20:30-tól Clippers-Jazz rangadó, otthon játszik a Cavs

Komoly téttel bíró meccset nézhetünk fél kilenctől - a Wizards látogat Clevelandbe - kötelező előtt a Spurs és a Blazers.

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 20:30

Kulcsfontosságú meccs ez mindkét fél számára, hiszen az elsőkörös pályaelőnyért küzdenek ők ketten, viszont ha kikap a Clippers, akkor még az ötödik hely is könnyedén elúszhat – ha nyer, akkor viszont fél meccsre megközelíti a Jazzt. Két héttel ezelőtt otthon nyerni tudott a Utah, és leginkább arra lehet építeni most is, igaz, Los Angelesben azért fordulhat a kocka, főleg hogy a vendégek azért nincsenek kirobbanó formában – igaz, a LAC-nak is inkább csak felvillanásai vannak, legutóbb kikapott Dallasban. Érdekes lesz, hogy a Jazz mennyire szedi össze a védekezését, és hogy Gobert mennyire tudja limitálni a Griffin-Jordan kettőst a gyűrű alatt, de persze fontos lesz a periméter is, ahol Chris Paul életét George Hill keserítheti, Gordon Haywardra pedig nincs igazán jó védő hazai oldalon.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 00:30

Előző este végre győzni tudott a Cavs, és bár a védekezés, illetve a keménység visszatért, azért ez még mindig nem volt az igazi, talán majd most otthon – csakhogy a back-to-back ellenük szól, ráadásul LeBron James még a meccs után is fájlalta a szemét, nem nagyon tudta nyitva tartani. Az ő játéka kérdéses, nélküle pedig a hazaiak esélyei minimálisra csökkennek, míg vele azért feléjük billenhet a mérleg nyelve – a Wizards is back-to-backet játszik, nincs is túl jó formában, igaz, előző este pihenő üzemmódban is leverte a Brooklynt. Sok függ LeBrontól és hogy a Cavs agressziója megmarad-e, ha igen, akkor nagyon kapaszkodhat a Washington – amely ráadásul idegenben meg sem közelíti hazai teljesítményét, csak 15-18-ra áll vendégként. Még egy adalék: komoly túra következik a fővárosiaknak, ahol nem biztos, hogy ezen a meccsen kell ellőni minden puskaporukat.

Dallas Mavericks – Toronto Raptors 01:30

Mivel a Denver nem nagyon hibázik, ezért most már tényleg egyre inkább csak matematikai esély van a Dallas playoffjára, igaz, hazai pályán legutóbb megverték a Clipperst is Barnesék, itt mindenképpen számolni kell velük. A Toronto egyenesbe jött, de a támadójáték eredményességéhez azért kellett a back-to-back 40 pont DeRozantól, ezt azért nem lehet tőle elvárni, ráadásul most Matthews ellen izzadhat is rendesen. Ha őt le tudja venni, illetve limitálni a Mavs, akkor jó esélyeik lehetnek, a pattanózást, palánk alatti keménységet hozhatja Noel, ha small-ball és triplazápor kell, akkor arra is megvan a szerkezet, és azt a Clippers ellen is láttuk, hogy védekezni minden felállásban jól tudnak – akkor sem Chris Paul, sem a magasemberek nem tudták őket szétszedni. Ha ezt a teljesítményt hozzák most is hátul, akkor feléjük is billenhet a mérleg nyelve, a Toronto támadójátéka nagyon függ DeRozantól, igaz, Ibaka most ismét pályára léphet.

San Antonio Spurs – New York Knicks 01:30

Ez elsőre elég egyértelműnek tűnik, a Knicks zsinórban négy vereség után érkezik meg az idegenbeli túra negyedik állomására, legutóbb Rose és Anthony sem játszott, és most is kérdéses, hogy pályára tudnak-e lépni – ha ott is lesznek a parketten, kisebb csoda lenne, ha nyerne a New York. A Spurs nem kápráztatja el a világot mostanában, de szép csendben ismét zsinórban három győzelemnél tart, védekezésben továbbra is ligaelit, és nincs a játéknak olyan eleme, amelyben megközelítené ellenfelét a vendégcsapat – ha csak nem pihenteti „agyon” csapatát Gregg Popovich, akkor ez egy könnyű kötelezőnek tűnik számukra.

Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 04:00

A teljesen összeomlott és idegenben értékelhetetlen Minnesota egy hosszabbításos vereség másnapján érkezik Portlandbe, így ezt most muszáj hoznia a playoffba igyekvő és a Denver győzelmei miatt egyre nehezebb helyzetben lévő Blazersnek. A hazaiak jó formában vannak, Nurkic érkezése óta egyre erősebbek, Lillard sorra hozza a jobbnál jobb meccseket, otthon lesznek, pihentebbek, a Wolves pedig motiválatlan – papíron minden adott a portlandi sikerhez. Ezt persze érvényesíteni is kell, Nurkic-nak azért tele lehet a keze Townsszal, Lillardot Rubio jelentősen lelassíthatja, és ha ezek a párharcok a vendégek felé billennek, akkor bármi elképzelhető. Érdekesség: a következő 12 napban ezen felül még kétszer találkoznak majd a felek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus