21:00-tól Dallas-Portland, négy meccs éjfél előtt

A nyugati rangadó mellett pályán a Toronto, javíthat a Clippers, megszakítaná rossz szériáját a Boston és zárkózna a Jazz is. 

 

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 21:00

A playoff-harc szempontjából nagyon fontos ez a találkozó, hiszen a két csapat között jelenleg másfél meccs a különbség a Blazers javára, és a Mavs mögött már kopogtat a Jazz is. Alapvetően jobb formában vannak a vendégek, de idegenben akadnak gondjaik, különösen a védekezéssel, amelyre nagyon kell figyelniük a Dallas alacsony szerkezete ellen – igaz, támadópotenciálban a Lillard-McCollum páros révén mindenképpen náluk van az előny. A texasiak szerkezete ugyanakkor nem egyértelmű, hiszen Chandler Parsons valószínűleg nem tud pályára lépni, vele pedig egyik fő pontszerzőjét veszíti el a gárda, ráadásul nélküle nem biztos, hogy működőképes lehet Carlisle small ballja.

Toronto Raptors – Orlando Magic 21:30

Kötelező a győzelem a Toronto számára, a gárda hazai pályán borzasztóan erős, és egy sikerrel egyetlen meccsre közelítheti meg a Clevelandet a keleti tabella élén. Fontos lesz majd a DeRozan-Oladipo csata, de Lowry-val, Scolával és a többiekkel együtt annyival több fegyvere van a hazai csapatnak, hogy saját közönségük előtt nem hibázhatnak – főleg úgy, hogy a védekezést tekintve kategóriákkal jobbak, mint a Magic. Hiányzó mindkét oldalon lesz, Valanciunas, Vucsevics és Payton sem játszott az utóbbi meccseken, az Orlando pedig az utóbbi nyolc találkozójából hatszor is kikapott – ez idő alatt pedig minden ellenfél 50% felett tüzelt mezőnyből…

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 23:00

Zsinórban négy vereség után most muszáj javítania a Bostonnak, mert az Atlanta és a Miami is megelőzte őket, és a Charlotte-tal is egálban vannak – a kisebb hullámvölgyet Philadelphiában le kell zárniuk. Az átütőerő hiányzik a gárdából Jae Crowder távollétében, 100 pont alatt átlagolnak és nagyon gyengén dobnak, de a Sixers ellen így is egyértelmű favoritok – a hazaiak mostanában csak akkor tudnak partiban lenni, ha az ellenfél nem veszi a meccset teljesen komolyan. Ez most nem fér bele Thomaséknak, pontosabb támadójátékra és védekezésben is több energiára van szükségük, de ha nem hozzák ezt a meccset, tényleg lehet kongatni a vészharangokat.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 23:00

A Clippers tegnap meglepetésre kikapott a D-ligás kerettel felálló Memphistől, ezzel pedig tovább nőtt a hátrányuk az OKC-hez képest – mivel mögöttük nagyon messze vannak a többiek, kis túlzással tét nélkül játszhatják le az alapszakasz hátralévő részét. Ez igaz a Pelicansra is, főleg miután elképzelhető, hogy Anthony Davist elvesztették erre a szezonra, így két mérsékelt motivációval rendelkező csapatra számíthatunk – a hazaiak persze szeretnének bizonyítani, és Paulék is javítanának a Grizzlies elleni pofon után. Az erőviszonyok egyértelműek, a New Orleansnak csak akkor van reális esélye, ha a Holiday-Anderson páros extrát játszik, a vendégek kinti dobásai pedig nem ülnek.

Milwaukee Bucks – Utah Jazz 00:00

A Jazz szerencsés esetben ma utolérheti a nyugati nyolcadik Dallast, de ehhez nagy feladatot kell megoldaniuk Favorséknak, hiszen a hazai pályán remek formában lévő Milwaukee-t kell megverniük. Érdekes matchup lesz, mert a Bucks átlagolja a legtöbb dobást a triplavonalon belülről, és ők szerzik a legtöbb pontot a festékből, ott viszont most Rudy Gobert és a „Jazz-fal” állja útjukat – kérdés, hogy melyik irányba billen el ez a csapat. Kintről inkább a vendégek lehetnek veszélyesek, Hayward visszatért, de így is kikaptak Chicagóban, és a back-to-back meglátszódhat rajtuk – a tegnapi teljesítményhez képest mindenképpen javulniuk kell.

New York Knicks – Sacramento Kings 00:30

Az All-Star szünet óta csak a Lakers és a Sixers rendelkezik rosszabb mérleggel ennél a két csapatnál, így túl magas színvonalra nem számíthatunk. A New York játszott és kikapott tegnap, támadásban teljesen impotensek voltak Porzingis jobb napja ellenére is, ráadásul Calderon megsérült, játéka erősen kérdéses ezen az estén. A Kingsnek nincs gondja a pontszerzéssel, inkább a másik oldalon akadnak gondok, de elég nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk – a meccsnek nincs tétje, a két csapat pedig hatalmas formaingadozásokra képes.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus