19:00-kor Heat - Spurs, majd Garnett és Pierce Bostonban!

Ma este jön az a játéknap az NBA-ben, amelyet az idei alapszakaszban talán eddig a legtöbben várhattak. Nem csak, hogy magyar idő szerint is korán kezdőik a program, de 19:00-tól már a bajnoki döntő visszavágóján dobják a labdát, majd a későbbi programban lesz egy Knicks vs. Lakers csata, az éjjel fő fogása pedig Paul Pierce és Kevin Garnett első visszatérése lesz Bostonba vendégként, ráadásul még egy Golden State - Portland rangadót is rendeznek ma. Nézzük, mit érdemes tudnunk elöljáróban!

Miami Heat - San Antonio Spurs (19:00)

Bár a vendégeknél a Splitter, Green, Leonard trió személyében három kezdőember is hiányzik, most egész sokan ott lehetnek a főszereplők közül mindkét oldalon, ami ritkaság számba megy a két szuperhatalom alapszakaszbeli találkozóin. Tavaly nem kis port kavart, amikor Gregg Popovich mester saját döntéseként jegelte a vezéreket, de most úgy fest, mind ott lesznek a bajnok ellen, ami a tavalyi hét mérkőzéses döntőből kiindulva csak csemege-szintű csatát eredményezhet.

New York Knicks - Los Angeles Lakers (21:30)

A Knicks Carmelo Anthony 62 pontos performansza után vélhetően nagyon feltüzelten indul majd harcba a továbbra is extrán tartalékos Lakers ellen, de van annyi lendülete most a Kendall Marshall és Ryan Kelly személyében két hasznos játékost "találó" Los Angeles-i alakulat, hogy akár meg is tudja szorongatni hasonlóan patinás riválisát, pláne mivel Stoudemire, Martin és az ex-Laker, World Peace is sérült jelenleg a magasemberek közül hazai oldalon.

New Orleans Pelicans - Orlando Magic (00:00)

A három fontos játékosa, Anderson, Holiday és Smith távollétében küzdő NOP sorozatban másodszor nyerhet, ha otthon két vállra tudja fektetni ma a teljes tankolásra váltó Magicet, s mindent egybevéve elég vaskos meglepetésnek is számítana, ha a Nik Vucsevics nélküli floridai kiscsapat New Orleansban bravúrt érne el, de azért hajtós, a fiatalok miatt pedig érdekes összecsapást várhatunk.

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns (00:00)

A Cavs számára is nagy löketet adhatna, ha el tudna verni végre egy nyugati PO(-ba igyekvő) együttest le tudna végre gyűrni saját közönsége előtt, de a Suns Eric Bledsoe nélkül is van annyira erős, hogy a jelenlegi Clevelandhez favoritként érkezzen. A palánk alatti csata, illetve a padok harca dönthet, a játéknap talán legkiszámíthatatlanabb csatája jön ezen a fronton.

Boston Celtics - Brooklyn Nets (00:30)

Paul Pierce és Kevin Garnett a nyáron könnyek közt búcsúzott Bostontól, s azóta már ugyan tett egy látogatást az előszezonban a Nets a Celticss csarnokában, de akkor Pierce nem lépett parkettre, az alapszakaszban pedig csak Brooklynban futottak eddig össze a felek, tehát az első igazán nagy visszatérés most jön a két korábbi bostoni legenda számára. A derbi nem csak ezért lesz érdekes, a jó formában lévő Kidd-legénység idegenben sem esélytelenebb, mint a C's, vélhetően nagy harc lesz a W-ért, s még a tankoló Stevens-tanítványok is minden idegszálukkal a győzelem megszerzésére fognak koncentrálni.

Dallas Mavericks - Detroit Pistons (01:30)

A Pistons annyira mélyen van már megint, hogy gyakorlatilag csak az áldozati bárány szerepe néz ki számára Dallasban, ahol a Mavs idén egész szépen hozza a nyerhető meccseit, így már Devin Harrisszel a színen minden bizonnyal könnyedén bedarálja a sokkal masszívabb felső sorral rendelkező Pistonst is a Nowitzki, Ellis páros fémjelezte texasi gárda.

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers (03:00)

A Warriors ütemet vesztett nagy menetelése után, a Blazers ráadásul igen jó idegenben is ebben az évadban, tehát saját közönsége előtt sem tekinthető abszolút favoritnak Mark Jackson legénysége, mely a kispadot képtelen igazán tűzben tartani, s emiatt úgy fest, az idei célok csak szerényebbek lehetnek a tavalyi szereplésnél. Persze amennyiben Steph Curry és Klay Thomspn elkapják a fonalat, úgy bármi megtörténhet ezen az estén, de a Lillard, Matthews párossal való küzdelmük hátvédben óriási csemege lesz, ahogy az all-star PF-ek, Lee és Aldridge parolája is rengeteg figyelmet vonz majd.

Sacramento Kings - Denver Nuggets (03:00)

A Kings csalóka csapat, de Cousins és Gay kidőlése után így is erőn felüli teljesítmény volt a sacramentóiaktól a Pacers alapos megszorongatása. Érdekesség, hogy a Nuggets tegnap le is győzte a ligaelsőt, de azért így sem mehet biztosra Brian Shaw szintén tartalékos alakulata, mely Gallinari, McGee és Miller nélkül is szépen tartja magát ebben a szezonban.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus