19:00-tól Hornets-Pistons, 21:30-tól Cavaliers-Spurs rangadó

Négy vereség után, Clevelandben javítana a San Antonio - a Denver próbálja megállítani a Houstont - Bucks-Pelicans derbi is lesz.

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 19:00

Kulcsfontosságú meccs ez mindkét csapat számára, hiszen a Pistons kilencedik, a Hornets tizedik Keleten, 2,5 meccs van közöttük, míg a nyolcadik Heat kettővel van a Detroit előtt - nagyon fontos, hogy most tovább kapaszkodik-e a Charlotte, vagy éppen a közvetlen riválistól kap ki. A hazaiak egyébként remek formában vannak, az előző három mérkőzésüket megnyerték, míg a Detroit egyáltalán nem néz ki jól, az utóbbi öt találkozóból csak egyet húzott be. Érdekes lesz, hogy mi történik majd magas posztokon, ahol Dwight Howardnak is kulcsszerepe van a Hornetsnél, de Frank Kaminsky is sokat tud hozzátenni, a vendégek pedig egyértelműen itt a legerősebbek a Drummond-Griffin kettőssel. Kemba Walkert valahogy meg kellene fognia a Pistonsnak, mert az irányító az egyik fő oka annak, hogy a Charlotte elindult felfelé, meglátjuk, hogy Ish Smith és társai mihez kezdenek vele. 

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 21:00

Mindkét együttes remek formában van, izgalmas csatának ígérkezik ez a találkozó. A Pelicans megtalálta magát Cousins sérülése után és az előző négy meccsét zsinórban megnyerte, de tegyük hozzá, hogy ehhez Anthony Davistől 40 pont feletti átlagra volt szükség, ráadásul a négyből kétszer is hosszabbításban sikerült győzni - valaki másnak is elő kellene lépni még, mert AD-től ezt azért nem lehet elvárni. A Milwaukee stabilabban hozza a mérkőzéseit és régebb óta, az előző 13-ból tízet is behúzott, legutóbb komoly bravúrt bemutatva Torontóban is nyerni tudott, úgyhogy most magabiztosan léphet pályára. Új sérült egyik oldalon sincs, mindketten egy hosszabbításos meccs után, egy szünnappal érkeznek meg ide, ez nem lesz befolyásoló tényező. 

Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 21:30

Ez lesz a játéknap rangadója, bár a Spurs idei legrosszabb időszakát éli és a Cavs is kikapott nemrég a Wizardstól, igaz, LeBron Jamesék összességében hatból ötöt nyertek és úgy fest, hogy összekapták magukat. Bizonyítaniuk azért nekik is van mit, de most főleg a San Antoniónál van gond, az előző négy meccsét elbukta a társaság, még mindig tart a maratoni idegenbeli túra és kicsit sem áll jó a gárda szénája - közben már elvesztette a nyugati harmadik helyét és ha így folytatja, a playoff is veszélybe fog kerülni. Nagy kérdés, hogy mit tud kitalálni Gregg Popovich, mert mostanában se elöl, se hátul nem működik a gépezet, Manu Ginobili sérüléssel bajlódik és lehet, hogy nem játszhat - meglátjuk, hogy képes-e kilábalni a gödörből a texasi alakulat. 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 02:00

A Sixers back-to-backet játszik, de Brett Brown igyekezett figyelni kezdőjátékosai perceire előző este, mindenki harminc alatt maradt, meglátjuk, hogy mennyi energiával lép most pályára a társaság. Az biztos, hogy zsinórban hét győzelem után nincs mitől tartaniuk még akkor sem, ha a Wizards is jó formában van, Embiidéknél most nagyon működik a rendszer, tele vannak playmakerrel, bár tegyük hozzá, hogy vendégként még mindig keveset bizonyítottak - legutóbb Chicagóban nyertek egy ponttal, a sikerszéria többi állomása otthon volt. A Wizards három győzelem után kapott ki legutóbb egy back-to-back második felén, náluk az a kérdés, hogy csapatként képesek-e játszani elöl-hátul, elosztani a labdákat, a terheket és megtalálni a jó megoldást, mert ha nem, akkor John Wall nélkül bajban lehetnek. Az előző meccsükön a védekezésükkel voltak egyébként komoly gondjaik, de most ők a pihentebbek, őket segíti a hazai pálya is, így talán tudák ezt rendezni. 

Denver Nuggets - Houston Rockets 02:00

Ez rangadó lesz, mert bár a Rockets ligaelsőként mindenhova esélyesként utazik, a Denver is megnyerte előző négy meccsét, Nikola Jokics MVP-formában van és már csak két mérkőzésre van a nyugati harmadik helytől a társaság. Nagy kérdés, hogy mikor jön egy gyengébb este a Houstontól, de egyrészt ők a legjobbak idegenben, másrészt nagyon üzembiztosan hozzák a meccseiket, hol Harden, hol Paul vállal többet, Clint Capela pedig nagyon érdekes csatát vívhat most az említett Jokiccsal. Tűzerőben a hazaiakat se kell félteni, otthon különösen hatékonyak (24-7), de tegyük hozzá, hogy idén egyszer 30, egyszer pedig 25 ponttal kaptak ki Houstonban, a Rockets játéka eddig nem igazán feküdt nekik. A vendégeknél egyébként Eric Gordon hiányzik majd, a hazaiaknál pedig még nem bevethető, de közelít a visszatéréshez Paul Millsap. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus