18:00-tól NBA-meccsek, Sport TV-n a Heat-Rockets!

Ma este kilenc derbis, több korai meccsel megspékelt programmal jelentkezik az NBA, lesz ráadásul egy Miami Heat - Houston Rockets csata is, melyet a Sport TV jóvoltából itthon is a TV-képernyők elől izgulhatunk végig. A Toronto és a Phoenix összecsapása tűnik a legjobbnak a korai párosítások közül, az OKC - Dallas, valamint a Portland - Golden State és a Clippers - Cavaliers mérkőzések pedig az éjjeli matchupok közül kaphatják a legtöbb reflektorfényt. Lássuk, mit várhatunk!


Milwaukee Bucks - Charlotte Bobcats (18:00)

Bár a Bobcats mostanában nagy halakat is elkapott, és a szezonban előző három, Bucks elleni meccsét megnyerték Steve Clifford fiai, Milwaukee-ban mégsem egyszerű meccs vár rájuk. Gary Neal és Luke Ridnour néhány hete került a Buckstól Charlotte-ba, és Neal nem éppen szépen vált el a wisconsini gárdától, hiszen több emberrel is összeveszett régi csapatánál - többek között a vezetőedzővel. A csere másik oldalán szereplő Ramon Sessions sem lehet túl boldog, hiszen egy stabil rájátszó csapat fontos lánszeméből a ligautolsóhoz került - benne is kettőzött erővel dolgozhat az, hogy megmutassa: kár volt lemondani róla. A Bucks ráadásul nincs rossz formában, annak ellenére, hogy ez az eredménysorukon annyira nem látszik - és otthon felszívják magukat. 

Toronto Raptors - Phoenix Suns (18:00)

A visszatérő Eric Bledsoe-val erősödő Phoenixnek innentől kezdve minden meccs élet-halál, mert nem nagyon hibázhatnak többet, ha be akarnak jutni a playoffba. A Raptorsnak is minden hazai meccs fontos, hiszen ezeket minimum hozniuk kell, ha meg akarják tartani keleti harmadik helyüket a nagy erőket mozgósító Bulls-Nets-Wizards trióval szemben. Előző meccsükön a Suns egyik riválisát, a Grizzliest oktatták le Torontóban meglepően simán, ugyanakkor a Grizzlies játéka sokkal jobban fekszik is nekik, mint a Suns atletizálása. A vendégeknek végig gyors ritmust kell diktálniuk, és figyelni a lepattanókra, ebben az esetben lehet esélyük - ha viszont a szintén nem lassú Raptors backcourtöt nem tudják dominálni, akkor a kanadaiaknak áll a zászló.

Miami Heat - Houston Rockets (20:30, TV: Sport 1, 23:00-tól)

Rettenetes formában van a Miami, leginkább LeBron James formahanyatlása miatt, ami szép lassan kihat a gárda egészére is. Két meglepő hazai buktán van túl a bajnok, legutóbb a Denver nagyon egyszerű játékkal, az inkább atletikus képességeiről, mint vajkezéről ismert Kenneth Faried vezérletével győzött. Ez intő jel lehet, mert a hasonló stílusú, jó formában lévő Dwight Howard, illetve a büntetőket ipari mennyiségben kiharcoló James Harden, valamint a jó kinti dobókkal rendelkező Rockets érkezik. A vendégek is két vereség után érkeznek, de utóbbi 10 meccsükből így is hetet nyertek, komolyabb sérültjük nincs - és Ömer Asik is játszik már, ami azt jelenti, hogy a Miami az Achilles-sarkának tartott pattanózásban még komolyabb hátrányba kerülhet. A hazaiak abban bízhatnak, hogy James összekapja magát - ha ez megtörténik, akkor esélyesebbek a győzelemre, mert a túloldalon éppen rá nincs megfelelő opció védőoldalon. 

New Orleans Pelicans - Boston Celtics (23:00)

A Boston legutóbbi három meccsét elvesztette, ráadásul ebben a szezonban nyugati ellenfél otthonában még nem nyert a Celtics. A New Orleans játéka különösen nem ízlik nekik, elmúlt négy összecsapásukon a Pelicans győzött. Ennek ellenére lehet esélyük a sikerre, mert Anthony Davis, a Pelicans erőcsatára hiába remekel, legutóbbi két, hazai meccsükön a végjátékban komolyabb előnyöket is elszórtak. A kérdés persze az, hogy a Celticset mennyire hagyja nyerni a menedzsment/edzői stáb - az utóbbi időszakból kiindulva inkább hajlunk afelé, hogy nem fogják erőltetni a W megszerzését. 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings (00:00)

Öt meccsnyire van a playofftól a Wolves, kerek 50 százalékon állnak Kevin Love-ék - mondani sem kell, a Nyugati Konferencia szuterénjében tengődő Kings ellen otthon kötelező a siker. A Sacramento ellen az már többször kiderült, hogy vagy Isaiah Thomast, vagy Rudy Gay-t megfogva szállítható a győzelem, erre pedig megvannak az eszközei (Ricky Rubio, JJ Barea, illetve Corey Brewer) a hazaiaknak. Az sem segítheti a vendégeket, hogy Kevin Love és Nikola Pekovics személyében kiváló palánk alatti páros néz farkasszemet DeMarcus Cousinsszal. 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks (00:00)

Stabilizálódni látszik a Thunder játéka azok után, hogy néhány buta vereséget elszenvedve lecsúsztak a nyugati első helyről. Azonban így is mindössze egy meccsnyire vannak a vezető Spurstől, így otthon nincs is más céljuk, mint megverni a Dallast. Azt a Dallast, amelyet előző 11 összecsapásukon egyaránt legyőztek, így az önbizalmukkal nem lehet probléma. Kevin Durant arra hajthat, hogy ismét elérje a 25 pontot, ezzel tovább nyújtsa sorozatát, ugyanakkor a Dallasnak nem csak vele kell megküzdenie: Russell Westbrook egyre jobb formában, Serge Ibaka pedig tavalyi önmagát idézve igazi vadállat védőoldalon. A Mavsnek akkor lehet esélye, ha le tudja lassítani a Thundert - ez nem lehetetlen, mivel tele vannak sokat látott veteránokkal, akik (elsősorban Nowitzki és Carter) bombaformában vannak. 

San Antonio Spurs - Utah Jazz (00:00)

Sorozatban kilenc siker után, sérülések nélkül nem is lehet más célja a San Antoniónak, mint hogy tovább nyújtsa szériáját. Ebben jó partner lehet a Jazz, akikkel szemben a SAS eddig 3-0-lal áll idén, és akik masszív csapatot alkotnak, de játékuk elég könnyen kiismerhető és megfojtható. A vendégeknek egy esélyük lehet, ha a palánkok alatt és a periméteren is jól védekeznek - előbbire megvannak az embereik, utóbbira viszont nem igazán. 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors (02:00)

Két olyan gárda találkozik, akik az utóbbi időben nem kalkulált vereségeket szedtek össze, ennek köszönhetően a Trail Blazers kicsúszott a nyugati Top4-ből, a Warriors pedig két meccsre van a 9. helytől. A nyugati tabella sűrűségére azonban jelemző, hogy az 5-6. helyen állnak - ha a Warriors esetleg győzne, akkor két meccsnyi különbségre kerülnének ellenfelüktől. A vendégeknél nagy kérdés, hogy Klay Thompson visszaér-e a meccsre a Bahamákról, ahol nagyapja temetésén vett részt, illetve ha vissza is ér, milyen formában lesz. Nagy szükség lenne rá, mert Curry sem teljesen egészséges - a tripláik nagyon hiányoznának. Pláne úgy, hogy a Portland LaMarcus Aldridge kiesése miatt small-ballra váltott, és a gyorsabb, pörgősebb játék (illetve egy csapatmegbeszélés) sikert eredményezett New Orleansben. 

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers (02:30)

Zsinórban 10 győzelmével a liga legjobb formában lévő gárdája a Clippers, akik ennek a szériának köszönhetően felrakétáztak a nyugati dobogóra. Itt azonban nem tervezik a megállást Chris Paulék, hiszen a LAC nagyon egyben van - ugyanakkor nem árt az óvatosság, hiszen Pault bokasérülés lassítja, márpedig ő a csapat motorja. Arra is érdemes odafigyelniük, hogy a Cavaliers két sikerrel a tarsolyában érkezik, és még nem mondtak le a playoffba jutásról - ehhez bravúrokat kell bemutatniuk, amiből egy már összejött nemrég Phoenixben. Az sem elhanyagolható tény, hogy Irvingék decemberben Clevelandben legyőzték a Clipperst, bár lehetséges, hogy ebből merít plusz motivációt a hazai gárda.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus