19:00-kor kezd az NBA szilveszteri menüje!

Az év utolsó napján sem áll le a nagyüzem az NBA-ben, nyolc találkozót is rendeznek Szilveszter este a tengerentúlon, ráadásul mi, magyarok is jobbnál jobb meccseket izgulhatunk végig itthonról is, már kora estétől. Az OKC és a Portland szuperrangadóján kívül lesz itt Spurs - Nets csata és Cleveland - Indiana derbi is, lássuk, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

Boston Celtics - Atlanta Hawks (19:00)

A Celtics és a Hawks kezdi a szilveszteri menetet, ebből ráadásul pikáns összecsapás is kerekedhet, hiszen tudjuk jól, hogy mennyi téttel bíró csatát vívott már meg egymással a két keleti gárda az utóbbi szűk egy évtizedben. Mivel Al Horford nélkül érkezik az Atlanta, ezért otthon a tavaly pont a Hawks csarnokában ACL-szakadást szenvedő Rajon Rondo nélküli Celtics a favorit, de szoros derbire számíthatunk, mely vélhetően csak az utolsó pillanatokban dől majd el.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers (21:00)

A Pacers teljes fegyverzetben is kezd visszatalálni a stabilitás útjára, ami a nagyon rossz szériában lévő Cleveland számára nagyon rossz hír, pláne mivel Indianában vívják meg ezt a találkozót. A palánk alatt Roy Hibbert korlátlan úr lehet, mivel az eltiltott Andrew Bynum távollétében igazán nagytestű ötöse nincs a vendég együttesnek. Kisebb csoda lenne, ha ma jönne ki a lépés annyira Kyrie Irvingéknek, amiből Cavs-bravúr kerekedne, de benne van az extra a Brown-legénységben, ráadásul már erőn felüli produkció kell innentől Thompsonéktól, hogy meglegyen a rájátszás.

Orlando Magic - Golden State Warriors (23:00)

A Magic mostanában több kellemes meglepetést is szerzett szurkolóinak, de a GSW Andre Iguodala visszatérése óta kezd egyre eredményesebben szerepelni, s Orlandóba is favoritként érkezik Mark Jackson együttese. A padok harcában lehet annyi fórja a hazai gárdának, amivel legalább meg lehet szorongatni Steph Curryéket, de elég jelentős papírforma-borulás lenne egy floridai diadal.

Houston Rockets - Sacramento Kings (01:00)

Dwight Howardnak nagyon megy mostanában a klasszikus ötös centerekkel szemben, úgyhogy DeMarcus Cousins is felkötheti az alsóneműt, idegenben egyébként sem sok jót lehet jósolni a Kingsnek. Védekezésben még nincs meg a kellő stabilitás a Sacramentóban ahhoz, hogy a fonalat végre elkapó texasi alakulatot két vállra tudja idegenben fektetni, eléggé egyértelműnek tűnik tehát a felállás.

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets (01:00)

A Nets természetesen Brook Lopez nélkül, ráadásul a személyes okok miatt hiányzó Andray Blatche távollétében kényszerűl San Antonióba utazni, azaz minden arra utal, hogy még mélyebbre kerül a Brooklyn, mely már így is csak 33 százalékon áll és a liga legalsó régióiban tanyázik. Némi jó hír lehet Deron Williamsék számára, hogy Andrej Kirilenko végre beöltözhet ma és a keletiek segítségére lehet. Tim Duncanék labdajáratós kosárlabdája gyilkos lehet a lassú és körülményes Kidd-tanítványok számára, könnyen kiütés is lehet ebben a párosításban.

Chicago Bulls - Toronto Raptors (02:00)

A Chicago nagy bravúrt hajtott végre tegnap azzal, hogy Memphisben diadalmaskodni tudott, de a Raptors jelenleg jobb formában van, mint a chicagóiak, így - pláne a back-to-back fellépés miatt - nem mehet biztosra, aki a hazaiak győzelmében bízik ma. Kyle Lowry kikapcsolása kulcs lehet a vendéglátók számára, s ha Terrence Ross is elkapja a fonalat kintről, akkor meglehet ez a W is a kanadaiaknak.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers (02:00)

A Portland az utolsó két fellépésén mindkétszer az utolsó pillanatban maradt alul komoly riválisaival szemben, most pedig a nyugati elsőség megszerzését tekintve legfőbb vetélytársa, a Thunder otthonába látogat az oregoni alakulat. Nehéz egyértelmű esélyest kikiáltani, de azért Oklahoma Cityben Westbrook távollétében is nehéz lesz legyűrni Durantéket.

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks (04:30)

Xavier Henry is kidőlt a Los Angeles-ieknél, ráadásul Jordan Farmar sem edzett a napokban, de utóbbi legalább ott lehet a parketten a Bryant, Nash, Blake, Henry négyesfogattal ellentétben. Jó hír a hazaiaknak, hogy Pau Gasol némi kihagyás után ott lehet a kezdőben ezen az estén, vele együtt azért illene nyernie a ligautolsó Bucks ellen a Los Angeles-i hadnak, pláne egy ilyen rossz széria után.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus