20:30-tól Los Angelesben rangadózik a Memphis

Denverben meccsel a Warriors - a Pelicanst fogadja a Bulls - kötelező előtt áll a Detroit és a Minnesota. 

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 20:30 

Európai idő szerint is "nézhető" időpontban rendezik a találkozót, amely ráadásul abszolút rangadónak számít - annak ellenére is, hogy a Memphis a remek rajt után elvesztette előző két mérkőzését, ráadásul otthon. Kérdés, hogy kifulladt-e a társaság, és lesüllyed-e innentől oda, ahova a szezon előtt sokan tették, vagy a stabil védekezés (eddig 96,3 kapott pont átlagban) további sikereket szállít-e nekik. A Clippers is elsősorban a védekezése miatt szerezte a győzelmeit, a gárda két vereség után simán verte a Dallast, most hazai pályán tovább javítanák 5-2-es mérlegüket. Ők támadásban is egészen komoly potenciállal bírnak, Gallinari egyre inkább elkapja a fonalat, Blake Griffint nem sokan fogták még meg, a túloldalon viszont Mike Conley játéka megint kérdéses, Marc Gasol sem 100%-os, Ben McLemore és JaMychal Green pedig biztosan nem lesz ott a parketten. 

Detroit Pistons - Sacramento Kings 00:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Pistons az utóbbi öt meccséből négyet nyert és otthon játszik, a Kings viszont zsinórban hatszor kapott ki, a legtöbbször esélytelenül. Ezzel együtt a Lakerstől elszenvedett nagyarányú vereség után senki ellen nem mehet biztosra a Detroit, a back-to-back miatt fáradtabb lehet az együttes, de a Sacramento azért annyival gyengébb jelenleg, hogy ha nem töténik valami váratlan fordulat, akkor hozhatja a meccset a hazai alakulat. David Joerger szerint az ő gondjuk elsősorban a pontszerzés, nem tudnak könnyű kosarakat dobni, de ha komolyan veszi a védekezést a Pistons, akkor most sem lesz egyszerű dolguk. 

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 01:00

Mndkét gárda back-to-backből érkezik, a Bulls meglepő győzelmet aratott Orlandóban, a New Orleans pedig hozta a kötelezőt a Dallas ellen, kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a mai találkozóra. A Chicagótól azért sok olyat nem láttunk még, főleg védekezésben, mint amit a Magic ellen műveltek, kérdés, hogy meg tudják-e ismételni, másrészt a Pelicans azért teljesen más csapat, a két klasszis magasemberrel szemben nagyon nehéz dolguk lesz Robin Lopezéknek. A kinti dobásokat tekintve talán nagyobb a potenciál a hazaiakban, de ehhez kellenek Lauri Markkanen triplái és Robin Lopez zárásai is, kérdés, hogy nekik mennyi erejük marad elöl, miután birkózniuk kell Anthony Davisszel és DeMarcus Cousinsszal. 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 01:00

Ez kötelező meccs most a Wolves számára, a sorozatban hármat nyerő és 5-3-ra álló hazaiak a zsinórban ötöt vesztő, 1-9-es mérleggel szerénykedő Dallast fogadják. A vendégek ráadásul back-to-backet játszanak, míg a Wolves két szünnap után lép pályára, ez is komoly különbséget jelenthet amellett, hogy Jimmy Butleréknek mindenük megvan a sikerhez - klasszis center, szupersztár periméter-játékos és jó pár opció támadásban. Dallasban egyik sincs jelen, különösen elöl produkálnak vérszegény (harmadik legkevesebb pont, második legrosszabb mezőnymutató) dolgot mostanában, de azt azért nem igazán tagadják, hogy a tankolásról szól a szezon - a Wolvesnál sokkal inkább a playoffról szeretnének most már beszélni, akkor viszont az ilyen meccseket hozniuk kell. 

Denver Nuggets - Golden State Warriors 02:00

A Nuggets elkapta a fonalat mostanában, a Knicks elleni kisiklást leszámítva sorra hozzák a meccseiket Bartonék, míg a Warriors annak ellenére vert rommá két nyugati élcsapatot idegenben, hogy igazán nem is játszott jól, legalábbis nem végig. A Spurs elleni második félidőben mutatott védekezés azért már felidézte a bajnokot, ha ezt képesek lesznek hozni most is, akkor aligha lesz esélye a Denvernek, de azért a Jokics-Millsap páros okozhat komoly gondokat Draymond Greenéknek, rajtuk nagyon sok fog múlni. Hozzátartozik a képhez, hogy a hazaiak back-to-backet játszanak egy végletekig kiélezett meccs után, az biztosan sokat kivett belőlük, ez pedig sokba kerülhet, ha felpörög a Warriors - de a vendégeknél idén minden mérkőzésen kérdés, hogy valóban fel tudnak-e pörögni. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus