20:30-tól Heat-Philly, véget érhet a Pelicans-Blazers széria

Négy mérkőzést rendeznek az előttünk álló játéknapon, mindegyik más téttel bír - este fél kilenckor jön az első!

Miami Heat - Philadelphia 76ers 20:30

Eddig meglehetősen hullámzó ez a párharc, a Sixers kétszer kiválóan, egyszer borzasztóan dobott és azon az egy meccsen játszott jól Dwyane Wade, így 2-1-re áll a széria - a következő összecsapásnak az a tétje, hogy kiegyenlít-e a Miami, vagy döntő(nek tűnő) előnybe kerül-e a Philly. A fő kérdés az, hogy tud-e változtatni Erik Spoelstra, vissza tudja-e integrálni Hassan Whiteside-ot (és Tyler Johnsont) úgy a rotációba, hogy hasznos legyen, rá tudja-e erőltetni akaratát a vendégcsapatra, mert legutóbb ezekkel volt komoly gond a floridaiak szempontjából - amíg partiban voltak, addig is a Sixers szájíze szerint alakult a meccs. Az biztos, hogy Simmonsék játéka eddig inkább működött, mint nem, Joel Embiid visszatérése pedig akkor is komoly faktor, ha éppen nem működik a játék - ugyanakkor az is tény, hogy a center alaposan felpaprikázta a Heat-játékosokat, lehet, hogy ezzel kihívta a sorsot maga ellen. Meglátjuk, ha Spoelstra megtalálja Whiteside helyét, szerepét és a megfelelő rotációt erre az estére, akkor azért egy fizikálisabb, lassabb meccsen bőven lehet keresnivalójuk, ha nem, akkor elrohanhat a szériával a Philly - hazai győzelem esetén is "csak" egál lesz az állás, de a pályaelőny marad a Sixersnél, vendégsiker esetén pedig a továbbjutás kapujába léphetnek Embiidék. 

A párharc állása: 2-1 a 76ers javára. 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 23:00

Ez a legsimább párharc eddig a maiak közül, hiszen itt már csak matematikai esélye maradt a Portlandnek - a két elvesztett hazai összecsapás után idegenben sanszuk sem volt McColluméknak, a 0-3-as állás pedig sok jót nem ígér már számukra. A becsületükért és a söprés elkerüléséért azért még küzdhetnek, kérdés, hogy mennyire motiváltak, fejben mennyire erősek és hogy a Pelicans mennyire enged esetleg ki - eddig nagyon fegyelmezettek és koncentráltak voltak Rondóék elöl-hátul, lehet, hogy (akár tudat alatt) lazítanak a szorításon a 3-0 birtokában. Ezen a mérkőzésen mindenképpen a mentalitás lehet a döntő, mert egy éles New Orleans jelen helyzetben egyértelműen a Blazers felett áll taktikailag, bár Damian Lillardtól mindig érkezhet egy olyan teljesítmény, amely eldönti a meccset a Portland javára. A vendégeknél Evan Turner és Mo Harkless játéka is kérdéses, illetve Jusuf Nurkic sincs 100%-os állapotban, olyanannyira nem, hogy egyesek szerint Terry Stotts nem is nagyon fogja erőltetni a játékát. 

A párharc állása: 3-0 a Pelicans javára. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 01:30

Ez is sima párharc eddig, de itt még csak Houstonban láttuk a feleket és azt is tegyük hozzá, hogy a Rockets egyelőre mindkétszer borzasztóan dobott, így vezet tulajdonképpen gond nélkül 2-0-ra. A Minnesotánál Tom Thibodeau felfogásával akadnak komoly problémák, szakmailag nem tudta eddig megoldani a gárda, hogy Karl-Anthony Towns és Jimmy Butler tudjon diktálni, ezért teljesen összeomlott a támadójáték, nagy kérdés, hogy sikerül-e valamit erre kitalálniuk, vagy legalább a hazai pálya segítségével valamennyit javulniuk. A Houstonnál is elöl vannak kérdések, de legutóbb éppen James Harden és Eric Gordon fogott ki egyszerre pocsék napot, arra nagy pénzt nem tennénk, hogy ez most megismétlődik, de akkor is tény, hogy a kinti dobásokkal és a ritmussal szenvedett eddig az alapszakaszgyőztes, ha ezen nem tud változtatni, akkor még bajba is kerülhet. A vendégeknél Ryan Anderson játéka valószínűsíthető ezen az összecsapáson, meglátjuk, hogy ő tud-e lendíteni csapatán, de elsősorban azért a Wolvesnak kell javulni, ott vannak komoly gondok - említsük meg, hogy most gyakorlatilag az életükért küzdenek, mert a 0-3-mal elúszna a hajó számukra, ilyen helyzetben pedig megint csak kérdéses Towns, vagy Wiggins teljesítménye. 

A párharc állása: 2-0 a Rockets javára. 

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez elég nehezen jósolható meccs, mert eddig úgy állnak 1-1-re a felek, hogy elsőre az OKC, másodjára a Jazz vezérei fogtak ki remek napot, miközben a túloldalon éppen betliztek a húzóemberek és ez a hullámzás azért nem maradhat így végig - a tény az, hogy a Utah elvette ellenfele pályaelőnyét és most hazai közönsége előtt szeretne vezetést szerezni. A fő kérdés az, hogy az említett kulcsjátékosok (Rubio, Gobert, Mitchell, Westbrook, George, Anthony) mennyire lesznek élesek, mennyire dobnak jól, illetve legutóbb az is sokat számított, hogy Steven Adams faultgondokkal küzdött, így a szerkezet és a játék is változott a Thundernél. A meccsen belüli rohanások és azok megállítása is fontos lehet, mert mindkét gárda képes nagy futásokra, amelyek döntő jelentőséggel bírhatnak. George és Mitchell továbbra sem 100%-os, de a hírek szerint ezúttal is ott lesznek a pályán mindketten, más egészségügyi probléma pedig jelen állás szerint egyik oldalon sincs. 

A párharc állása: 1-1. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus