18:00-tól megnézhetjük a Raptorst, 20:30-tól pedig a Wolves-Warriorst

Korán kezdődik a mai NBA-menü - Harden nélkül játszhat a Houston - Thomas és a Lakers a Cavs ellen - a Pacerst fogadja a Boston. 

 

New York Knicks - Toronto Raptors 18:00

Amíg a Knicks 1-14-et, addig a Raptors 14-1-et ment az elmúlt 15 meccsén, ebből pedig meg is állapítható, hogy mik az erőviszonyok ezen a találkozón - hiába játszik otthon a New York, ordas nagy meglepetés lenne, ha meg tudná állítani a legutóbb a ligaelső Houstont is két vállra fektető Torontót. A vendégeknél nincsenek sérültek sem, az önbizalmuk is a helyén, minden mellettük szól, ugyan idegenben egy fokkal kevésbé meggyőzőek, mint otthon, de ha komolyan veszik az összecsapást, akkor nem lehet kérdés a győzelmük. 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 20:30

Lényegtelen meccs, de mindkét csapatnak voltak jó teljesítményei mostanában, szóval a tankolás mellett azért nyeregetnek is, kérdés, hogy egymás ellen most mi lesz a tervük. Kettejük párharcát idén 2-0-ra vezeti a Chicago, de ha valahol, akkor otthon veszélyes lehet az Atlanta, saját közönségük előtt 15-19-re állnak Bazemore-ék, míg Dunnék csak 7-25-re vendégként, ez döntő tényező lehet. Alapvetően mindkét oldalon van több jó playmaker is, a fiatalok lelkesek, ha mindenki játszik (Schröder könyöksérülése nem jött teljesen rendbe, kérdéses, hogy pályára lép-e), akkor szoros és érdekes találkozót láthatunk majd...

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 20:30

...de alighanem inkább a Timberwolves és a Warriors rangadóját követik majd többen figyelemmel a 20:30-as idősávban. Mindkét gárdának nagyon kellene a győzelem, hiszen a GSW legutóbb kikapott, és Steph Curry továbbra sem léphet pályára, sőt, David West sem lesz majd ott, és Andre Iguodala visszatérése is erősen kérdéses, nincs ideális állapotban a társaság. A Wolves Jimmy Butler elvesztése miatt nagyon kapaszkodna, de az előző három meccsén kikapott, és bajban lehet, ha nem tudja magát stabilizálni, amelyhez éppen ideális lenne egy otthon megnyert rangadó. A minnesotai hazai pálya elég erős ebben a szezonban, de a Boston például nyerni tudott itt legutóbb, és főleg védekezésben vannak gondjaik Wigginséknek, meglátjuk, hogy ezt tudják-e kezelni, illetve hogy Towns milyen károkat okoz majd Greenéknek a palánk alatt. Kevin Duranttől biztosan nagy este kell majd, ha nyerni akar a címvédő, de egy pontpárbajban azért a Minny sem lesz esélytelen jelen helyzetben. 

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 21:00

Ez egy igazi ki-ki meccs lesz, de a fő kérdés természetesen az, hogy Anthony Davis vállalja-e a játékot - a New Orleans az ő MVP-formájával nyert zsinórban tíz meccset, majd nélküle legutóbb simán kikapott hazai pályán. A hírek szerint AD gyorsan gyógyul, és a bemelegítés körül dőlhet el, hogy pályára lép-e, ez pedig nyilván alapjaiban határozza meg a meccs képét. Ha játszik, akkor lehet igazán jó ütközet ebből, mert vele egészen félelmetes támadójátékot produkált a Pelicans, míg a Utah a liga egyik legfizikálisabb védekezését hozza most már jó ideje, és ennek köszönhetően éppen egy ötös sikerszériában van. Davis és Gobert komoly csatát vívhatna, míg a periméteren Rubio szívhatná Holiday vérét, és érdekes lenne látni, hogy mire megy egymással a két eltérő stílus. Ha viszont Davis nincs, akkor a Utah még idegenben is jó esélyekkel lép pályára, és még szorosabbá teheti a nyugati playoff-harcot. 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 22:00

Itt kérdés nélkül kötelező nyernie a Denvenek, a gárdának minden győzelemre szüksége van ahhoz, hogy bekerüljön a rájátszásba, és a Kings elleni hazai találkozót egyszerűen nem veszítheti el egy ennyire kiegyensúlyozott versenyben. A Sacramento képes a meglepetésre, és azért tegyük hozzá, hogy az elmúlt öt meccséből hármat megnyert, úgyhogy leírni egyáltalán nem lehet, a Nuggets pedig futott már bele kellemetlen pofonba kötelező győzelem helyett Dallasban nemrég, de éppen ebből kellett tanulnia a társaságnak, és ha megfelelően áll hozzá, akkor egyértelműen jobb csapat mostani ellenfelénél. A hazai mérlegben azért bízhatnak Jokicsék, otthon ritkán szoktak betlizni, és a hírek szerint mindenki bevethető náluk, míg a Kingsnél Labissiere biztosan, Cauley-Stein és Fox pedig lehet, hogy nem játszik. 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 00:00

Ugyan véget ért a Rockets 17 meccses győzelmi sorozata, de itt a lehetőség, hogy újat nyisson a ligaelső a back-to-backet játszó és egyébként is több kategóriával gyengébb Dallasszal szemben. A vendégek pihentebbek, a motivációval aligha lehet gondjuk, és idén már háromszor verték meg a Mavset, igaz, egy fontos faktort azért vegyünk figyelembe: James Harden valószínűleg kiüli ezt a meccset, ami azért új helyzetet eredményez majd náluk. Azonban ha csak a Dallas nem fog ki valami extra dobóformát, vagy nem veszi presztízsnek a Rockets legyőzését még így, a back-to-back második felén is, akkor nem lehet kérdéses a vendégsiker. 

Boston Celtics - Indiana Pacers 00:30

Ez jó meccs lehet, mert a Boston összességében remek formában van, és bár a Pacersnek voltak döccenői, legutóbb megtalálta a dobását Victor Oladipo, és csapata 25 pontos győzelmet aratott. A hazaiaknál hiányozni fog majd Jaylen Brown, de elég mély a keret ahhoz, hogy ezt kezelni tudják, azt viszont szem előtt kell tartaniuk, hogy a legutóbbi Indiana elleni meccsüket elvesztették ebben a csarnokban, van miért visszavágniuk. Döntő fontosságú lesz a védekezés és az, hogy melyik fél tudja diktálni a tempót, mert ha hozza a többször látott agresszivitását és gyors leindításait a Pacers, akkor bőven lehet keresnivalója most is, de ehhez a mostanában közel foghatatlan Kyrie Irvinget mindenképpen limitálnia kell. Fontos lenne a siker mindkét félnek, mert a Boston a Torontót üldözi, míg a Pacers a keleti "vérengzés" egyik résztvevője. 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 00:30

Itt a Phillynek kellene mindenképpen nyernie, mert az elmúlt három meccsből kettőt is elveszített a társaság, és idegenben összességében még mindig van mit bizonyítania, bár már jó úton jár - a Nets jóval gyengébb papíron, úgyhogy most blama lenne, ha nem hozná a kötelezőt a vendégcsapat. A hazaiak legutóbb megtörték a vereségszériájukat, és legyőzték a Charlotte-ot, illetve idei első találkozásuk során a Sixerst is elkapták ebben a csarnokban, úgyhogy van azért mire építeniük, ha a hátvédsor (elsősorban Dinwiddie, Russell és LeVert) jó napot fog ki, akkor nem lehet őket leírni. Ezzel együtt a vendégeknél azért más kaliberekről beszélünk, valamint természetesen más célokról is, meg kell oldaniuk a feladatot. 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez egy érdekes rangadó lesz, mert bár a Lakers nem playoff-csapat idén, de a játékerőt tekintve egy ideje már az, és hazai pályán a továbbra sem túl meggyőző Cleveland ellen minden esélye meglehet most is a sikerre. A Cavsnél ugyan úgy tűnt, hogy megmozdult valami, de LeBron Jamesék legutóbb megint kikaptak a Clipperstől, méghozzá nem is túl jó játékkal, úgyhogy továbbra sem beszélhetünk arról, hogy egyenesen megindultak felfelé, de a Los Angelesnél is egyértelmű a gond, a szoros végjátékokban hiányzik egy vezér, és bár Ballék néha megoldják a helyzeteket, összességében ez még nem az ő terepük. Kifejezetten jó meccs lehet ebből, ahol igazából csak a Cavsnek kell a győzelem, de a Lakers is mindent meg fog érte tenni, a sérülések pedig mindkét oldalon jelentkeznek: a hazaiaknál Brandon Ingram fog hiányozni, míg a Clevelandél a Love-Thompson duó mellett Osman és Hood sem bevethető, meglehetősen szűk lesz a vendégek rotációja. Az eseménynek persze nyilván külön pikantériát ad a két csapat szezon közben meghúzott cseréje, Isaiah Thomas, Jordan Clarkson és Larry Nance Jr. helyzete...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus