19:00-től Wizards-Bulls!

Ma négy találkozóval dübörög tovább az NBA rájátszása, és vasárnapról lévén szó, már este héttől követhetjük a meccseket. A Chicago washingtoni vendégjátéka nyitja az estét, de a Raptors Brooklynban, a Rockets pedig Portlandben próbál 1-2-ről szépíteni. Szintén 1-2-ről, de otthon próbál javítani a Warriors a Clippers ellen - nézzük meg alaposabban, hogy mire számíthatunk ma!     

Washington Wizards – Chicago Bulls (19:00)

Legutóbb Dunleavy extrájával nyerni tudott a Bulls, ezzel átmenetileg megmenekültek a kieséstől. Egy újabb győzelemmel teljesen megfordulna a párharc, egy Wizards-sikerrel viszont újra a továbbjutás kapujában lennének Wallék. A harmadik meccsen a Washington magasai nem tudták hozni az addigi szintet, ráadásul Nené ezúttal eltiltás miatt nem is léphet pályára, a helyén Trevor Booker kaphat nagyobb szerepet. A brazil erőcsatár nagyon hiányozhat, ugyanis John Wall szerint ő volt az X-faktor – nélküle más a támadójáték és a Boozer-Gibson páros is jobban élhet. A Chicago feladata erre rámenni, illetve megtartani a tripladobó-formát – ha Dunleavy ennyire nem is lesz gyilkos, Butler mellett a többieknek is stabilan be kell találniuk kintről. Lélektanilag nagyon fordítana, ha ma is nyerne a Chicago, de eddig összességében a Wizards volt egy fokkal meggyőzőbb – kérdés, Nené nélkül mit tudnak hozni.

A párharc állása: 2-1 a Wizards javára.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers (21:30)

Eddig Blake Griffin hozza a párharcot a Clippersnek, de legutóbb már egyszer meg tudott őrülni Curry is, elég vitatott módon védekezett ellene Paul a harmadik meccs legvégén. Az kellően felpaprikázhatta a Warriorst, akiknek ugyan továbbra sincs fegyverük a Griffin-Jordan páros ellen, de kintről ezt ellensúlyozhatnák – aligha fognak még egyszer gyengén dobni otthon. Egy hajszálon múlt az előző meccs, de mindkét hazait nem bukhatja Mark Jackson csapata, azzal gyakorlatilag eldőlne a párharc. Bízhatnak abban, hogy Thompson végre megtalálta magát, és ha legalább kicsit csökkentenék a palánk alatti hátrányukat, meglehet a meccs – ha viszont a Clippers duója ugyanolyan szörnyeteg lesz, vajmi kevés esélye lesz a hazaiaknak.

A párharc állása: 2-1 a Clippers javára.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors (01:00)

Kyle Lowrynak gyakorlatilag már nincs ép porcikája és nem is edzett szombaton, de állítása szerint ennek ellenére játszani fog. Kelleni is fog, mert bár DeRozan egymás után kétszer játszott jól, Valanciunast már tudta limitálni a Nets, de sem Ross, sem Amir Johnson nem volt képes felnőni a feladathoz. A Brooklyn viszont a harmadik találkozón hozta eddigi legjobb játékát, most volt a leginkább csapat. Nekik ezen az úton kell továbbhaladniuk, gyakorlatilag semmin nem kell változtatniuk, ellenben a Toronto újításra szorul – valakinek fel kell lépni DeRozan mellé, a kinti dobásoknak jobban kell ülniük. Ellenkező esetben nyerni fog a Nets, márpedig 1-3-ról borzasztó nehéz lenne felállnia Lowryéknak.

A párharc állása: 2-1 a Nets javára.

Portland Trail Blazers – Houston Rockets (03:30)

Az újonc Troy Daniels remeklésével elkerülte a kiütést és szépített a Rockets, de Harden gyenge dobóformájára továbbra sem találtak megoldást – viszont legalább Aldridge-et kezelhető számokon tudták tartani. Harden szerint a nyomás már is átkerült a Blazersre, annyiban pedig igaza is van, hogy ha ma is nyerni tud a Houston, azzal 0-2-ről egyenlítenek ki és szerzik vissza a hazai pályát azok után, hogy sokan már eltemették őket. Kevin McHale legutóbb egy extra small-ball szerkezettel tudott versenyben maradni, Aldridge faragására pedig Asik lett a megfelelő ember. Ha Harden egy kicsit pontosabban céloz, jobb helyzeteket vállal el és jobban odafigyel a védekezésre, ezekkel a változtatásokkal célba érhetnek a vendégek, ellenkező esetben nehéz lesz érvényesülniük. A pontgyáros csapatok meccsén ezúttal is sok látványos momentumra számíthatunk, a végletekig kiélezve.

A párharc állása: 2-1 a Trail Blazers javára.

Az összecsapásokhoz itt találhattok élőképes streameket: KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus