19:00-től lezárhatja a Cavs, 21:30-tól OKC-Rockets

Kisöpörheti az Indianát a Cleveland - folytatódik a Thunder-Rockets csata - tud valamit lépni a Bulls? - merre indul el a Jazz-Clippers?

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 19:00

Két győzelmet is kiengedett már a Pacers a kezéből és kérdés, hogy a legutóbbi milyen hatással lesz a csapatra, hiszen 3-0-ra vezet a Cavs, innen hatalmas csoda lenne, ha sorozatban négyszer megvernék a bajnokot Paul George-ék. Feladni aligha fogják, de ezen a találkozón most leginkább a mentális dolgok dönthetnek, hogy ők mennyire pörögnek fel, illetve hogy a Cavs mit mutat - a címvédő egyáltalán nem meggyőző eddig és nem biztos, hogy megszakad ezen a találkozón a gárda. LeBron James mindenesetre oktat eddig a párharc során, vele most is nagyon nehéz dolguk lesz a hazaiaknak, kérdés, hogy mellé fel tud-e lépni Irving és Love, illetve hogy a védekezést sikerül-e elfogadhatóra hozni - voltak periódusok, amikor ez nagyon jól működött, de huzamosabb ideig még nem tudták hozni. A védekezés az Indiana oldaláról is nagy kérdés, ők ezen a téren sokat még nem tettek hozzá a párharchoz, de a söprést nyilvánvalóan azért szeretnék elkerülni - nagy taktikai dolgokról nem beszélhetünk, amire három meccs alatt nem talált megoldást Nate McMillan, arra valószínűleg most sem fog, amikor már csak fél kézzel kapaszkodik együttese a szakadék szélén.

A párharc állása: 3-0 a Cavaliers javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 21:30 (Sport2 - CSÚSZTATVA 23:15-től)

Folytatódik az első kör egyik slágerpárharcra, amelyben Russell Westbrook és a Thunder legutóbb remek játékkal, de szoros végjátékban szépíteni tudott. Ez az összecsapás most mindkét fél számára kulcsfontosságú, hiszen a 2-1-es állás sajátossága, hogy ha nyerni tud a hazai alakulat, akkor 0-2-ről felállva egyenlít, ha viszont a Rockets kerekedik felül, akkor 3-1-ről lesz három lövése lezárni a párharcot, ebből kettő otthon. A három meccsből kettő szoros végjátékban dőlt el, de mindkét találkozót a Thunder irányította a negyedik negyedig, amikor fellépett a Houston és egylabdás hajrát csinált belőle - az egyiket behúzta, a másiknál viszont túl nagy volt már a lemaradás. Nagy kérdés, hogy a texasiak dobógépei hoznak-e egy stabil teljesítményt, illetve hogy most is beragad-e a rajtnál a csapat, mert ha megint végig rohanni kell az eredmény után, az elég sokat kivesz a játékosokból. A Thundernél természetesen Westbrook játéka a fő kérdés, mert az előző meccsen is látszott, hogy ha megfelelően bevonja a többieket, akkor remek támadójátékra képes a csapat, az ő döntéshozatalán most is rengeteg múlik. Kérdés, hogy Beverley összeszedi-e magát vele szemben és hogy a Thunder kitalál-e valamit Hardenre, mert Szakáll egyelőre rendszeresen megveri Robersont is és sorra hozza a kosarakat-büntetőket róla, ráadásul egy valaki azért mindig fel is tudott eddig mellé lépni.

A párharc állása: 2-1 a Rockets javára.

Chicago Bulls - Boston Celtics 00:30

Itt természetesen az a nagy kérdés, hogy a Chicago tud-e bármit lépni Rondo elvesztése után, az előző találkozó teljes csődöt hozott részükről, márpedig ha ezt a meccset is elbukják, akkor oda lesz minden, amit kiharcoltak Bostonban - 2-0 után 2-2-vel mehetnek vissza a Celtics otthonába és nagyon megcsappannak az esélyeik. A győzelemhez viszont kategóriákat kellene javulniuk a harmadik mérkőzéshez képest, elsősorban Jimmy Butlernek és Dwyane Wade-nek, nekik kell hátukra venni most ezt a csapatot támadásban, de mentálisan is. A Celticsnél sokkal jobb lehet a helyzet fejben, tudják, hogy "vérzik" a Bulls, legutóbb tapasztalták is, hogy verhetőek Butlerék és azt is tudják, hogy most is nyerniük kell, különben a falhoz állítják őket. Legutóbb remek csapatvédekezéssel és kiegyensúlyozott támadójátékkal jelentkeztek, semmi extrát nem csináltak, csak kihasználták a Chicago hibáit - ha ezt hozzák, akkor most is jó esélyeik lehetnek, de Isaiah Thomasban alighanem van még kakaó ezen felül is.

A párharc állása: 2-1 a Bulls javára.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00

Nagyon kiélezett eddig ez a párharc, három szoros találkozót láthattunk, de most már a Jazz térfelén pattog a labda, Haywardéknak nyerni kell, mert 1-3-ról úgy, hogy most mennek vissza Los Angelesbe, nagyon nehéz lenne fordítaniuk. Az biztos, hogy vissza kell terelniük a játékot abba a mederbe, amelyben az első két meccs folyt, akkor az ő akaratuk érvényesült, jól védekeztek és egyet nyertek is, míg legutóbb ez nem jött össze, sokkal több volt a pont, inkább a Clippers stílusa dominált. A sérülések érdekesen alakulnak, hiszen Rudy Gobert kidőlése után most a LAC is elvesztette Blake Griffint, de az eddigiek alapján az azért kérdéses, hogy ez milyen hatással lesz rájuk - legutóbb például jobbak voltak nélküle, mint vele, kérdés, hogy hosszabb távon mit tudnak kihozni ebből a helyzetből. A kulcs valószínűleg Chris Paul lesz, az irányító remekel eddig a párharcban, legutóbb befűzte az oktatófilmet is, ha hasonló szinten folytatja, akkor még Griffin nélkül is a vendégek az esélyesebbek. Gobert játéka egyébként most is valószínűtlen a Jazznél, rá jó eséllyel továbbra sem számíthatnak.

A párharc állása: 2-1 a Clippers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus