21:00-tól londoni meccs a Sport TV-n, majd két rangadó

Este kilenctől londoni derbit ad élőben a Sport1, utána Rockets-Thunder rangadó, majd összecsap Kobe és LeBron

Milwaukee Bucks – New York Knicks 21:00

Bár hivatalosan a Bucks a pályaválasztó, a felek Londonban csapnak össze – a „hazaiak” viszont semleges pályán is esélyesebbek. A New York történetének legrosszabb idényét futja, amire nem sokat gondoltak a szezon előtt, és úgy is esélytelenebbek, hogy a hírek szerint Carmelo Anthony ma újra pályára fog lépni. Nélküle nem nyert még a csapat, de vele is tragikus, az ő 24 pontos átlagával együtt sem NBA-szintű ez a gárda. Szűk két hete a Milwaukee gond nélkül nyert New Yorkban, Brandon Knight pedig 20 pontot átlagol az utóbbi időben – ismerve a Knicks kinti védekezését, akár egyedül ő is megverheti őket. A Bucksnál is lesz visszatérő, Ilyasova tíz találkozó után léphet pályára, novemberben húsz pontot szórt a Knicksnek. A „vendégek” játéka értékelhetetlen elöl-hátul, nem igazán tudnak 90 pont fölé menni, a rendszertelen támadógépezet pedig meg fog szenvedni a labdaszerzésekben remeklő Bucks-védekezéssel – viszont Anthony-t sosem lehet leírni, egy óriási meccs bármikor kicsúszhat belőle. Ráadásul előbb-utóbb ez a sorozat is megszakad…

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 02:00

November közepén a két csapat a szezon legrosszabb meccsét játszotta: 69-65-re nyert a Houston. Azóta mindkét oldal egész másképp néz ki, a Rockets egy kissé meglepő pofont kapott tegnap a Magictől, az OKC pedig ugyan nincs nagy formában, három meccsre van csupán a playoff-helyektől. Ez a párosítás James Harden miatt mindig különleges, ráadásul eddig ő a liga pontkirálya idén (tavaly pedig Durant), illetve az MVP-címért is reális eséllyel indul (ez szintén Duranté jelenleg). A kétpólusú Thunderre papíron remek opciói vannak a hazai csapatnak, más kérdés, hogy sem egy jól játszó Westbrookot, sem egy jól játszó Durantet nem lehet megfogni – kérdés, hogy mennyire tudnak jól játszani. A Rockets sokszor figyelmetlen és fejben vannak hiányosságaik, ezek viszont a remekül lepattanózó és leindító Oklahoma ellen nem fognak beleférni. Sok rohanást, sok triplát és sok büntetőt láthatunk majd valószínűleg, mindkét csapatnak ezek az erősségei – a színvonal és a presztízs garantált.

Los Angeles Lakers – Clevaland Cavaliers 04:30

Ez a párosítás természetesen Kobe Bryant és LeBron James párharcáról szól még akkor is, ha vajmi keveset számít ma már, hogy egymás ellen mit játszanak. Mindketten kedden tértek vissza csapatukhoz, LeBron rögtön 33 pontot szórt, de a komoly belső problémákkal küzdő Cavs így is kikapott a Sunstól, kulcsfontosságú lenne egy önbizalom- és kohéziónövelő győzelem ma. Bryant ezzel szemben karrierje egyik legrosszabb dobóestjét produkálta, 3/19-es mutatót szenvedett össze a Miami elleni vereség alkalmával – ennél mindenképpen több kell tőle. Érdemi védekezés egyik oldalon sincs, a támadójáték mindkét félnél esetleges, de annyival több tehetség van a Clevelandnél és annyival jobban kell nekik a győzelem, hogy egyszerűen muszáj nyerniük – még akkor is, ha idegenben játszanak. A Lakers 107 pontot kap átlagban, és bár az Irving-Love páros eléggé szenved a vendégeknél, jobb csapat a Cavs.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus