18:00-tól NBA-karácsony!

LeBron James újra Miamiban, előtte Spurs-Thunder - mindkettő a Sport 1-en -, utána Bulls-Lakers és Clippers-GSW. Kezdésnek Knicks-Wizards!

18:00-kor a Knicks-Wizards derbivel indul a karácsonyi NBA-dömping, majd két találkozót is élőben, magyar kommentárral közvetít a Sport 1 – a Spurs-Thunder mellett LeBron James Miamiba való visszatérését is műsorára tűzi a csatorna. Emellett összecsap a Bulls és a Lakers, a játéknapot pedig a Clippers-Warriors rangadó zárja – nézzük, mit érdemes tudnunk ezekről a meccsekről!

New York Knicks – Washington Wizards 18:00

A karácsonyi meccsnap történetének első találkozóját 1947-ben a Knicks játszotta és összességében is nekik van a legtöbb találkozójuk (ez lesz az 50.) ezen a napon – ma nem esélyesként lépnek pályára. Ha így folytatják, a franchise történetének legrosszabb szezonját produkálják idén, zsinórban hétszer kaptak ki a Madison Square Gardenben, már alig előzik meg a Sixerst. A Washington szárnyal idén John Wall vezetésével, bár két gyengébb meccs után érkeznek New Yorkba, így ők sem lehetnek maradéktalanul elégedettek. A hazaiaknál J.R. Smith játéka erősen kérdéses továbbra is, Amare Stoudemire viszont jó eséllyel pályára léphet – ennek ellenére Gortaték valószínűleg fölényben lesznek a palánk alatt. A Knicks periméter-védekezése is nagy gondban lehet a Wall-Beal páros ellen, ha ők átrohannak rajtuk, komoly győzelmi esélyekkel nem számolhatnak. Ez a derbi nyitja a napot 18:00-kor!

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 20:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ, magyar kommentárral)

A címvédő négy vereség után tért magához, Tony Parker visszatérésével két vállra fektették a Clipperst, a Thunder viszont Durant nélkül, Westbrook dobálásából néha jól, néha rosszul jött ki. A regnáló MVP állapota day-to-day, elméletileg játszhat ma, a Spursnél Kawhi Leonard van hasonló helyzetben. Parker nem teljesen egészséges még, Westbrookkal aligha tudja majd tartani a lépést (az OKC egyese bámulatos formában kosarazik visszatérése óta, igaz néha nagyon elkapja a gépszíj), viszont a támadójátékban nagy szüksége van rá Popovich csapatának. A Thunder idén még nem vert meg komoly csapatot idegenben, a bajnok otthonában pedig mindig nehéz nyerni, a Spurst pedig nem igazán lehet lerohanni – ha Westbrookék villám lépéseit le tudják lassítani, rossz helyzetekbe kergetni, a San Antonio lesz jobb helyzetben. A találkozót a Trash Talk után élőben közvetíti a Sport 1 magyar kommentárral.

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 23:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ, magyar kommentárral)

A találkozó fő sztorija természetesen LeBron James, aki régi-új csapatával tér vissza két bajnoki címe színhelyére – alighanem érzelemdús találkozóra van kilátás. Jamesről minden Heat-játékos a legnagyobb tisztelettel beszélt, Wade-del való barátsága megmaradt és alighanem a közönség sem úgy fogadja majd, ahogy tette azt a clevelandi anno. A Miaminál Chris Bosh továbbra sem bevethető, McRobertset megműtötték – a csapat teljesen össze-vissza játszik, a Boston legyőzése után otthon kikaptak a Sixerstől. A Cavsnél is van viszont gond, az amúgy is vékony felső rotációból kiesett a kezdő center, Varejao – mégpedig úgy tűnik, teljes szezonra. A két gárda így sem hasonlítható össze, a Cleveland kerete kategóriákkal erősebb, bár védekezésben ők sem az igaziak, Wade-en kívül nincs igazi fegyvere a Miaminak, hogy kihasználja ezt – viszont sem Jamesre, sem Irvingre, sem Love-ra nincs védőjük a hazaiaknak. A sztoriért mindenképpen megéri megtekinteni a találkozót, amit a Sport 1 a Spurs-Thunder után közvetít is élőben.

Chicago Bulls – Los Angeles Lakers 02:00

Az előző találkozón LeBron James, itt pedig Pau Gasol szolgáltat külön pikantériát, lényeges különbség, hogy itt új csapatánál, Chicagóban lesz a találkozó. A Lakers nagy meglepetésre győzte le a ligaelső Warriorst Kobe Bryant nélkül, a csapat ikonja viszont jó eséllyel ma ismét pályára lép majd. Nélküle egészen remekül játszottak az arany-lilák, ami indokolttá teszi, hogy ne ő dobjon el mindent – főleg úgy, hogy Jimmy Butler ellen alighanem hosszú estéje lesz. A Bulls dobóhátvédje parádés évet fut, elöl-hátul életveszély, ráadásul most már Derrick Rose is belendült, két nagyon ponterős és clutch találkozóból érkezik. Ha már Gasol, meg kell említeni Carlos Boozert is, aki hosszú éveket töltött a Bullsban, majd idén nyáron került Los Angelesbe, miután amnesztiával kitették a Bikák. Az egyre egészségesebb Chicago nagyjából minden poszton előrébb jár, a Lakers gyenge védekezését tetszőlegesen szedhetik ízekre, de a vendégek megmutatták már idén, hogy lebecsülni sosem lehet őket.

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 04:30

A karácsonyi meccsnapot egy nyugati rangadó zárja, a ligaelső Golden State látogat a döcögő Clippershez – Doc Rivers csapatánál főleg a védekezés nincs rendben, de a támadójáték is akadozik az utóbbi időben. Mindkét fél kellő mennyiségű pontot szerez, viszont a Los Angeles játéka szenvedőssé válik, amint Chris Pault nem hagyják érvényesülni – Curry és Thompson is elit védőnek számít idén, a GSW csapatvédekezése pedig a liga legjobbja, igaz, Bogut jó eséllyel ma sem léphet pályára. November elején összecsaptak már a felek, akkor 121-104-re nyert otthon a Warriors, ahhoz hasonló lehet számukra a recept ma is, annyi különbséggel, hogy Griffin otthon majdnem 30 pontot átlagol, akivel komoly gondban lehet a Green-Lee páros. A Clippers otthon kategóriákkal jobb, mint idegenben, ebben a hónapban mind a hét meccsüket hozták a Staples Centerben, átlagban 14,7 ponttal – talán ez lesz a játéknap legnagyobb mérkőzése.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus