20:00-tól jön az Indiana haláltusája +3 éjjeli rangadó!

Ma este máris a kiesés szélére kerülhet a keleti első kiemelt, ha nem nyer Atlantában, a címvédő viszont Charlotte-ban gyakorlatilag eldöntheti a Bobcats elleni párharcát. Nyugaton is fokozódik a helyzet, az OKC győzelmi kényszer alatt játszik Memphisben, a Spurs pedig Dallasban igyekszik visszaszerezni pályaelőnyét. Extrának mondható, hogy két derbit is korai időpontban izgulhatunk végig. Lássuk, melyik fronton mit várhatunk!

Atlanta Hawks(8.) - Indiana Pacers(1.) (20:00)

A Hawks számára ez a most vagy soha meccs, ha nyernek a Horford nélkül is nagyon kulturált kosárlabdát játszó, a Pacers pályaelőnyét elvevő, majd meg is védő atlantaiak, akkor olyan szintű nyomás lesz a keleti első kiemelten, amekkorát még egy csúcsformában lévő Vogel-legénység is kétséges, hogy elviselne. Nem kérdés tehát, hogy a mai csörte dönthet a végkimenetelről leginkább, s ha nem akar megégni az Indiana, akkor kezdenie kell valamit George Hill és Roy Hibbert gyengélkedésével, mert rájuk szükség van még a nyolcadik kiemelt elveréséhez is.

A párharc állása: 2 - 1 a Hawks javára.

Dallas Mavericks(8.) - San Antonio Spurs(1.) (22:30)

A Spurs ugyan elvesztette fórját, de sok aggódni valója csak akkor lesz, ha nem hozza el legalább az egyik meccset Dallasból. Nem vitás, hogy lélektanilag fontosabb lenne Parkerék számára a mostanit megnyerni, de a San Antonio ellen hagyományosan extra Devin Harris és társai úgy állnak egálra ebben a csatában, hogy Dirk Nowitzki tizenéve nem látott rossz (PO) formában van. Izgalmas és küzdelmes összecsapásra van kilátás, de némiképp idegenben is esélyesebbnek gondoljuk az első kiemeltet.

A párharc állása: 1-1.

Charlotte Bobcats(7.) - Miami Heat(2.) (01:00)

A Bobcats nyomja sérülten is franchise playerét, Al Jeffersont, de ez csak most üthet vissza igazán, hiszen ahhoz, hogy maradjon sansza a továbbjutásra a Charlotte-nak, ahhoz most mindkét hazai meccsét muszáj nyernie a korábban hagyományos ligautolsónak számító gárdának, de ez kisebb csoda lenne egy egészséges Jeffersonnal is. Jamesék a fedélzeten lévő Wade-del együtt favoritok ma is, de azért valószínű, hogy rendesen meg kell küzdeniük a W-ért a belelkesedő Charlotte-i közönség előtt.

A párharc állása: 2-0 a Heat javára.

Memphis Grizzlies(7.) - Oklahoma City Thunder(2.) (03:30)

Nagyon nehéz ebben a párosításban jósolni, ezért nem is fogunk, sőt, arra is rá kellett jönnünk, hogy még Good Russ és Bad Russ jelenléte sem feltétlenül meghatározó, bár kétség kívül jobban jött ki a Grizzlies abból, ha az all-star 'irányító" megőrült és mindent egyedül akart megoldani, hiszen két hosszabbításos meccset is nyertek már a Joerger-tanítványok. Nagyon szépen egyben van a Memphis, de az OKC még messze teljesítőképessége csúcsától, pláne támadásban csapatjátékban, valamint a vezérek precizitását tekintve, de itt is érvényes, hogy ez Marc Gasolék nagy lehetősége a párharc eldöntésére, s ha nyer valahogy a Thunder, újra Durantéknek áll majd a zászló.

A párharc állása: 2-1 a Grizzlies javára.

A meccsekhez ITT találhattok élőképes streameket! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus