19:00-kor Celtics-Heat, 20:00-tól Knicks-Lakers!

Korábban csúcsrangadók voltak, most kiesési derbik - két klasszikust rendeznek ma este az NBA-ben a Super Bowl felvezetéseként

Boston Celtics – Miami Heat 19:00

Hassan Whiteside berobbanása nagyot dobott a Miami játékán, a center félelmetes blokkpartija után lepattanózásban is domborított – január 11-e óta 3,3 sapkát oszt ki 11,6 megszerzett lecsorgó mellett, az utóbbi három találkozón 15,3 pontja mellé átlagosan 17,7 pattanót szerez meg. Ő ma is kedvére ugrálhat a palánkok alatt, hiszen a Bostonnak egyetlen árva magasembere sincs, aki védekezni is tud – 210 centis játékossal amúgy sem rendelkeznek. Sullinger jó párharcot vívhat Chris Bosh-sal, bár a Celtics erőcsatárának általában nem megy a Miami ellen, ráadásul egyébként sincs kirobbanó formában. Dwyane Wade biztosan kihagyja a találkozót, Luol Deng viszont a hírek szerint játszhat – nagy szükségük is van rá a támadásban erősen szenvedő vendégeknek. A Celtics nagyon gyengén dobva kapott ki a Houstontól és bár nagy rohanásokra képesek, sem támadásban, sem védekezésben nem túl agresszívek. A Miami idegenben pozitív mérleggel bír és általában jól játszanak saját pályájuktól távol, ezúttal szerkezetileg is ők vannak előnyben – viszont Wade hiányában kérdés, ki fogja szállítani a pontokat a periméterről.

New York Knicks – Los Angeles Lakers 20:00

Sok közös van a két csapatban, egyrészt mindketten a liga legsikeresebb franchise-ai közé tartoznak, másrészt idén fényévekre vannak a jótól, harmadrészt az utóbbi meccseken mégis javulást mutattak – negyedrészt pedig két korábbi Lakers-legenda, Phil Jackson és Derek Fisher is a hazaiakat erősíti most. A Knicks csúnyán kikapott ugyan az Indianától legutóbb, de előző öt meccsükből négyet meg tudtak nyerni, a Lakers pedig elkapta a Chicagót – Jordan Hill mellett Ellington és Clarkson is remekel az utóbbi időben. Mindkét oldal a liga legaljához tartozik védekezésben, viszont az elmúlt időszakban ezen tudtak javítani, kevésbé ismert játékosok hozzák a pontjaikat – leszámítva persze Carmelo Anthony-t – és ha már közös dolgok: a vendégeknél pattogtató Jeremy Lin éppen a Knicksnél lejátszott parádés meccseinek köszönheti karrierjét. Az arany-lilák 2015-ben még nem nyertek idegenben, utolsó 11 fellépésükből tízet elbuktak, a Knicks pedig az elmúlt három hazai találkozóját megnyerte – viszont a két fél annyira kiszámíthatatlan, hogy dőreség lenne bármit is jövendölni.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus