19:00-tól pályán a Celtics, három meccs ma este

Nyolc találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, ebből hármat már ma este lejátszanak - nézzük, hogy mire számíthatunk! 

Boston Celtics - Phoenix Suns 19:00

Itt egyértelműen esélyes a Boston, a ligaelső a Detroit elleni pofont javította legutóbb, és ebben a csarnokban mindenki ellen favoritnak számít, ráadásul a Suns nincs is jó formában - sorozatban negyedik idegenbeli meccsét vívja az együttes, ráadásul az előzőn 24 ponttal kapott ki. Igaz, Devin Bookernek kedvés emlék Boston, hiszen kereken hetven pontot szórt amikor legutóbb itt járt, de Marcus Morrisnak is vannak emlékei a Sunsszal kapcsolatban, őt is érdemes lesz figyelni. Érdekes lehet egyébként Booker csatája Kyrie Irvinggel, de az most óriási bravúr lenne, ha nyerni tudna a vendégcsapat.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 20:00 (Sport 1 - Felvételről, 22:45)

A Clippers helyzetét kár tovább ecsetelni, abszolút a padlón van a gárda, amely csak abban bízhat jelenleg, hogy a Lou Williams-Austin Rivers páros extrát játszik, és ezzel túl tudnak valakit dobni, egyébként még Dallasban sem számítanak esélyesnek. A Mavs kifejezetten jó formában volt, mielőtt legutóbb otthon kikapott a Brooklyntól, de még így is ők vannak jobb állapotban mentálisan és fizikálisan is, ráadásul a hazai pálya is mellettük szól. Kérdés persze, hogy mihez kezdenek a LAC hátvédpárjával, illetve DeAndre Jordannel, utóbbi ellen Max Klebernek lehet komoly feladata - összeségében több fegyvere van a Dallasnak, meglátjuk, hogy mennyire tudják ezt kihasználni Barnesék. 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 21:00

Idegenben is nyert mostanában meccseket a Nets, az utóbbi háromból kettőt is behúzott, otthon pedig 4-5-re áll, egyáltalán nem játszik rosszul még a sok sérülés ellenére sem - a Hawks viszont eddig 2-9-et hozott idegenben és az előző négy hazai mérkőzéséből is elbukott hármat. Két alsóházi csapat esetében azért elég enhéz jósolni, mert mindkét fél nagyon ingadozó, de főleg a támadójátékból és a dobóformából él annyi különbségget, hogy a Brooklyn inkább rohan és triplázik, az Atlanta pedig Schröder bontásaira épít. Érdekes meccs lesz, most a vendégeknél is sérült John Collins, aki pedig fontos láncszem a gépezetben. 

Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 01:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, toronymagas favorit a Cavs - LeBron Jamesék sorozatban tíz győzelemből, míg a vendégek zsinórban tíz vereségből érkeznek, ráadásul Marc Gasolék back-to-backet vívnak. Persze éppen az ilyen meccsek rejthetnek csapdákat, de amilyen lendületben van most a Cleveland, nagy blama lenne, ha nem hozná a kötelezőt saját pályáján - támadásban kiválóan működik a James-Love-Wade trió, a Grizzlies pedig éppen tűzerőnek van híján, nem kicsit. Ráadásul mentálisan sincsenek egy súlycsoportban most a felek...

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:30

Ez rangadó lesz, és mindkét gárdának nagyon kapaszkodnia kell ezért a győzelemért. A Detroit back-to-backet vív azok után, hogy előző este kikapott a Wall nélküli Washingtól, most nagyon kellene neki ez a siker, mert a Cavs és a Raptors is jó formában van, a 2-4. hely között egy-egy győzelem dönt jelen pillanatban - eközben a Sixers a Cavstől és a Bostontól is kikapott, de így is csak két meccsre van mostani riválisától. Jacksonék idegenben azért botlottak már többször is, Andre Drummondnak pedig komoly feladata lesz Joel Embiiddel, aki jóval pihentebben vetheti bele magát a küzdelembe - ezen a párharcon sok múlhat, mindketten kulcsjátékosok. Fontos lesz, hogy mennyire tudja a Detroit diktálni a tempót, és hogy mennyire tudja lelassítani Ben Simmonst, mert ha ő megtalálja a réseket, jönnek a kiosztások, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a vendégeknek védekezésben. 

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings 02:30

A Kings back-to-backet játszik, méghozzá egy chicagói győzelem után, fáradtan, de abszolút teher nélkül érkezhet meg a társaság Milwaukee-ba. A hazaiaknak nagyon kellene ez a győzelem is, hiszen egy gyengébb időszak után most talán elindultak felfelé, de ehhez egy ilyen kötelező meccset nem szabad elengedniük hazai pályán. Hét közben egyébként 112-87-re nyertek Sacramentóban Bledsoe-ék, ha ahhoz hasonló lendülettel játszanak most is, akkor nem lehet gondjuk - Antetokounmpo, Middleton és Bledsoe triója egyre jobban néz ki támadásban, most pedig talán ennyi elég is lehet a sikerhez. 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 03:00

Sérülésekkel küzd és botladozik, de így is nyugati ötödik a Denver, most pedig minden bajával együtt egy nyerhető hazai meccs következik a sorban. Ez még akkor is így van, ha a támadójáték két motorja, Paul Millsap és Nikola Jokics sem lesz ott a pályán, de vannak bevethető jó magasembereik, akik ismerik a rendszert, a periméterről pedig többen is képesek előlépni, erre most is nagy szükségük lesz. A Lakers sorozatban három szoros vereségből érkezik, és mindháromszor elsősorban a védekezéssel volt probléma, támadásban megvoltak Ballék, ezek alapján most is egy látványos, pontzáporos meccsre számíthatunk - a Nuggetsnek nagyobb szüksége lenne a sikerre, de Jokicsék nélkül azért bőven lehet esélyük a vendégeknek is. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:00

Két csalódott csapat találkozik, a Portlandet legutóbb lejátszotta a Milwauee, ami figyelmeztető jel volt Lillardék számára, hogy nem férnek bele leeresztéesek, elengedett negyedek sem. A New Orleans back-to-backet vív, ráadásul előző este megsérült Anthony Davis, aki most sem lehet ott a pályán, nélküle pedig biztosan egész más lesz a társaság - sokkal többre lesz szükség a periméterről, valószínűleg előre kell lépnie Rajon Rondónak, és DeMarcus Cousinstól sem fér bele egy gyengébb este. Kérdés, hogy mihez kezdenek majd a Blazers ligaelit védekezésevel az egyik legnagyobb támadófegyverük nélkül, valószínűleg több small-ballt alkalmazva - nagyon kellene nekik a siker, de így van ezzel az eddig kiváló mérleget hozó Portland is. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus