19:00-tól Heat-Bucks, hét meccset rendeznek

Pályára lép a Boston és a Cavs, javítana a Sixers és a Mavs, folytatná nagy szériáját a Memphis: ezt érdemes tudni a következő NBA-játéknap előtt.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 19:00 (22:45-től Sport 1)

A felek két napja találkoztak ugyanitt, akkor mindkét gárda tartalékosan állt ki, és végül a Heat egy fokkal jobbnak bizonyult, így fontos győzelmet aratott. A fő kérdés most is a sérültlista lesz, a Miami oldalán Martin és Dedmon visszatérhet, Herro játéka kérdéses, Lowry és Robinson pedig biztosan nem léphet pályára most sem, míg a Bucksnál Middleton biztosan nem játszik, Giannis visszatérése kérdéses, Allen pedig már nem szerepel a sérültjelentésben, ő ott lehet a parketten. Ezek alapján megint pokoli nehéz jósolni, a Heat akaratban és játékban is kezdi összeszedni magát az elmúlt időszakban, de a minőség ettől még nincs meg, főleg ha Lowry és végül Herro sem játszhat - de a Milwaukee sem áll a helyzet magaslatán, bár ha Giannis ott lesz a pályán, az nyilván rögtön fordíthat mindenen. 

 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 01:00

Kötelező meccs a Boston számára, a brooklyni sikerrel most már meglógott a tabella élén a listavezető, és bár Jaylen Brownra biztosan nem számíthat a gárda, de Al Horford visszatér, így még Malcolm Brogdon esetleges hiányával (kérdéses a játéka) együtt is jó kerettel állhatnak ki Tatumék. A Hornets támadásban fantáziadús, de összességében nem véletlenül keleti utolsó, nem védekezik, nem is igazán küzd, a könnyed dobálgatás pedig nagyon messze van attól, hogy elég legyen a mostani Celtics ellen. Ha megfelelő intenzitással játszanak a vendégek, akkor nem lehet problémájuk idegenben sem. 

 

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 01:00

A Pacers back-to-backet játszik a Hawks elleni utolsó másodperces hazai vereség után, míg a Grizzlies pihentebben, sorozatban nyolc győzelem után léphet pályára. Az Indynél nincs Tyrese Haliburton, ez is nehezíti a dolgát, és bár otthon alapvetően jól teljesített eddig, de már az Atlanta ellen is látszott, hogy hiányzott az irányító, a frissebb Grizzlies pedig más kávéház. A vendégek azért játékban nem mindig brillíroztak a sikerszéria ellenére, de a Morant-Bane-Jackson-Adams sor biztosan játszhat, így bár Brooks és Clarke pályára lépése kérdéses, de a minőség és a frissesség, sőt Haliburton miatt összességében az egészség is mellettük szól. Az utóbbi meccseken a védekezéssel azért akadtak gondok, és az elmúlt győzelmeik rendre alsóházi csapatok ellen születtek, ez most más feladat lesz, de papíron ezt is meg kell tudniuk oldani. 

 

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 01:30

A Hawks előző este nagy győzelmet aratott Indianában, most viszont fáradtabban érkezhet meg erre a találkozóra az utóbbi három meccsét megnyerő, otthon továbbra is egészen masszív Torontóhoz. A Raptors a három sikere során azért nem feltétlenül váltotta meg a világot a játékával, de hazai pályán csak sikerült már 14-10-re javulni, most pihentebb lehet, fontos sérültje pedig egy ideje nincs, a keret alapja némi folytonosságot szerezhetett mostanában - Pascal Siakam kiemelkedő teljesítményeket hoz, de Barnes és Trent Jr. is jó passzban van. A Hawks sokkal ingadozóbb, most éppen játszhatott Trae Young, de ő sem 100%-os, Clint Capela pedig még mindig sérült, így a palánk alatt azért nincs könnyű helyzetben a társaság, hiába játszik biztatóan Onyeka Okongwu. A frissesség és a pályaelőny miatt jó esélye lehet a Raptorsnak, ráadásul közvetlen riválisok a felek: ha a Toronto nyer, akkor utoléri ellenfelét a keleti 9-10. helyen.

 

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 02:00

A Minnesota back-to-backet vív, előző este a tartalékos Sunst győzte le a társaság, de a sokáig simának tűnő derbi végét elrontották Edwardsék, nem tudtak pihenni, sőt szoros lett a hajrá, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt az együttesben. A Cavaliers a nyugati túra ötödik állomásához érkezett, eddig 2-2-re áll, legutóbb Portlandben tudott nyerni Damian Lillard 50 pontja ellenére, kérdés, hogy mennyire lesz leharcolt állapotban ezen a találkozón - papíron frissebb, de a hosszú túra azért tompítja ennek előnyeit. Fontos sérültjük viszont nincs Mitchelléknek, legutóbb Ricky Rubio is megkezdhette már a szezont, jó a keret, jó a hangulat, és a Wolvesnál azért eddig egyértelműen többet mutattak. Hogy ebből mit sikerül érvényesíteni, azt majd meglátjuk...

 

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 03:00

Itt a Jazz a back-to-backes csapat, előző este a Magic ellen nyertek meg Markkanenék egy szoros, izgalmas, kiélezett derbit, míg a Sixers pihentebb, de legutóbb egy kínos hazai pofonba nézett bele az OKC-vel szemben, úgyhogy most nagyon javítania kellene. Tobias Harris térde nem 100%-os, ő lehet, hogy végül nem tudja vállalni a játékot, de ezt leszámítva minden adott ahhoz, hogy Embiidék most nyerni tudjanak, a Utah még ezzel a győzelmével is tízből hetet bukott, és bár otthon azért masszívabb, de így is egyértelmű a helyzet: főleg a legutóbbi betli után komoly blama lenne, ha most is kikapna Doc Rivers alakulata.

 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 04:00

A Portland pocsék formában van most már jó ideje, míg a Dallas ugyan továbbra is tartja az ötödik helyét Nyugaton és ha most nyer, akkor negyedik lehet megint, de legutóbb a Lakerstől kapott ki, és összességében szintén nincs túl jó passzban. A vendégeknél Finney-Smith és Green hosszú ideje sérült, és most Wood játéka is kérdéses egy bokasérülés miatt, márpedig Luka Doncicnak nagyon kellene minden segítség - az ő MVP-formája láthatóan nem sok mindenre elég, a csapatjáték még január közepére sem épült fel igazán. A Blazers ellen persze akár ez is elég lehet végül mégis, hiszen tényleg nagyon rosszul néznek ki mostanában Simonsék, valahogy a hit és az átütőerő hiányzik a gárdából - ráadásul most Lillard sem 100%-os, kiment a bokája, és hivatalosan kérdéses a játéka...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus