19:00-től három meccs, 20:00-tól Heat-Clippers

Este héttől Knicks-Nuggets, Magic-Hawks és Celtics-Kings derbi, 20:00-tól Miamiba látogatnak Paulék - nézzük, mire számíthatunk!

 

New York Knicks – Denver Nuggets 19:00

A New York az előző kilenc meccséből nyolcat elveszített, Carmelo Anthony térdsérüléssel küszködik, és a gárda támadójátéka meg sem közelíti a negatív széria előtti időszakot – ezzel szemben a Denver rendkívül ponterős az utóbbi időben. Az említett Anthony és a csúcsformában lévő Gallinari csatája döntő lehet a mérkőzésen, ahogy az is, hogy Calderonék limitálni tudják-e a belendülő Mudiay-t, illetve hogy a palánk alatt mire megy Lopez és Porzingis a Faried-Jokics duó ellen – a vendégek az utóbbi 11 meccsből tízszer átlépték a százpontos határt, olajozottan működik a gépezetük. Amennyiben Anthony-ék nem találnak rá újra a ritmusukra elöl, nagyon nehéz este elé néznek még saját közönségük előtt is.

Orlando Magic – Atlanta Hawks 19:00

A két csapat két nap alatt kétszer találkozik, először Orlandóban – a hazai pályában bízhat a Magic, hiszen a Hawks idegenben 50% alatt áll jelenleg. Teague-ék biztatóan kezdték februárt és megnyerték az előző három meccsüket, ha ezt a hőfokot meg tudják tartani saját pályájuktól távol is, akkor jó esélyeik lesznek – az Orlando negatív szériája még mindig tart, az utóbbi 17 meccsükből 15-öt elveszítettek Oladipóék. Ennek oka elsősorban a gyenge védekezés, de több szoros találkozót is elbuktak a végjátékban, hiányzik tőlük egy vezér – meghatározó sérült egyik oldalon sincs, viszont mindkét csapatnak fontos a találkozó.

Boston Celtics – Sacramento Kings 19:00

Rajon Rondo Bostonba való visszatérése ad különös ízt a meccsnek, de természetesen említhetjük Isaiah Thomast is, aki korábban nem kellett a Sacramentónál, idén pedig a Celtics húzóembere. Crowderék sorozatban hat meccset nyertek otthon (két éve nem volt ilyen szériájuk), legyőzték idegenben a Cavst és a gyors, rohanós támadójáték (valamint az ezt megalapozó agresszív védekezés) nagyon működik náluk – jelenleg más szintet képviselnek, mint a Kings. A vendégek továbbra is Cousinsban bízhatnak leginkább, akitől nagy estét várhatunk Sullingerék ellen, de ha a védekezését nem tudja összekapni a Sacramento, nem lesz sok esélye ezen az estén – ráadásul Rondo is hajlamos felelőtlen labdaeladásokra, ezt pedig nagyon hatékonyan kényszeríti ki a Celtics.

Miami Heat – Los Angeles Clippers 20:00

Két jó formában lévő csapatról beszélünk, a Heat az utóbbi hét meccsből hatot, a Clippers pedig tizenegyből hetet nyert, mindkét együttes nagyon agresszíven védekezik (főleg a periméteren), rendre megnyeri a szoros végjátékokat és van egy atletikus centere – Jordan és Whiteside csatája is fontos lesz, de emellett is sok érdekességet tartogathat ez a találkozó. A hazai pálya a Miami mellett szól, de kérdés, hogy Wade és Bosh mennyire tudja megtartani a formáját támadásban, illetve hogy a Clippers hosszabb padja (amely több meccset is hozott mostanában Doc Riverséknek) mennyire lesz majd faktor – szoros és a végletekig kiélezett derbire van kilátás. Januárban nyert a Clippers, de akkor a Heat teljesen más passzban volt még, most igazi ki-ki meccsnek ígérkezik az összecsapás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus