18:00-tól pályán a Golden State, jön a Towns-Jokics harc

Orlandóban játszik a Warriors - javítania kell a Torontónak - Minnesotába látogat a Denver - Dallasban a Lakers.

 

Orlando Magic - Golden State Warriors 18:00

A Golden State az elmúlt egy hétben három rangadót nyert meg, méghozzá különösebb megerőltetés nélkül, talán most először emlékeztet valamennyire tavalyi önmagára a gárda. Kérdés, hogy a Magic ellen mennyire pörögnek fel Curry-ék, de természetesen óriási meglepetés lenne, ha nyerni tudna az Orlando. A hazaiak három vereség után tudtak ismét nyerni legutóbb a Bucks ellen, és most is abban bízhatnak, hogy Payton extrát hoz, Aaron Gordon pedig legalább olyan munkát végez Kevin Duranten is, mint Antetokounmpón - ha mindkettő sikerül, talán lehet némi esélyük. Ne felejtsük azonban azt sem el, hogy a GSW nagyon extra dolgokra képes védekezésben is, erre pedig Fournier nélkül nem biztos, hogy lesz megoldása az Orlandónak.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 21:30

Legutóbb D'Angelo Russell sérülése ellenére nyerni tudott a Lakers, most az irányító és Luol Deng is sérült, kérdés, hogy mennyit tud átmenteni a csapat abból a formából erre az estére. A Dallas támadójátéka nem túl meggyőző mostanában, az előző két meccsüket el is veszítették, de az azt megelőző négyen is csak egyszer jutottak száz pont fölé, ezen a téren még tartalékosan is előrébb tart a Los Angeles. Mindkét együttes képes remek játékra és szörnyű produkciókra is, a momentum inkább a Lakers, a hazai pálya viszont a Mavs mellett szól - sérült a texasiaknál is van, Bogut mellett Barea sem egészséges. Érdemes megemlíteni, hogy a szezon során már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a Dallas örülhetett.

Toronto Raptors - Phoenix Suns 00:00

A Suns back-to-backet játszik, előző este nagy csatában, szoros végjátékban győzte le a New Yorkot, most pedig utazik tovább Torontóba - nem Bookerék lesznek az esélyesek ezek alapján. Még akkor sem, ha a Raptors nincs jó formában, hiszen Lowry-ék a Nets legyűrése után kikaptak a Sixerstől, majd legutóbb hatalmas vereségbe szaladtak bele Charlotte-ban - ezzel együtt kategóriákkal jobb csapat a Toronto, főleg otthon, a kérdés, hogy összeszedi-e magát a gárda. Az utóbbi hetekben azért vannak gondok náluk, és az biztos, hogy védekezésben nem állnak a helyzet magaslatán, de egy back-to-backet vívó Bledsoe-Booker kettőst túldobhat egy pihentebb, motivált, otthon játszó Lowry-DeRozan duó.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 01:00

A Denver előző este lejátszotta a pályáról a Clipperst, sima győzelmet aratott és összességében a londoni levegő óta remek formában van, a liga egyik legjobb támadójátékát mutatja be. A Minnesota is próbálkozik, legutóbb ők is éppen a Clipperst verték meg, azóta pedig két szünnapjuk is volt, így jóval pihentebbek lesznek, mint a Nuggets, ráadásul a hazai pálya is mellettük szól. Sérülések vannak mindkét oldalon, Rubio, illetve Mudiay, Harris és Arthur szerepel ezen a listán, pedig mindkét irányítóra nagy szüksége lenne csapataiknak. A legizgalmasabb kérdés talán az, hogy mire megy egymással a két szenzációs, sokoldalú, elöl-hátul klasszis center, Karl-Anthony Towns és Nikola Jokics - biztos, hogy látványos küzdelmet láthatunk majd közöttük. A mérkőzés már csak azért is fontos, mert a Denver jelenleg a nyugati nyolcadik, míg az erre a helyre pályázó Minnesota ettől 3,5 meccsre van, így most itt a lehetőség Wigginsék előtt, hogy közelebb zárkózzanak. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus