19:00-től hetedik meccs Miamiban, 21:30-tól GSW-Portland

A Heat-Hornets mellett Toronto-Indiana hetedik meccs is lesz, a Warriors-Blazerst pedig a Sport 2 is közvetíti 21:30-tól. 

 

Miami Heat – Charlotte Hornets 19:00

A hetedik meccseknél mindig meg kell említeni, hogy a hazai pályán játszó csapat nagyon ritkán kap ki, a saját közönség és a saját csarnok képes akkora lökést adni ebben a pillanatban, amely elég a győzelemhez. Ebben bízhat a Heat és abban, hogy sikerült fordítaniuk a dolgok menetén azok után, hogy sorozatban három találkozót nyert a Charlotte – kérdés, hogy ez csak egy egyszeri fellángolás volt-e. Az utóbbi találkozók rendkívül szorosak és kiegyenlítettek voltak, támadásban egyik csapat sem brillírozott, védekezésben viszont mindketten nagyon hatékonyak, így most is kevés pontra, nagy csatára lehet számítani. Kérdés, hogy a szoros végjátékot ki bírja jobban idegileg, és hogy Wade vagy Walker, esetleg más tud egy-két extra játékkal dönteni – igazi klasszikus hetedik meccsnek ígérkezik.

A párharc állása: 3-3.

Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 21:30 (TV: Sport 2 – ÉLŐ)

A Blazers kihasználta a Clippers sérüléseit és 0-2-ről fordítva 4-2-re megnyerte a párharcot, így óriási sikert elérve folytatódik tovább a menetelésük – most a GSW problémáját fordíthatják a maguk javára. A Warriorsnál Steph Curry nem léphet pályára, de a Houstont nélküle is simán verték meg, így most is ők számítanak esélyesnek, főleg hazai pályán. Idegenben egy fokkal gyengébb a Portland, és kérdés, hogy melyik csapat tud hatékonyabban védekezni a periméteren, illetve érdekes csatát hozhat Green és Plumlee meccse belül – az is fontos lehet, hogy a gyorsabb GSW-játék ellen mennyire lesz majd hasznos a Blazers centere. Összességében Curry nélkül is favorit a Warriors, de ha Lillardék elkapják a fonalat, könnyen lehet ebből nagyon szoros derbi és nagyon szoros párharc is.

Toronto Raptors – Indiana Pacers 02:00

Ebben a párharcban gyakorlatilag mérkőzésről mérkőzésre jött a fordulat, hol egyik, hol másik csapat érvényesítette akaratát – a sorminta alapján most a Raptors következik. Ez persze nem ilyen egyszerű, hiszen az elmúlt két találkozón gyakorlatilag egy jó negyedet játszott a Toronto, a többit a Pacers uralta, és ha nem tud valamit váltani Casey, otthon sem biztos, hogy ők a favoritok a hetedik meccses hazai pálya ellenére sem. Paul George mellett összeállt az Indiana, Myles Turner oktat, a túloldalon pedig továbbra is haszontalan DeRozan és Lowry – ha ez így marad, borzasztóan meg kell majd szenvedniük a hazaiaknak. Jelenleg taktikailag és mentálisan is erősebbnek tűnik a Pacers, de produkáltak már leolvadásokat, amelyet a Raptors otthon kihasználhat – itt már nincs meglepetés…

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus