19:00-től Thunder-Clippers!

Este 19:00-tól összecsap a Thunder és a vezérét vesztő Clippers, éjfélkor Hawks-Grizzlies rangadó, de pályára lép a Cavs és a Spurs is!

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 19:00

Mélyrepülésben van a Clippers, Doc Rivers csapata sorozatban három mérkőzést veszített el, most pedig egy emlékezetes helyszínre térnek vissza: tavaly nagy port kavart a rájátszásban az OKC elleni ötödik meccsük. Sem védekezésben, sem támadásban nem igazán találják magukat, főleg a fizikális csapatok ellen szenvednek – bár a Thunder nem feltétlenül ilyen, nehéz dolguk lesz. Az már többször bebizonyosodott, hogy egyénileg nincs jó védőjük a vendégeknek, márpedig Westbrook két karriercsúcs után érkezik és már Durant is visszatért – kérdés, őket hogyan próbálják majd megfogni. Ugyan Perkins nem játszhat ma eltiltás miatt, a túloldalon Blake Griffin sem, akinek a könyökét megműtik, így hetekig harcképtelen lesz - rajta kívül Redick hátfájdalmak miatt szintén nem játszik, Austin Rivers játéka pedig csak a meccs előtt dől el.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 21:30

A Cavs zsinórban 12 győzelem után kapott ki az Indianától és bár néhány probléma tisztán látható náluk, a mai mérkőzésen meglepő lenne, ha ezeket ki tudná használni a Lakers. Kevin Love egy 24 pontos este után ismét teljesen kivonta magát a forgalomból, LeBron James pedig fájó bokával és csuklóval hagyta el a játékteret – nem biztos, hogy pályára lép ma. Ennek ellenére egyértelműen ők az esélyesek, a rendszerük még a domináns Love nélkül is működik és védekezésben is hozzák az elvártat – a Lakers pedig 95,6 pontot átlagol csak Kobe Bryant kiesése óta. Az arany-lilák idegenben különösen gyengék, de egyébként sem egy kategória ma a két csapat, Ellingtonéktól nagy bravúr lenne akár a szoros meccs is.

Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 00:00

Az Atlanta a Golden State legyőzésével újra a liga élére állt, most viszont, ha lehet, még ennél is nehezebb feladatot kell megoldaniuk – Memphisbe finoman szólva sem győzni járnak a csapatok. A Warriors is képes volt dominálni Horfordék ellen a festékben, a Gasol-Randolph párostól még inkább erre számíthatunk – ugyanakkor a Hawks kimondottan remekel Nyugat ellen idén, 14-3-as mérlegükbe jó pár komoly győzelem fért bele. A Grizzlies nagy meglepetésre kikapott a Minnesotától legutóbb, előtte viszont nyolcas győzelmi szériát hoztak össze – a kisiklás ellenére nem mondható tehát, hogy rossz formában vannak. Érdekes lesz Teague és Conley csatája, de a fő ütközet a Millsap-Randolph párharc lesz – döntő jelentőséggel bír majd, hogy a Memphis belső játékával mit kezd az Atlanta, illetve az is, hogy a Hawks dobógépeit hogyan hatástalanítja az ebben hatékony Memphis.

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 00:00

Komoly gondban lehet a Hornets, hiszen Kemba Walker után Michael Kidd-Gilchrist is kidőlt tegnap, így egyetlen igazi erősségük, az agresszív védekezés alapja nélkül kell kiállniuk ma. Az Indiana ezzel szemben mentálisan most nagyon egyben van, miután remek játékkal megverték a Clevelandet – George Hill játéka nagyon sokat számít nekik, de David West is hozza a tőle elvártat. A két csapat korábbi meccsén az ex-Pacers Stephenson és Hibbert összeakaszkodott kicsit és ma is feszült hangulatra, rendkívül fizikális védekezésre lehet számítani – ugyanakkor jelen pillanatban jóval nagyobb támadópotenciál van a vendégekben. Fontos viszont az is, hogy a Charlotte zsinórban öt meccset nyert hazai pályán, a Pacers pedig a Cavs elleni sikert megelőzően hatot bukott idegenben – ennek ellenére most mindenképpen az Indiana az egészségesebb.

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 00:00

Egyre jobb nézni a kiegészülő Minnesotát és a semleges szurkoló bánja, hogy a sérülések megfosztották ezt a csapatot az eredményes szezontól. Az első komoly skalpja meg is van a (kis túlzással új) csapatnak, hiszen Rubio parádés utolsó két percével megverték a Memphist, ráadásul amellett, hogy a támadójátékuk rendben van, a védekezésük is mutat már életjeleket. A Pistons nem omlott össze Jennings sérülése után, DJ Augustin elképesztő formában pótolja – az elmúlt négy meccsen 21,8 pontot és 10,5 gólpasszt átlagol. Nehéz megtippelni az erőviszonyokat, egyik csapat sincs rossz formában, védekezésben azért a Pistons előrébb jár – illetve azt sem nagyon látni, hogy a Drummond-Monroe párossal mihez kezdenek a vendégek a festékben.

Orlando Magic – Chicago Bulls 00:00

A Chicago tegnap kihasználta Anthony Davis sérülését és kiütötte a New Orleanst, ezzel pillanatnyilag újra a Cleveland elé kerültek – viszont ma kötelező számukra a győzelem, ha ott is akarnak maradni. A Magic új vezetőedzőt avatott legutóbb, mégpedig győzelemmel – az ígéret szerint a védekezés javulása a prioritás, hiszen emiatt szenvedték el sorban a vereségeiket. A Chicago a gyengébb csapatok ellen általában leeresztve játszik, de ma ez nem fog beleférni, Vucsevicsék támadóoldalon szét tudják szedni a meglepően „puhán” védekező vendégeket – ha 100%-os elszántsággal játszanak Gasolék, akkor viszont egyértelmű a helyzet. Oladipo karrierje két legponterősebb meccsét a Bulls ellen játszotta, ma Butler veheti kezelésbe – a Chicago számára jelenleg nincs más hátra, mint előre.

Houston Rockets – Portland Trail Blazers 01:00

A két csapat tavaly óriásit meccselt a playoffban, ahol Damian Lillard extra kosarával a Portland jutott tovább – azóta egyszer már visszavágott a Houston, akkor James Harden 44 pontig jutott. A hazaiak most is hasonlóra készülnek, ráadásul a vendégek tegnap hosszabbítást veszítettek Dallasban és Lillard sem úgy dobja a hármast, ahogy tavaly – 30% alatt tüzel hosszú idő óta és tegnap is 4/10-zel zárt a 4/4-es kezdés után. A texasiak Howard nélkül is rendben vannak, simán átléptek a Chicagón is és jelenleg minden mellettük szól – ennek ellenére tudnak annyira ingadozó teljesítmény nyújtani, hogy bármi megtörténhet. Papíron mindkét oldalon nekik kedvez a matchup…

Toronto Raptors – San Antonio Spurs 01:00

Nagy nap lehet ez a Spurs és az NBA szempontjából, hiszen Gregg Popovich 1000. győzelmét arathatja a texasiak kispadján – egy franchise-nál ezt csak Jerry Sloan tudta megtenni. A Toronto óriási győzelmet aratott a Clippers ellen legutóbb és ma is nyerniük kell, ha jól akarnak kijönni hazai szériájukból – viszont a parádés támadójáték mellé még mindig nem párosul jó védekezés. DeRozannak nem lesz könnyű estéje Leonard ellen, ez a párharc döntő lehet – ha a Raptors fő pontszerzője nem tudja hozni magát, gondban lesznek a vendéglátók. Ugyan a San Antonio támadásban még mindig nem az igazi, hátul rendkívül határozottak – kérdés, melyik oldal tudja ráerőltetni akaratát a másikra.

Sacramento Kings – Phoenix Suns 03:00

A Suns rohanós stílusa aranyat érhet ma a Kings ellen, hiszen Cousinsék rengeteg labdát adnak el és nem is érnek vissza – ezzel szemben a Phoenix majdnem húsz pontot szerez meccsenként leindításból. A hazaiak ráadásul ismét kezdő irányítójuk, Darren Collison nélkül kénytelenek kiállni, ami szintén nem segíti őket – tegnap Rudy Gay is borzalmasan játszott, de Cousins sem dolgozik túl hatékonyan. Ennek ellenére neki valószínűleg nagy meccse lesz, a Suns centerposzton nagyon vékony – de ezt könnyűszerrel tudják pótolni a periméterről, főleg a Kings szellős védekezése ellen. Mindenesetre a palánk alatt biztosan uralkodni fog a hazai gárda, jelenleg ők a liga legjobb lepattanózói, a vendégek viszont az utolsó között  vannak ezen a téren – tehát a fegyverük megvan, kérdés, mit tudnak belőle kihozni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus