21:00-től londoni meccs, hajnalban Spurs-Cavs rangadó

Két meccset is közvetít a Sport 1: Toronto-Orlando Londonban, Spurs-Cavs San Antonióban - javíthat a GSW és a Bulls 

 

Orlando Magic – Toronto Raptors 21:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Toronto remek formában van az utóbbi hetekben, és a riválisok botlásait kihasználva (na meg a sorozatban aratott három győzelemnek köszönhetően) jelenleg a keleti második helyen tanyázik. Az Orlando hosszú nyeretlen szériát zárt le, de azóta ismét jött egy vereség, most viszont Elfrid Payton a hírek szerint visszatérhet – az irányító edzett, könnyen lehet, hogy a padról már ma este be tud szállni. Ő nagyon hiányzott a gárda támadójátékából, de a Raptors védekezése ellen mindenképpen nehéz dolguk lesz a "hazaiaknak", ráadásul DeRozan és Lowry bármikor képes „megőrülni” és egy negyed alatt eldönteni a meccset. A találkozó érdekessége természetesen a helyszín lesz, hiszen Londonban rendezik majd meg – ez adott némi extra pihenőt a játékosoknak, ugyanakkor az utazás a megszokottnál többet vehetett ki belőlük.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01:00

Ezen a találkozón már nem lehet „mellébeszélés” a Bullsnál, miután sorozatban három vereséggel annullálták győzelmi szériájukat, a ligautolsó otthonában csak a magabiztos győzelem az elfogadható számukra. Derrick Rose újabb sérülés miatt nem lesz ott a csapattal, de elsősorban a védekezést kellene összeszedniük Butleréknek, az előző három találkozójukon 113 pontot kaptak átlagban, ami borzasztóan sok. A Philly kimondottan jól védekezett a Cleveland ellen, de a támadójátékuktól azért túlzás lenne elvárni a 110 pontos estét, igaz, Okaforra érdemes lesz figyelni: az újonc center továbbra is megbízhatóan hozza a pontokat, a Bullst pedig kis túlzással agyonverték a riválisok a festékből az utóbbi meccseken.

Memphis Grizzlies – Detroit Pistons 02:00

December elején Matt Barnes emlékezetes dudaszós-félpályás kosarával nyert a Memphis Detroitban, így van miért visszavágnia a Pistonsnak, ráadásul azóta mindkét csapat csak még jobb lett. A Grizzliesnél pont Barnes játéka kérdéses egyébként, a Houston elleni derbit kihagyta, ráadásul Mike Conley továbbra is sérült, ő valószínűleg nem térhet még vissza ezen az estén. Kulcsfontosságú lesz, hogy Lee-ék mihez kezdenek Reggie Jacksonnal, hiszen amikor ő jól játszik, akkor működik a Pistons, illetve hogy Drummondot hogyan tartja kordában Gasol, valamint Randolph – persze ez fordítva is érvényes. A hazai pálya mindenképpen a Memphis mellett szól, de egy brusztolós, hajtós és mindenképpen szoros találkozóra van kilátás.

San Antonio Spurs – Cleveland Cavaliers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A nap rangadója természetesen ez az összecsapás lesz, hiszen a Golden State két legnagyobb kihívója mérkőzik meg egymással. Mindkét gárda parádés eddig, a Spurs kilenc, a Cavs nyolc győzelemnél jár sorozatban, de ebben az esetben a legnagyobb faktor a hazai pálya – a texasiak 22-0-ra, az ohióiak pedig 15-1-re állnak saját pályájukon. Ez a faktor most a San Antonio mellett szól, a Cleveland idegenben hajlamos gyengélkedni, ráadásul hatmeccses idegenbeli túrájuk ötödik állomásán járnak már, legutóbb pedig hosszabbítást játszottak Dallasban. Játékban is egyértelműen a hazaiak felé billen a mérleg, a Cavsnél egyelőre csak keresik Irving szerepét, aki kicsit „kívülálló” még, LeBron James pedig ismét megkapja Kawhi Leonardot, aki ellen borzasztóan nehéz dolga lesz. Sok szakmai dolgot írhatnánk a párharcról, de mindig kérdés, hogy ki mennyire veszi komolyan ezt a meccset ilyen helyzetben, így ettől eltekintünk most. Az viszont tény, hogy tíz hónappal ezelőtt szenvedte el utolsó hazai vereségét a San Antonio – a Cleveland ellen…

Utah Jazz – Sacramento Kings 03:00

Mindkét csapat sima vereség másnapján érkezik és kérdés, hogy ki kezeli ezt jobban – a hazai pálya a Jazz mellett szól és talán ők kapták a kisebb verést előző este. A Sacramento meglepő módon szaladt bele a késbe a New Orleans ellen, és most mindenképpen javítaniuk kell, hiszen éppen a Jazzt szeretnék megelőzni a nyugati nyolcadik helyen. A lepattanózásban lehet előnyük, hiszen Cousins óriási formában van, míg a Utah a Portlandtől is nagyon kikapott a palánk alatt, de a két csapat decemberi meccsén viszonylag jól kordában tartották a centert, azóta pedig már Rudy Gobert is visszatért. A hazaiaknál elsősorban támadásban kellene javulni, hátul mindenki ellen stabilak, és annyira nem veretes ez a Kings, hogy pont tőlük kapjanak otthon 110 pontot, de ha nem tudnak folyamatosan kosarakat szerezni Haywardék, nem lesz esélyük. Derrick Favorsre nagy szükségük lenne, de az erőcsatár egyelőre nem térhetett vissza, játéka kérdéses ezen a találkozón.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04:30

A GSW-nél Draymond Green távollétében jelentkeztek a gondok és tegnap kikaptak Denverben, most azonban nem hibázhatnak, ha még ott jár a fejükben a 72-10 – de akkor sem, ha szimplán a nyugati első hely a cél. Hazai pályán továbbra is hibátlan az együttes, Steph Curry az előző három meccsén 36 pontot átlagol, a gárda pedig rendre szétdobja ellenfeleit, ahogy az másfél hete Los Angelesben is történt – akkor simán verték a Lakerst. A vendégeknél Kobe Bryant játéka kérdéses, de idegenben azért „meg szokta magát mutatni”, így ha nem is teljesen egészséges, néhány percre biztosan pályára lép majd. A Warriorsnál nem lehet tudni, hogy ki kap ma pihenőt, de Luke Walton szerint Iguodala és Livingston is jó eséllyel pályázik erre, illetve lehet, hogy Green ezt a meccset is kihagyja, de a bajnok szempontjából ez nem számíthat: back-to-back ide vagy oda, nyerniük kell, méghozzá lehetőleg minél előbb eldöntve a találkozót.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus