19:00-tól Knicks-Hornets, 21:30-tól pedig Clippers-Mavs!

Este héttől NBA-t nézhetünk, fél tízkor nyugati rangadót is, később pályán a Portland, a Bulls, a Spurs, a Houston és a Toronto is

New York Knicks – Charlotte Hornets 19:00

Ugyan a Charlotte-nál továbbra is hiányzik Al Jefferson, egyetlen domináns magasemberük (és legjobb játékosuk) nélkül is zsinórban négy meccset nyertek – még bőven van idejük megcélozni a keleti rájátszást. Ugyanez nem mondható el a Knicksről, negatív franchise-rekordot építenek sorozatos vereségeikből, az utóbbi hét alkalommal ráadásul több mint tízzel kaptak ki – 84 pontot átlagolnak mindössze. Belegondolni is rossz az ő szempontjukból, hogy mit művel a periméterükkel a Walker-Henderson páros, akik legutóbb kereken hatvanat gurítottak – ezzel az egy szegmenssel könnyedén hozhatja a meccset a Hornets. Walker 30,8 pontot, Henderson pedig 16,9 pontot átlagol az utóbbi időben, ráadásul a padról érkezhetnek további tüzérek, de Marvin Williams kinti dobásaira sincs igazán opció hazai oldalon.

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 21:30

A korábbi védekezési problémák után az utóbbi öt meccsen előrelépett ezen a téren a Clippers, hozzá kell tenni viszont, hogy főleg otthon játszottak és nem a legerősebb ellenfelek ellen – megverték a Sixerst, a Lakerst, a Knickst és a Jazzt, viszont kikaptak az Atlantától. A Dallas ugyan nagyon magabiztosnak tűnt, de a Detroit ellen kiábrándító vereséget szenvedtek otthon, ebből kellene ma idegenben felállniuk. Blake Griffin és Dirk Nowitzki párharca érdekesnek ígérkezik, a német nincs túl jó formában – viszont azt nehéz elképzelni, hogy ha nem fog ki ismét rossz napot a Dallas-offense, akkor a hazaiak meg tudják őket állítani. Pontesőre számíthatunk, amelyből bármelyik oldal kijöhet győztesen.

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 01:30

Ugyan megszakadt a Pistons hétmeccses győzelmi sorozata, de a brutális formában lévő Atlanta ellen elszenvedett hárompontos vereséggel bőven kiegyeztek volna korábban. A Nets viszont újra mélyrepülésben van, tegnap a Sixerstől is ki tudtak kapni és ismét nyoma veszett mind a hatékony védekezésüknek, mind a jó támadójátéknak. Erősségüket, a Lopez-Plumlee párost keményen foghatja a Drummond-Monroe kettős, a periméteren pedig a Jennings-Augustin duó büntethet – a Detroit 107 pontot átlagol Josh Smith elcserélése után. A vendégeknél Deron Williams nem fog pályára lépni, Kevin Garnett viszont visszatérhet pihenőnapja után, nagy szükség is lesz rá a palánk alatt.

Philadelphia 76ers – Indiana Pacers 01:30

Az újra megszervezett védekezés stabilizálta a Pacerst, az utóbbi 14 meccsből nyolcat megnyertek, tegnap a Bostont intézték el hosszabbításban. A Sixers Noel zsákolásával meglepetés-győzelmet aratott Brooklynban, de nehéz elképzelni, hogy az Indiana ellen működjön a támadójátékuk – Hibberték 42%-on tartják ellenfeleiket mezőnyből. A két center szép csatát vívhat, de Hibbert hatása brutális a gyűrű alatt, gyakorlatilag a betörő játékosok fele annyi kosarat dobnak ha ott van, mint ha nincs. Ez különösen úgy szomorú a Philly számára, ha tudjuk, hogy a liga egyik leggyengébben triplázó csapatáról van szó, akik előszeretettel szórják el a labdát akár húsz alkalommal is. George Hill azért hiányozni fog a Pacersnek, mindenesetre kötelező számukra a győzelem, hiszen fél meccsre megközelíthetik a Miamit a rájátszást érő nyolcadik helyen. Jegyezzük meg: tavaly és tavaly előtt is ez a két csapat játszotta a keleti döntőt…

Toronto Raptors – Boston Celtics 01:30

A szezont parádésan kezdő és magát DeRozan kiválása után is egy darabig tartó Toronto úgy tűnik, hogy kifulladt, sorozatban négyszer kaptak ki Lowry-ék és visszaestek a keleti harmadik helyre. Azonban most van esély arra, hogy DeRozan visszatérjen, ez pedig „bekapcsolhatja a turbót” náluk – bár az is igaz, hogy eddig sem a támadójátékkal volt gond, sokkal inkább a széteső védekezéssel. A kissé túlhajtott Lowry-Lou Williams duó fáradtnak tűnik, de hazai pályán a meggyengült Boston ideális ellenfélnek tűnik. A Celtics elcserélte Wrightot és Jeff Greent is postázzák Memphisbe, tegnap már nem is lépett pályára a kiscsatár, nélküle pedig tovább gyengült az együttes. Valanciunasnak jó estéje lehet a festékben, és ha DeRozan tényleg visszatér, levehet némi terhet társai válláról – muszáj megállítania a zuhanást a Torontónak.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 02:00

A Chicago két szörnyű meccsen van túl támadóoldalon és ma sem néznek könnyű este elé, a Milwaukee könyörtelenül megbünteti a dekoncentráltságot. Fizikálisan és mentálisan is fáradtnak tűnnek a Bikák, a Bucks viszont 86,7 ponton tartja ellenfeleit az utóbbi időben, miközben a 20-at átlagoló Brandon Knight vezetésével nyerik a meccseiket. Mike Dunleavay sorozatban ötödik meccsét is kiüli ma, a Bulls egyetlen triplaspecialistája nagyon hiányzik most. A palánk alatt a Milwaukee Kenyon Martinnal erősített, a veteránra szükség is lesz a Gasol-Noah kettős ellen, ha a spanyol visszatalál korábbi formájához, kihúzhatja a csávából a Chicagót. Fontos lenne a siker a hazaiaknak, hiszen lecsúsztak a keleti negyedik helyre.

Houston Rockets – Utah Jazz 02:00

A Houston egymás után két meccsen tartotta ellenfeleit 100 pont alatt – ez először fordult elő velük november óta, viszont tény, hogy a James nélküli Cavs és a Knicks volt az ellenfél. A Jazz is összekapta a védekezését Gobert vezérletével, a francia center irányítása mellett az egyik legjobb festékvédő brigád lett a Utah – december 17-e óta 92,7 pontot engednek mindössze. James Harden továbbra is vezeti a pontlistát és ez az, ami jelentős különbség a két csapat között, hiszen a vendégeknél ugyan Hayward vagy Favors képes lehet megszórni magát, de Ariza és Josh Smith egy az egyben is megfelelő opció rájuk - Hardenre viszont nincs „mentség”. Ha a Rockets 97 pont alatt tartja ellenfeleit, akkor nem kap ki, arra pedig nincs sok esély, hogy a Jazz túldobja ezt a határt.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 02:00

Komoly a gond a Spursnél, hiszen Leonard december közepe óta nem játszott, Parker most tért vissza, de nem 100%-os, Manu Ginobilinek fáj a háta, Tim Duncan pedig szimplán fáradt. A mély kispad szerencsére így is viszi őket előre, a Suns elleni szűk győzelem értékes, most pedig a sorozatban 14 vereségnél tartó Minnesota ellen muszáj győzniük. Andrew Wiggins (22,2 pont az utóbbi hat meccsen) vezérletével vállalható a támadójátékuk, de védekezni kicsit sem tanultak meg, ezt pedig akár a limitált Parker, akár Joseph, akár Mills szét tudja szedni. Ha Duncan játszik, rá sincs opció belül, a címvédő pedig nem engedheti meg magának, hogy az egyik sereghajtó ellen hibázzon.

Portland Trail Blazers – Orlando Magic 04:00

Mélyponton van az Orlando, ötmeccses vereségszériájuk alatt 90 pontot sem átlagolnak és alig 40%-kal tüzelnek, abszolút nem működik a rendszer – tegnap a Bryant nélküli Lakerstől is sansztalanul kaptak ki. Ez különösen problémás statisztika a Moda Centerben, ahol a Blazers 93 ponton tartja ellenfeleit, miközben bőven 100 felett dob – legutóbb a Miamit lépték át tükörsimán a második félidőben. A csapat az utóbbi 11 hazai meccséből tízet nyert, csak a szárnyaló Atlanta tudott itt győzelmet aratni és bár Lillard (hát), Matthews (térd) és Batum (csukló) is sérüléssel bajlódik, mindegyikük pályára fog lépni. A Magicnél elég rossz most az öltözői hangulat, sem ez, sem a matchup nem nekik kedvez, nehéz elképzelni, hogy pont Portlandben szakadjon meg a rossz sorozatuk.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus