21:00-től Cavs-Pistons a TV-ben, utána Miami-Charlotte

Hogyan kezd LeBron James és a Cleveland? - parádés meccset ígér a Heat-Hornets - a Portlandet fogadja a Clippers - megkezdi a Spurs is

 

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 21:00 (TV: Sport 2 - ÉLŐ)

Ez a párosítás egyértelműnek tűnik, bár figyelembe kell venni, hogy az alapszakaszban meglepte a Cavst a Detroit. Most viszont meglepetésről már nem beszélhetünk, a Cleveland saját közönsége előtt különösen magabiztos, LeBron James ellenállhatatlan, és bár a vendégeknél a hírek szerint visszatérhet Reggie Jackson, így is toronymagas esélyes a hazai alakulat. Az említett Jackson, illetve a palánk alatt Andre Drummond azért okozhat meglepetéseket, de a nyilvánvaló minőségbeli különbség, a tapasztalat és a hazai pálya mind-mind a Cavs mellett szól.

Miami Heat – Charlotte Hornets 23:30

Ez egy igazi ki-ki meccs lehet, ahol két nagyon hasonló játékerőt képviselő együttes csap majd össze. A Heat Wade-del, Denggel és Joe Johnsonnal mindenképpen rutinosabbnak számít, és a hazai pálya is mellettük szól, igaz, ez legalább ekkora terhet is helyez rájuk, főleg az első mérkőzésen. Mindkét gárda igyekszik gyors játékot játszani, kérdés, hogy kinek ízlik majd jobban a playoff-védekezés, és hogy ezt ki tudja majd hatékonyabban művelni, főleg a periméteren – mindkét félnek ide koncentrálódik a támadójátéka. Az alapszakaszban 2-2-re végeztek, mindkét csapat tudott nyerni idegenben is, így bár elsősorban otthon erősek, a tegnapi Atlanta-Bostonhoz hasonlóan szoros, kiegyenlített összecsapásra számíthatunk.

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 02:00

Itt nem lehet sok kérdés, ugyan az alapszakaszt nem úgy zárta a Spurs, ahogy sokan várták, a texasi gárda így a bajnoki cím egyik fő esélyese, az ezer sebből vérző Memphis ellen pedig toronymagas esélyesnek számít. A vendégek biztos, hogy az utolsó leheletükig küzdeni fognak, de a San Antonio ligaelső védekezésével szemben meglehetősen vérszegénynek tűnnek elöl. Kulcsfontosságú lehet Lance Stephenson szerepe, ő jobb napjain bármire képes lehet, de egyelőre nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tony Allen a hírek szerint pályára léphet majd, de a vendég gárda nem véletlenül vesztett el utolsó tizenegy meccséből tízet, illetve az sem véletlen, hogy a Spurs 40-1-gyel zárta az alapszakaszt saját közönsége előtt. Kérdés lehet LaMarcus Aldridge kisebb ujjsérülése, és hogy vele mit tervez Gregg Popovich.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 04:30

Ez érdekes csata lehet, főleg hogy ezen a mérkőzésen még kérdéses JJ Redick játéka hazai oldalon – az ő kiesését azért megérezheti a Clippers. Ami döntő lesz, az Chris Paulék védekezése, hiszen alapvetően ebben nagyon szép dolgokat értek el ebben a szezonban, és a Lillard-McCollum párost kell semlegesíteni a periméteren, másra nem igazán kell figyelniük – ha őket nehéz helyzetbe tudják hozni, gyakorlatilag nyert ügyük van. Blake Griffin szerepe is fontos lehet, hiszen még nincs igazán nagy formában, márpedig ha elkapják a fonalat a vendégek, szükség lehet az ő ponterősségére, különösen Redick nélkül. A Blazersen igazából nincs teher, számukra ez a szezon már sikeres, de az biztos, hogy Terry Stotts tarsolyában lapul egy-két trükk – kérdés, hogy a playoff-szinten rutintalan csapat mennyire remeg meg, főleg idegenben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus