a Rudy Gay-t és Derrick Williamst beépíteni igyekvő Malone-legénységnek, tehát itt sem lehetne azt állítani, hogy a vendég gárda lenne a favorit, sőt, egyenesen a játéknap egyik legkiszámíthatatlanabb párosításáról beszélünk.

Charlotte Bobcats - Utah Jazz (01:30)

Al Jeffersonék back-to-back játszanak, ráadásul tegnap 20 pontos hátrányból kellett fordítania Detroitban a Charlotte-nak, úgyhogy elég kemény menet elé néz ma a Bobcats akkor is, ha tudjuk, hogy a Jazz nem a legacélosabb ellenfél. A Utah utóbbi öt idegenbeli fellépéséből hármat egyébként megnyert, ráadásul a szintén back-to-back játszó vendégek "lepihenhették" a tegnapi, kiütéssel elvesztett keleti fellépésüket, tehát nincsenek reménytelen helyzetben ma volt centerük új klubjának otthonában sem.

Detroit Pistons - Houston Rockets (01:30)

Újabb klasszikus centerharc vár Dwight Howardra, miután tegnap az egyéni csatát megnyerte Roy Hiibbert ellen, de csapata csúnyán kikapott Indianában. A Detroit 20 egységnyi előnyről bukott otthon 24 órával korábban, tehát mindkét alakulatnak égetően kellene a W, hatalmas harc várható, ahol egyik fél sem esélyesebb a másiknál - sem a jelenlegi formát tekintve, sem pedig a többi előzményt és körülményt latba véve. Lehet, hogy már Jeremy Lin is ott lehet a texasiaknál, az ő jelenléte azért sokat segítene a Houstonon.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers (02:00)

Mivel a Chicago elkezdett tankolni, valamint kiesett Rose, Hinrich és Deng után Butler is újra, így meglepő módon favoritnak a Clevelandet lehet megnevezni, pláne mivel nagyon kell is a diadal a tegnap a Milwaukee-t csak hosszabbításban legyűrő és back-to-back érkező Brown-legénységnek. Nem lehet tudni, hogy képes-e annyira összeszedni magát a Chicago, hogy komolyan megnehezítse ma a vendégek dolgát, pláne mivel több könnyed meccset elvesztett már a Cavs is, de összességében hajtós meccet várhatunk.

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers (02:30)

A Bucks mostanában többször is szépen halt meg, de a Sanders, Delfino, Butler, Neal, Pachulia ötösfogat sérülése miatt annyira vékony a keret, hogy back-to-back játszva otthon sem rendelkezik jobb kilátásokkal ebben a párosításban Larry Drew együttese, mint a szintén back-to-back fellépő, s tegnap hosszabbítást játszó Philadelphia, mely már Michael Carter-Williamsszel a sorban fektette két vállra a Brooklynt. Tankoló csapatok csatájaként nehéz más pozitívumot felhozni, mint hogy sok tehetséges fiatalt láthatunk megpróbálni kibontakozni egymás ellen.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder (02:30)

A két rivális idén is nagy csatát fog vívni Nyugat uralmáért, s az is biztos, hogy sok újat nem tud mutatni egymásnak a legutóbb Oaklandben ászai pihentetésével együtt is nyerő Spurs, illetve a nagy menetelésben lévő, s igen kiegyensúlyozott Thunder. A kispadok harcában ma nagyot kell produkálnia a vendég gárdának, ha a San Antonio hazai pályáját valahogy kompenzálni akarja, saját közönsége előtt ilyen formán jó lehetősége van a Tony Parkert kényszerből jegelő texasi gárdának, hogy megszakítsa az OKC nyolcas sikerszériáját. A francia játékmestert még a meccs előtt megvizsgálják, de inkább valószínű, hogy ő nem lesz ma a főszereplők közt.

Phoenix Suns - Dallas Mavericks (03:00)

Nem sokan tippeltek volna arra, hogy a Suns ennyire jó és stabil csapat lesz az új szezonban, de kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ez nem csak egy fluke, azaz kicsúszott eredmény, hanem van létjogosultsága annak, amit Jeff Hornacek próbál meghonosítani a klubnál. A Mavs hasonló játékerőt és eredményeket tudhat magáénak, ami garantálttá teszi, hogy a két, egymással évek óta kisebb rivalry-t vívó együttes remek meccset játsszon Arizonában!

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans (04:00)

A Blazers kemény sorozat után/közben van, de most lehetett egy kis szusszanásnyi ideje pihenni, hiszen ma sokakkal ellentétben nem back-to-back játszik, de a már Alexis Ajincával érkező NOP, mely idő előtt visszakaphatta Anthony Davist is, veszélyes ellenfél, főleg (Stiemsmát nem számítva persze) teljes kerettel. McCollum még nem térhet vissza az oregoniaknál, de egyelőre hoz annyit a kispad, hogy ne feltétlen legyen ebből baja ma.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers (04:30)

A Golden State hiába kapta már vissza Andre Iguodalát, az azóta kispadról hozott Harrison Barnes teljesen használhatatlan ebben a szerepkörben egyelőre, tehát nagy a baj Oaklandben, ahol nagyon úgy fest, egy jó nagy lépést visszafelé tettek meg Jack és Landry elengedésével, illetve Michael Malone mester elvesztésével, pláne mivel Jermaine O'Neal is hozza sérülékeny formáját. A Lakers viszont tegnap Bryant és az összes irányítója nélkül is legyűrte a Minnesotát, s ma mindenféle nyomás nélkül szállhat harcba a GSW otthonában is. Azért óriási bravúr lenne, ha Mike D'Antoni fiai ezt a csatát is behúznák, de nem lehet őket leírni a fentebb taglalt előzmények miatt.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets (04:30)

A Clippers számára fel van adva a lecke, hiszen a Nuggets idén valamiért idegenben egész jól szerepel, de otthon megzavarható - ez utóbbit mutatta a coloradóiak tegnapi hazai veresége is, ahol 24 pontos félidei előnyről sikerült kikapnia a Ty Lawson irányította gárdának, mely természetesen McGee-re és Gallinarira még most sem számíthat. A Los Angeles-iek kezdenek magukhoz térni Redick és Bullock nélkül, ráadásul ma már ott lehet a pályán Matt Barnes is, úgyhogy eléggé hasonlóak az esélyek és óriási derbit várhatunk!

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus