19:00-től Knicks-Cavs, utána Bucks-Hawks

Koraeste pályán LeBronék, Milwaukee-ban javítana a Hawks, Detroitban a Wizards - debütálhat Stoudemire, Afflalo és Thomas.

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 19:00

A Cleveland a Washington elleni gálaelőadásból érkezik erre a találkozóra és Jamesék ezúttal is toronymagas esélyesek – egyetlen olyan szegmenst sem látni, amire alapozhatna a Knicks. Védekezésben borzalmasak, kulcsjátékosaik vagy sérültek, vagy eladták őket, így támadójátékuk sem létezik – mindemellett mentálisan sincsenek éppen a topon. Ezzel szemben a Cavs az utóbbi 17 meccséből 15-öt megnyert és bombaformában van – a meccs érdekessége J.R. Smith és Iman Shumpert visszatérése lesz a Madison Square Gardenbe, hiszen mindketten itt kezdték meg a szezont, majd kerültek Clevelandbe .

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 21:30

Amikor legutóbb itt járt az Atlanta, éppen egy hatalmas verést próbáltak kiheverni, ennek örömére nyertek is zsinórban 19 meccset – most is valami hasonlót képzelnek el Millsapék. Bár továbbra is simán vezetik Keletet, zsinórban két vereséget szenvedtek el és az egész februárjuk nyögvenyelős – az utóbbi hét meccsen 103 pontot kaptak átlagban és sorozatosan szenvedtek a lepattanózással. A Milwaukee Brandon Knight elcserélése után próbál egyenesben maradni és sorozatban nyolcadik hazai győzelmükre készülnek, amiben már Miles Plumlee is segítségükre lehet – Carter-Williams egyelőre nem debütálhat új csapatában. Erős és szervezett csapat a Bucks, az Atlanta nem számíthat könnyű estére, igazi keleti rangadónak számít ez a találkozó.

Detroit Pistons – Washington Wizards 21:30

A 19-6-os rajt óta 14-16-os mérleget produkál csak a Washington és egy majdnem negyvenpontos zakóból kell felállniuk ma – gyakorlatilag semmi nem úgy működik, ahogy kellene. Nem megy a dobás, nem jönnek ki a figurák és a védekezésük sem elég agresszív, ha nem tudnak javulni, a Pistons is átgázol rajtuk. Ugyan némi meglepetésre a Pistons elcserélte DJ Augustint, megkapták érte Reggie Jacksont, aki ma be is mutatkozhat új csapatában – ráadásul legutóbb nélküle is megverték a Chicagót. A hazaiak szezonja ellentétes a fővárosiakéval, az 5-23-as rajt óta 17-10-et futnak, ami ebben az időszakban keleti harmadik helyet érne és jelenleg egyértelműen ők vannak jobb formában – a Beal nélküli Wizards ellen most is ők az esélyesek.

Indiana Pacers – Golden State Warriors 00:00

A ligaelső visszatalált a helyes útra, a Curry-Thompson páros a kisebb pihenőt kihasználva frissebbnek tűnik, így pedig ma bármelyik csarnokban ők lennének az esélyesek. Az Indianánál a legutóbb harminc pontot szóró, majd megsérülő Rodney Stuckey a hírek szerint pályára tud majd lépni, ahogy George Hill is – utóbbi kulcsszereplő a fejlődő Pacers-támadójátékban. A Golden State viszont nem tolerálja a hibákat, 41% körül engedik ellenfeleiket dobni és ők szerzik a legtöbb pontot labdaszerzésből, valamint leindításból is – ha a hazaiak hagyják őket rohanni, hamar eldőlhet a találkozó sorsa. A GSW egy hatmeccses keleti túrának vág neki ma, de mindenképpen komolyan kell venniük ezt a találkozót is, a Pacers utóbbi hat meccséből ötöt megnyert, ráadásul Curry-ék Indianából az elmúlt 13 derbiből tizenegyszer vereséggel távoztak…

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 00:00

Jacque Vaughn edző alatt idén 102,3 pontot engedett a Magic 47%-os mezőnymutatóval, James Borrego mester viszont ezen azonnal tudott változtatni – eddigi öt találkozójából hármat megnyert a csapat, ez idő alatt pedig csak 91,6 pontot kaptak 41%-kal. A hazaiak még Tobias Harris nélkül is komoly esélyesek így, a Sixers támadójátékáról nehéz érdemben beszélni úgy, hogy elcserélték Carter-Williamst és McDanielst is, így a hirtelen „megvilágosodó” védekezés garantálhatja Paytonék sikerét. Támadásban nem mutatnak extrát, de az újonc irányító jól osztja el a labdákat, így Vucsevics és Oladipo kedvére dolgozhat, ez pedig eddig elég – most idén először nyerhetnek sorozatban három mérkőzést.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 01:00

A Thunder sorozatban hatodik győzelmére hajt úgy, hogy Steven Adams biztosan, Kevin Durant pedig valószínűleg nem léphet pályára – az új igazolások, mint Kanter és Singler viszont tegnap rögtön a kezdőcsapatba kerültek és hozták, amit el lehet tőlük várni. Szintén bevált DJ Augustin a padról beszállva, Russell Westbrook pedig továbbra is MVP-formában kosarazik – az utóbbi időszakban nem szívesen maradt 30 pont alatt. A Denver védekezése tragikus, egyetlen emberük sincs a Thunder egyesére, ezt pedig semmivel nem ellensúlyozhatják – pláne úgy, hogy egyébként Afflalót el is cserélték, a támadópotenciáljuk is közelít a nulla felé. Még egy kis adalék: az OKC utóbbi 11 hazai meccséből tízet behúzott, a Denver pedig tízből nyolcat bukott idegenben …

Dallas Mavericks – Charlotte Hornets 01:30

Több minden történik jelenleg a Dallasnál, egyrészt úgy tűnik, hogy csapatszinten kijöttek a gödörből, hiszen a pocsék dobóformát maguk mögött hagyva, remek játékkal győzték le a Houstont, másrészt viszont Monta Ellis még mindig nem találta meg igazi önmagát – márpedig a rendkívül fizikális Hornets ellen nagy szükségük lenne rá. Chandler Parsons nem léphet ma pályára sérülés miatt, ugyanakkor Amare Stoudemire bemutatkozhat Mavs-mezben, kérdés, milyen szerepet kaphat ebben a rendszerben. A Hornetsnél Mo Williams parádés játékkal debütált tegnap, vele pedig a kemény védekezés mellett támadásban is találhat újra tűzerőt a gárda, ami nagyon rájuk fér Kemba Walker sérülése óta. Nagyon érdekes meccsnek ígérkezik ez, az otthon zsinórban tízet nyerő Dallas az esélyesebb, de a Charlotte stílusa papíron nagyon nem fekszik Nowitzkiéknek.

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 03:00

A Blazersnél debütálhat Arron Afflalo és Alonzo Gee is, velük pedig teljesen másképp festhet a kispad és a rotáció, mint eddig – főleg Afflalótól várnak sokat a Blazersnél. A Memphisnek akadtak gondjai az All-Star szünet előtt idegenben, de összességében még mindig a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számítanak, akik esélyesként utaznak Portlandbe – idén egyébként már kétszer legyőzték Lillardékat. A hazaiak irányítója nem néz könnyű este elé, Conley-ék ellen borzasztó nehéz játszani, ráadásul a Jazz elleni gyenge szereplés sem azt mutatja, hogy elsöprő formában lenne a Blazers – az új arcokkal ugyan javulhatnak, de összességében egyértelműen a Grizzlies az esélyes. Külön érdekesnek ígérkezik a Randolph-Aldridge csata, a két erőcsatár remek formában zárta az All-Star szünet előtti időszakot.

Los Angeles Lakers – Boston Celtics 03:30

A klasszikus párosítás az utóbbi években nem a régi fényében tündököl és ma sem két topcsapat találkozik – az időszakokra bravúros, egyébként botrányos Lakers az új irányítóval, de legjobb játékosa nélkül kiálló Bostont fogadja. Sullinger továbbra sem bevethető a vendégeknél, de a frissen megszerzett Isaiah Thomas bemutatkozhat, akivel mindenképpen emelkedik a támadópotenciál, ráadásul Jerebko és Datome is bevethető ma már. A Lakersnél Clarkson remek játéka a fő hír mostanság, de Jordan Hill is visszatérhet ötmeccses pihenője után – a festékben jobbnak tűnik az arany-lila gárda. Nehéz megtippelni, hogy mit várhatunk a két féltől, de Thomas bemutatkozása miatt mindenképpen érdekes lehet a találkozó.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus