20:00-tól Hornets-Bucks, 21:30-tól Clippers-Minnesota

Két meccset rendeznek ma este - a Lakershez látogat az Indiana - visszavágnak a Knicksnek a Houston - pályán a Memphis és a Toronto

 

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 20:00

A két csapat nagyon ellentétes formának örvend, az utóbbi tíz meccsen a Charlotte 7-3-as, a Bucks 3-7-es mérleggel bír, ráadásul a hazaiak rendkívül jól működő támadójátékot játszanak – ez közel sem mondható el a vendégekről. Ráadásul Jason Kidd csapata az utóbbi öt veresége alatt 119 pontot engedett átlagban 54%-kal és közel 50%-os triplamutatóval, ez pedig Kemba Walkerék ellen nem éppen életbiztosítás – ha hagyják, Batumék simán szétdobják ezt a védekezést. Szintén érdekes, hogy a negyedik negyedben a liga egyik legjobbja a Charlotte és botrányosan gyenge a Bucks, ha szoros lesz a végjáték, szintén nem fogadnánk Antetokounmpóékra. Szinén érdekesség, hogy 0-8-ra áll a Bucks akkor, ha hátrányban volt a nagyszünetben…

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 21:30

A szezon előtt nem sokan számítottak arra, hogy 16 mérkőzés után azonos mérleggel fog állni ez a két csapat, márpedig most mindketten 8-8-ra állnak – a Wolves tavaly a teljes idény alatt nyert 16-ot. Érdekesség, hogy Wigginsék idegenben állnak 6-2-re, ugyanakkor 2012 decembere óta nem nyertek négyet zsinórban most erre készülnek – igaz, abból a keretből csak Rubio és Pekovics van még rosterben. A Clippers legutóbb már összekapta magát és megverte a New Orleanst, Blake Griffinre továbbra is alapozhatnak, és kérdés, hogy mihez tud velük kezdeni a vendégcsapat a festékben – Towns kisebb gödörbe került, az utóbbi meccseken nem igazán volt faktor. A lepattanózás fontos lesz, ugyanakkor Ricky Rubio valószínűleg hiányzik majd, nélküle pedig a Minny kinti védekezése is lyukas lehet – LaVine rutintalanságát és kissé „hűbelebalázs” stílusát kihasználhatják Chris Paulék.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 00:00

A Pistons támadójátéka alapvetően elég szegényes, de egy-egy meccsre képesek felvillanni, láthattuk ezt például a Miami ellen is, összességében azonban egyértelműen a Jackson-Drummond párosra és a lepattanózásra építenek. A palánk alatti harc már csak azért is fontos lesz, mert a Nets is a Lopez-Young duóra támaszkodik, ha őket limitálja a Detroit, könnyen fölénybe kerülhet – ugyanakkor a Brooklyn is megmutatta, hogy tud védekezni, tegnap nagyon megfogták a Clevelandet. Kérdés, hogy a back-to-backet mennyire fogják érezni, és hogy ezt a védekezést meg tudják-e ismételni, mert a Pistons hajlamos idegenben teljesen kikapcsolni elöl – az utóbbi hét meccsből hatot elveszítettek saját pályájuktól távol.

Orlando Magic – Boston Celtics 00:00

A Magic idei legnagyobb felfedezettje Evan Fournier, a dobógép a legfőbb motorja az Orlando támadójátékának, ám most lehet, hogy nélküle kell megoldania a csapatnak – Fournier játéka majd csak a feldobás előtt dől el. Ha nem játszik, a hatodik emberré avanzsáló Oladipo kerülhet vissza a kezdőbe, de nagy pontháborúra nem számíthatunk még akkor sem, ha a Boston Thomas vezérletével szeret futni – Marcus Smart most sem játszhat, de ezzel együtt mindkét gárda leginkább a védekezésére épít, a Celtics például legutóbb a Washingtont 80 ponton tartotta.

Toronto Raptors – Phoenix Suns 00:00

A Toronto tegnap a Washingtont is megverte az utolsó pillanatban, így sorozatban négy nyert meccsnél tartanak már Lowry-ék, miközben 88 ponton tartják átlagban ellenfeleiket – most is hasonlóan kemény védekezésre lesz szükségük. A Phoenixnek nincs gondja a támadójátékkal, Bledsoe-ék gyorsan és látványosan játszanak, ugyanakkor védekezésben teljesen súlytalanok, főleg a periméteren – nem véletlenül kaptak triplarekordot a Golden State-től és Lowry, Carroll, Ross, Joseph most is könnyen szétdobhatja őket. Különösen úgy nehéz a vendégek helyzete, hogy Tyson Chandler valószínűleg nem játszhat, így a festékben is fölényben lehet a Toronto még Valanciunas nélkül is – a Biyombo-Scola páros eddig megfelelő pótlásnak tűnik.

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 00:00

A Sixers az utóbbi időben egyre közelebb állt az első győzelemhez, franchise-rekordot jelentő 16 hármast süllyesztettek el, Covington belelendült, azonban Nerlens Noel jó eséllyel most sem léphet pályára. A Memphis small-ballját szétszedte legutóbb az Atlanta, de a Sixers közel sem ez a kategória, így nagy meglepetés lenne, ha Conley-ék nem tudnák hozni ezt a győzelmet hazai pályán – ráadásul most arra is van esély, hogy öt mérkőzés után visszatérjen Zach Randolph a kezdőcsapatba.

New York Knicks – Houston Rockets 01:30

James Harden egyszemélyes hadseregként küzd az utóbbi mérkőzéseken, de ez sem feltétlenül elég a Houstonnak – legutóbb 50 pontot gurított a Philadelphia gyűrűjébe, csapata mégis csupán két egységgel tudott nyerni. A texasiak védekezése továbbra is átjáróház, támadásban nincs csapatjáték, csak Szakáll csinálja, amit tud – ugyan a Knicks most nincs túl jó formában, ez lehet, hogy Anthony-ék ellen kevés lesz. A két csapat nyolc napja találkozott, akkor a New York nyert és megfogta Hardent, Porzingis pedig parádézott, de az elmúlt meccseken eléggé összeesett a gárda támadójátéka (sorozatban három vereség ligautolsó mezőnyszázalékkal), és ha ezen nem tudnak változtatni, még ez a Rockets is átléphet rajtuk.

Los Angeles Lakers – Indiana Pacers 03:30

Roy Hibbert először lép pályára korábbi csapata ellen, mégpedig nagyon underdog-szerepkörben – az Indiana az élete formáját hozó Paul George vezérletével az utóbbi 12 meccsből tízet megnyert, az elmúlt négy találkozón 115 pontot átlagolt, és a Chicagot is különösebb gond nélkül győzte le. Ezzel szemben a Lakersnél komolyak a gondok, a back-to-back is bezavarhat, hiszen tegnap Portlandben kaptak ki 108-96-ra – itt legalább már vállalható volt a csapat támadójátéka. Könnyen lehet, hogy Kobe kihagyja egyébként ezt a meccset, Lou Williams valószínűleg nem léphet pályára, a túloldalon pedig az ex-Laker Jordan Hill játéka kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus